Συνταγές

Συνδυασμός Γεύσεις: Σπαγγετίνη με ρεβύθια και τόνο για πολυάσχολες μαμάδες

Συνδυασμός Γεύσεις: Σπαγγετίνη με ρεβύθια και τόνο για πολυάσχολες μαμάδες

Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη σάλτσα μας στο φαγητό αυτό, προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά.

Συνδυασμός Γεύσεις: Σπαγγετίνη με ρεβίθια και τόνο

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 0:10′

Εύκολη

Μερίδες: 4

Μοναδικός συνδυασμός, πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά! Για πολυάσχολες μαμάδες.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
  • 2 φλ. βρασμένα ρεβίθια
  • 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 300 γραμ. σπαγγετίνι (χωρίς γλουτένη)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μαραθόσπορο προαιρετικά
  • λίγο ξύσμα πορτοκάλι προαιρετικά

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια με ρεβίθια και τόνο

συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε σε αυτή τη συνταγή. Στη συνέχεια ξεκινάμε τα μακαρόνια με ρεβύθια και τόνο

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να γίνει διάφανο για 5 λεπτά.
  • Αν χρησιμοποιήσουμε μαραθόσπορο και ξύσμα, τα προσθέτουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον τόνο που τον διαλύουμε με πιρούνι, το λάδι του και τα ρεβίθια.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα σε δυνατή φωτιά.

Το μυστικό για τα ζυμαρικά με ρεβίθια και τόνο

  • Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη σάλτσα μας στο φαγητό αυτό, προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά.

Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά σε βαθιά μπολ και πασπαλίζουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Όσπρια: Ένας πολύτιμος σύμμαχος στο αδυνάτισμα

Με ποιες πρωτεϊνούχες τροφές θα αντικαταστήσουμε το κρέας λόγω Σαρακοστής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Ιδανικος ο καιρός για μια ζεστή σούπα από τη Φινλανδία

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Μαλακό ζουμερό χοιρινό από λαιμό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα σε σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ

Ανάλογα με τα υγρά της κατσαρόλας ίσως απαιτηθεί να ρίξετε περισσότερο κορν φλάουρ προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό “δέσιμο” της σάλτσας σας.