ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι

Γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι

Μα τι ιδιαίτερη συνταγή! Μέσα σε έναν κρεμώδη γαριδοζωμό με λαχανικά μαγειρεύονται τα ρεβύθια και οι γαρίδες, για ένα γιαχνί γευστικότατο και αλλιώτικο από τα άλλα

Μα τι ιδιαίτερη συνταγή! Μέσα σε έναν κρεμώδη γαριδοζωμό με λαχανικά μαγειρεύονται τα ρεβύθια και οι γαρίδες, για ένα γιαχνί γευστικότατο και αλλιώτικο από τα άλλα.

 

Υλικά

  •  1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση Αμβρακικού, καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια για τον ζωμό)
  •  400 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2-3 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα του, πλυμένα και ολόκληρα
  •  1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη στα 4
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα το καθένα στα 4
  •  50 γρ. ταχίνι
  •  ο χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
  •  αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα κεφάλια από τις γαρίδες για 3-4 λεπτά.
  2. Πιέζουμε με την κουτάλα τα κεφάλια για να βγάλουν τον νόστιμο ζωμό τους.
  3. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σέλινο, την πατάτα, τη δάφνη και τα καρότα.
  4. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να υπερκαλύψει όλα τα υλικά κατά 5 εκ. και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  6. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό σε ένα σκεύος.
  7. Αφαιρούμε και πετάμε τα κεφάλια γαρίδας και τη δάφνη και ρίχνουμε το σέλινο, την πατάτα και τα καρότα στον πολυκόφτη.
  8. Προσθέτουμε το ταχίνι, τον λεμονοχυμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα χτυπάμε ρίχνοντας σταδιακά όσο ζωμό χρειάζεται για να σχηματιστεί μια υδαρής κρέμα.
  9. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβύθια, αλάτι και το πιπέρι καγιέν, τις γαρίδες και την κρέμα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ίσα ίσα να γίνουν οι γαρίδες και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  10. Σερβίρουμε αμέσως με ζεστό προζυμένιο ψωμί.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα από τα καλύτερα φαγητά με μπαρμπούνια

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Ποια είναι τα μαγειρικά μυστικά για να φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα;

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σπαράγγια ψητά με λεμόνι και παρμεζάνα

Απολαύστε αυτό το νόστιμο και υγιεινό λαχανικό, γεμάτο με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά, ως μια απολαυστική προσθήκη στο γαστρονομικό σας ρεπερτόριο.

Ρεβίθια: Πώς μπορούν να μας ωφελήσουν στη διαχείριση του διαβήτη;

Με την υψηλή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά, τα ρεβίθια μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα, στη βελτίωση της καρδιακής υγείας και στην προώθηση του γενικού καλά της υγείας.

Σαλάτα ψητής αγκινάρας με φέτα και λιαστή ντομάτα 

Η αγκινάρα είναι ένα αντιοξειδωτικό λαχανικό που κατατάσσεται στις υπερτροφές του πλανήτη. Η θρεπτική της αξία είναι μεγάλη, καθώς περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και μεγάλη ποσότητα βιταμινών C και Κ.

Τι να μαγειρέψετε για δείπνο στο πάρτι συνταξιοδότησης του άντρα σας;

Μαγειρική σύνταξη: Ο εορτασμός της συνταξιοδότησης του συζύγου σας είναι ένα σημαντικό ορόσημο και το να τον εκπλήξετε με ένα προσεκτικά προετοιμασμένο γεύμα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να σηματοδοτήσετε την περίσταση.

Πώς και από ποιον εφευρέθηκε ο καφές;

H αρχή του καφέ: Η προέλευση του καφέ είναι γεμάτη μύθους και ιστορία, με τον πιο δημοφιλή θρύλο να αποδίδει την ανακάλυψή του σε έναν Αιθίοπα κτηνοτρόφο με το όνομα Kaldi τον 9ο αιώνα.