Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σκορδαλιά: Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα


Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα, παρέχοντας μια πλούσια και κρεμώδη υφή με μια νότα αρώματος σκόρδου. Ακολουθεί μια απλή αλλά νόστιμη συνταγή για την παρασκευή σάλτσας κρέμας σκόρδου.

Συστατικά:

  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνίρισμα)

Οδηγίες:

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει, προσέχοντας να μην ροδίσει.
Πασπαλίστε το αλεύρι πάνω από το μείγμα σκόρδου και βουτύρου, ανακατεύοντας συνεχώς για να γίνει ένα ρου. Μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά μέχρι το μείγμα να ροδίσει και να αποκτήσει ένα άρωμα ξηρού καρπού.
Ρίξτε σιγά σιγά την παχύρρευστη κρέμα ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην σχηματιστούν σβώλοι. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία και να πήξει.
Σιγοβράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή συνοχή. Εάν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο ζωμό ή κρέμα για να προσαρμόσετε τη συνοχή.
Αλατοπιπερώνουμε τη σάλτσα κρέμας σκόρδου κατά βούληση. Αν θέλουμε, ανακατεύουμε την τριμμένη παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και να ενωθεί καλά.


Αφαιρέστε τη σάλτσα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε. Γαρνίρετε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό για πρόσθετη γεύση και παρουσίαση.
Σερβίρετε τη σάλτσα κρέμας σκόρδου ζεστή πάνω από ζυμαρικά, ψητό κοτόπουλο, θαλασσινά, λαχανικά ή το αγαπημένο σας πιάτο. Απολαύστε την κρεμώδη καλοσύνη και την αρωματική γεύση του σκόρδου σε κάθε μπουκιά!
Αυτή η συνταγή σάλτσας κρέμας σκόρδου είναι βέβαιο ότι θα απογειώσει κάθε γεύμα με την πλούσια και βελούδινη υφή της, καθιστώντας την τέλεια συνοδεία για μια μεγάλη γκάμα πιάτων. Προσαρμόστε τα καρυκεύματα και τη συνοχή σύμφωνα με τις γευστικές σας προτιμήσεις και μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή με επιπλέον βότανα ή μπαχαρικά για πρόσθετο βάθος γεύσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η τέλεια συνταγή για την 25η Μαρτίου

Μπακαλιάρος σκορδαλιά - το παραδοσιακό πιάτο για την εθνική μας εορτή!

Tα μεσογειακά ντιπ ως υγιεινοί σύντροφοι για το βραδινό σας σνακ!

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αρνητικές θερμίδες: Τι είναι οι αρνητικές θερμίδες;

Αρνητικές θερμίδες: Ο όρος «αρνητικές θερμίδες» αναφέρεται σε τροφές που θεωρητικά απαιτούν περισσότερη ενέργεια για την πέψη και την επεξεργασία τους από την ενέργεια που παρέχουν στον οργανισμό.

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Close Icon