Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πιάτο ημέρας: Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πιάτο ημέρας: Κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν

Πιάτο ημέρας: Το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν είναι μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας με την ελληνική παράδοση.


Το κριθαράκι με πέστο βασιλικού και ζαμπόν είναι μια απολαυστική και εύκολη συνταγή που συνδυάζει την ομορφιά της ιταλικής κουζίνας με την ελληνική παράδοση. Ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα, το πιάτο αυτό ξεχωρίζει για τη γεύση και την ευκολία στην παρασκευή του.

Υλικά:

  • 300 γρ. κριθαράκι
  • 100 γρ. ζαμπόν κομμένο σε λωρίδες
  • 1 φλιτζάνι πέστο βασιλικού (από κατάστημα ή σπιτικό)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 50 γρ. φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκια βασιλικός για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Βράσιμο Κριθαρυού: Σε μια κατσαρόλα, βράστε νερό και προσθέστε λίγο αλάτι. Όταν το νερό κοχλάσει, ρίξτε το κριθαράκι και βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, συνήθως 8-10 λεπτά, μέχρι να είναι al dente. Οσο το κριθαράκι βράζει, ετοιμάστε τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Ετοιμασία Σάλτσας Πέστο: Εάν χρησιμοποιείτε σπιτικό πέστο, μπορείτε να το ετοιμάσετε ανακατεύοντας στο μπλέντερ φύλλα βασιλικού, κουκουνάρι, ελαιόλαδο, σκόρδο και τυρί παρμεζάνα μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Αν χρησιμοποιείτε έτοιμο προϊόν, απλώς ζεστάνετε το λίγο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
  3. Σοτάρισμα Ζαμπόν: Σε ένα τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το ζαμπόν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και μια σκελίδα σκόρδο για επιπλέον γεύση. Αφαιρέστε το σκόρδο μετά από λίγο, αν δεν επιθυμείτε την έντονη γεύση του.
  4. Συνδυασμός Υλικών: Όταν το κριθαράκι είναι έτοιμο, στραγγίστε το και προσθέστε το στο τηγάνι με το ζαμπόν. Προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε καλά, ώστε να καλυφθεί ομοιόμορφα το κριθαράκι. Αφήστε το να ψηθεί για 2-3 λεπτά ώστε να ζεσταθεί καλά.
  5. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το πιάτο σε πιάτα, γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση.

Αυτό το κριθαράκι με πέστο και ζαμπόν είναι μια γευστική έκπληξη που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας, ενώ είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος για να απολαύσετε γεύμα μεσογειακής έμπνευσης εύκολα και γρήγορα! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δίαιτα με σαρδέλες: Πώς επηρεάζει την καρδιά και τα οστά;

Πώς ο εγκέφαλος χωρίζει το γεύμα σε φάσεις

Πόσο συχνά μπορούμε να καταναλώνουμε ζυμαρικά;

Βούτυρο ghee: Μπορεί να βοηθήσει στην πέψη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon