Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πιάτο ημέρας: Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πιάτο ημέρας: Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πιάτο ημέρας: Το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν είναι μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας με την ελληνική παράδοση.

Το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν είναι μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας με την ελληνική παράδοση. Ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, το πιάτο αυτό ξεχωρίζει για τη γεύση και την ευκολία στην παρασκευή του.


Υλικά:

  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι πέστο βασιλικού (από κατάστημα ή σπιτικό)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 50 γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκια βασιλικός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Κριθαρυού: Σε μια κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέστε λίγο αλάτι. Όταν το νερό κοχλάσει, ρίξτε το κριθαράκι και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, συνήθως 8-10 λεπτά, μέχρι να είναι al dente. Οσο το κριθαράκι βράζει, ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ετοιμασία Σάλτσας Πέστο: Εάν χρησιμοποιείτε σπιτικό πέστο, μπορείτε να το ετοιμάσετε ανακατεύοντας στο μπλέντερ φύλλα βασιλικού, κουκουνάρι, ελαιόλαδο, σκόρδο και τυρί παρμεζάνα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Αν χρησιμοποιείτε έτοιμο προϊόν, απλώς ζεστάνετε το λίγο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σοτάρισμα Ζαμπόν: Σε ένα τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ζαμπόν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια σκελίδα σκόρδο για επιπλέον γεύση. Αφαιρέστε το σκόρδο μετά από λίγο, αν δεν επιθυμείτε την έντονη γεύση του.
  4. Συνδυασμός Υλικών: Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, στραγγίστε το και προσθέστε το στο τηγάνι με το ζαμπόν. Προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα το κριθαράκι. Αφήστε το να ψηθεί για 2-3 λεπτά ώστε να ζεσταθεί καλά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το πιάτο σε πιάτα, γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

Αυτό το κριθαράκι με πέστο και ζαμπόν είναι μια γευστική έκπληξη που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, ενώ είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσετε γεύμα μεσογειακής έμπνευσης εύκολα και γρήγορα! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δίαιτα με σαρδέλες: Πώς επηρεάζει την καρδιά και τα οστά;

Πώς ο εγκέφαλος χωρίζει το γεύμα σε φάσεις

Πόσο συχνά μπορούμε να καταναλώνουμε ζυμαρικά;

Βούτυρο ghee: Μπορεί να βοηθήσει στην πέψη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon