ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Λεμονάτες γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο

Λεμονάτες γαρίδες με βούτυρο και σκόρδο

Οι γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο είναι ένα πιάτο γεμάτο απόλαυση που μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά.

Οι γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο είναι ένα πιάτο γεμάτο απόλαυση που μπορεί να γίνει σε λίγα λεπτά. Είναι γρήγορο, λαχταριστό και τόσο εύκολο να φτιαχτεί ώστε μπορείτε να το απολαύσετε ακόμη και καθημερινές βραδιές.

Υλικά

  • 500γρ γαρίδες, καθαρισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές ξερό άσπρο κρασί
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Ξύσμα από το ένα λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό, ψιλοκομμένο για διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και αφαιρέστε τα κεφάλια  από τις γαρίδες. Αφήστε τα  κελύφη και την ουρά ως έχουν.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μυρίσει.
  4. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για περίπου 2-3 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι να γίνουν ροζ.
  5. Προσθέστε το κρασί, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
  6. Αλατίστε και πιπερώστε κατά βούληση.
  7. Σερβίρετε τις γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο στο πιάτο σας, διακοσμημένες με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό.

Αυτή η συνταγή για γαρίδες με λεμόνι, σκόρδο και βούτυρο είναι ιδανική για ένα γρήγορο και νόστιμο δείπνο. Σερβίρετε τις γαρίδες με ρύζι ή πάστα και ένα φρέσκο, πολύχρωμο σαλάτα για ένα πλήρες γεύμα. Απολαύστε το!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι

Ποια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε με ντομάτες, γαρίδες και κολοκύθα;

Η γαριδομακαρονάδα του φτωχού

Το πιο νόστιμο πιάτο στον κόσμο με γαρίδες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Τζατζίκι: Το σπιτικό τζατζίκι όχι μόνο έχει καλύτερη γεύση από τις εκδόσεις που αγοράσατε ποτέ, αλλά σας επιτρέπει επίσης να προσαρμόσετε τα συστατικά για να ταιριάζουν στον ουρανίσκο σας.

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

Κόκορας μαγειρική: Το μαγείρεμα ενός νόστιμου κόκορα απαιτεί υπομονή, προσεκτική προετοιμασία και σωστές τεχνικές για να μαλακώσετε το κρέας και να βελτιώσετε τις γεύσεις του.

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.