ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Πέντε ουσιαστικοί λόγοι για να τρώτε μήλα

Πέντε ουσιαστικοί λόγοι για να τρώτε μήλα

Το μήλο είναι ένα φρούτο με ευεργετικές ιδιότητες και μεγάλη θρεπτική αξία, ιδιαίτερα αντιοξειδωτικών ουσιών. Κάποτε τα μήλα θεωρούνταν τα πιο θρεπτικά φρούτα, γι’ αυτό επικράτησε η ρήση «ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα». Εμείς σας δίνουμε 5 ακόμα καλούς λόγους να καταναλώσετε ένα μήλο τώρα!

1. Ρίχνουν τη χοληστερίνη

Ένα μήλο μέτριου μεγέθους περιέχει 4 γραμμάρια φυτικών ινών. Ένα μέρος από αυτές είναι πηκτίνη, ένα είδος  διαλυτών φυτικών ινών που όπως έχει αποδειχτεί συμβάλλει στη μείωση των τιμών της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης (LDL).

2. Βοηθάνε στο αδυνάτισμα

Η φλούδα του μήλου περιέχει ουρσολικό οξύ, μια φυσική ένωση που προλαμβάνει την παχυσαρκία, αυξάνοντας τη μυική μάζα και κατά συνέπεια το ρυθμό καύσης των θερμίδων.

3. Καταπολεμούν το κρυολόγημα

Τα  μήλα περιέχουν σημαντική ποσότητα βιταμίνης C – περίπου 8 mg το καθένα. Αυτό σημαίνει ότι τρώγοντας ένα μόνο μήλο, λαμβάνεις το 14% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης της συγκεκριμένης βιταμίνης που τονώνει το ανοσοποιητικό και σε βοηθάει να προφυλαχθείς από τους ιούς που προκαλούν κρυολόγημα.

4. Μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη

Σύμφωνα με έρευνα τα μήλα (όπως και τα αχλάδια και τα μούρα) μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διαβήτη τύπου 2, χάρη στην περιεκτικότητά τους σε ανθοκυανίνες, ένα είδος αντιοδειξωτικών, στο οποίο οφείλεται το χρώμα που έχουν τα κόκκινα, μοβ και μπλε φρούτα και λαχανικά.

5. Τονώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου

Η κατανάλωση μήλων προκαλεί την έκκριση ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που συμβάλλει στην καλή λειτουργία της μνήμης και μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης Alzheimer.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τα βερίκοκα ως ένας σύμμαχος κατά της αναιμίας

Ιταλική συνταγή ζυμαρικών με λουκάνικο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Το τσίλι con carne είναι ένα κλασικό πιάτο που παρασκευάζεται με κιμά, φασόλια, ντομάτες και μια ποικιλία από μπαχαρικά. Είναι χορταστικό, γευστικό και τέλειο για μια ζεστή βραδιά. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας νόστιμο τσίλι con carne στο σπίτι

Το καρπούζι ως φυσικό ανακουφιστικό από τον πονοκέφαλο

Καρπούζι: Δοκιμάστε να φάτε μερικές φέτες καρπούζι αντί να καταφύγετε σε παυσίπονα. Η αναζωογονητική του γεύση θα σας ενυδατώσει, ενώ τα ευεργετικά συστατικά του θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

Ο κρεμώδης πουρές πατάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό λάχανο και τα γευστικά πράσινα κρεμμυδάκια αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή colcannon και απολαύστε τη γεύση της Ιρλανδίας στο σπίτι σας.

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

Γαρύφαλλο: Οι αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου γαρύφαλλου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, στην εξουδετέρωση της κακοσμίας του στόματος και στην προώθηση της οδοντικής υγείας.

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πέστο: Φτιάχνοντας το δικό σας πέστο στο σπίτι, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συστατικών και της γεύσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρείτε το τέλειο πέστο για εσάς!