Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι

Γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι

Μα τι ιδιαίτερη συνταγή! Μέσα σε έναν κρεμώδη γαριδοζωμό με λαχανικά μαγειρεύονται τα ρεβύθια και οι γαρίδες, για ένα γιαχνί γευστικότατο και αλλιώτικο από τα άλλα

Μα τι ιδιαίτερη συνταγή! Μέσα σε έναν κρεμώδη γαριδοζωμό με λαχανικά μαγειρεύονται τα ρεβύθια και οι γαρίδες, για ένα γιαχνί γευστικότατο και αλλιώτικο από τα άλλα.


 

Υλικά

  •  1 κιλό γαρίδες, κατά προτίμηση Αμβρακικού, καθαρισμένες (κρατάμε τα κεφάλια για τον ζωμό)
  •  400 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  •  1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  2-3 κλωνάρια σέλινο με τα φύλλα του, πλυμένα και ολόκληρα
  •  1 μέτρια πατάτα, καθαρισμένη και κομμένη στα 4
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα το καθένα στα 4
  •  50 γρ. ταχίνι
  •  ο χυμός από 1 ζουμερό λεμόνι
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  1/3 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή καυτερή πάπρικα
  •  αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να ετοιμάσουμε τις γαρίδες πικάντικες με ρεβύθια και ταχίνι ξεκινάμε και σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τα κεφάλια από τις γαρίδες για 3-4 λεπτά.
  2. Πιέζουμε με την κουτάλα τα κεφάλια για να βγάλουν τον νόστιμο ζωμό τους.
  3. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σέλινο, την πατάτα, τη δάφνη και τα καρότα.
  4. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να υπερκαλύψει όλα τα υλικά κατά 5 εκ. και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα τα υλικά.
  6. Σουρώνουμε και κρατάμε τον ζωμό σε ένα σκεύος.
  7. Αφαιρούμε και πετάμε τα κεφάλια γαρίδας και τη δάφνη και ρίχνουμε το σέλινο, την πατάτα και τα καρότα στον πολυκόφτη.
  8. Προσθέτουμε το ταχίνι, τον λεμονοχυμό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα χτυπάμε ρίχνοντας σταδιακά όσο ζωμό χρειάζεται για να σχηματιστεί μια υδαρής κρέμα.
  9. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβύθια, αλάτι και το πιπέρι καγιέν, τις γαρίδες και την κρέμα και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά, ίσα ίσα να γίνουν οι γαρίδες και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  10. Σερβίρουμε αμέσως με ζεστό προζυμένιο ψωμί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα από τα καλύτερα φαγητά με μπαρμπούνια

Ρευματοειδής αρθρίτιδα και διατροφή: Τι να τρως και τι να αποφεύγεις

Ποια είναι τα μαγειρικά μυστικά για να φτιάξετε την τέλεια μπριζόλα;

Ποια τα πλεονεκτήματα υγείας που προσφέρει η κατανάλωση αβοκάντο στις γυναίκες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon