Συνταγές

Vegan Συνταγή: Καζαρέτσε από ρεβίθια με μανιτάρια & κάσιους

Vegan Συνταγή: Καζαρέτσε από ρεβίθια με μανιτάρια & κάσιους

Μια vegan συνταγή με νοστιμιά που καλύπτει και όλους εμάς τους υπόλοιπους. Πολύ εύκολο πιάτο που θα σας πάρει λιγότερο από 25’ λεπτά με την προετοιμασία.

Vegan Συνταγή: Tα ζυμαρικά από εναλλακτικά αλεύρια και μάλιστα οσπρίων, είναι μια νέα, ανερχόμενη τάση, που ξεκίνησε στην Ιταλία και κατακτά σιγά και σταθερά τον κόσμο. Όλα αυτά τα υλικά βέβαια, ταιριάζουν απόλυτα και με το δευτερεύον υλικό που είχαμε διαλέξει, το μανιτάρι, οπότε ξαφνικά έχουμε μια αναπάντεχη συνοχή οικείων γεύσεων, πάνω σε ένα εντελώς νέο προϊόν, ώστε να το εντάξει κανείς φυσικά στο ρεπερτόριό του.

Εμάς μας άρεσαν πολύ τα casarecce με ρεβίθι και πιστεύω ότι μέσα απ΄ τη συνταγή αυτή, όλοι όσοι δίνετε ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή σας θα βρείτε ένα νέο καθημερινό, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο.

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Μια vegan συνταγή με νοστιμιά που καλύπτει και όλους εμάς τους υπόλοιπους. Πολύ εύκολο πιάτο που θα σας πάρει λιγότερο από 25’ λεπτά με την προετοιμασία.

Υγιεινό, εύκολο, χορταστικό, θρεπτικό αλλά και νόστιμο.

Υλικά (για 3-4 άτομα)

250 γρ. Casarecce από ρεβίθια

250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα

100 ml. λευκό κρασί

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

50 γρ. Cashews ελαφρά σπασμένα στο γουδί

50 μλ. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής:

  1. Προετοιμάστε τα υλικά σας:

Ξεβγάλτε κάτω από τρεχούμενο νερό, καθαρίστε από χώματα , στεγνώστε με μια υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας και κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες. Κόψτε τα κρεμμύδια και χτυπήστε τα κάσιους στο γουδί, ίσα-ίσα να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια και να δημιουργήσουν λίγη σκόνη.

  1. Ετοιμάστε τη σάλτσα μανιταριών:

(Για λόγους συντονισμού βάλτε παράλληλα σε μεγάλη κατσαρόλα περί τα 3 λίτρα νερό να βράσει)

Σε μεγάλο τηγάνι, βάλτε το λάδι να κάψει σε μεσαία ένταση. Προσθέστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα περί τα 8-10’ να μελώσουν, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Στη μέση της διαδικασίας προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο.

Όταν τα κρεμμύδια έχουν πάρει χρώμα, προσθέστε τα μανιτάρια. Θα ρουφήξουν λάδι και μετά από 3-4΄ θ’ αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Προσθέστε το κρασί, τον χυμό λεμόνι και το δεντρολίβανο, ανακατέψτε πάλι και αφήστε τα να σιγομαγειρεύονται και να μειώνονται τα υγρά.

Λογικά τώρα θα έχει πάρει βράση το νερό για τα ζυμαρικά οπότε η σάλτσα γίνεται παράλληλα με το βράσιμό τους. Σε κάποια φάση αλατοπιπερώστε, δεν παίζει ρόλο το πότε. Όταν σε 3-4 λεπτά περίπου, έχουν πιει σχεδόν όλα τα υγρά, σβήστε το μάτι, αφαιρέστε τα κοτσάνια απ’ το δεντρολίβανο και αφήστε τα μανιτάρια να περιμένουν τα ζυμαρικά.

  1. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά:

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάλτε 3 λίτρα νερό να βράσει και αφού κοχλάζει προσθέστε 1 κ.σ. αλάτι και στη συνέχεια τα casarecce ρεβιθιού. Βάλτε το χρονόμετρο στα 7 λεπτά, ανακατέψτε καλά 1-2 φορές και γενικά ασχοληθείτε με τη σάλτσα, που όπως προαναφέραμε γίνεται εν παραλλήλω. Στα 7 λεπτά ακριβώς σουρώστε τα ζυμαρικά.

  1. Αναμίξτε ζυμαρικά και σάλτσα:

Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα μανιταριών και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρισμα:

Θα σερβίρετε από το τηγάνι στα πιάτα και θα πασπαλίσετε πάνω από κάθε πιάτο τα θρυμματισμένα κάσιους ώστε να φαίνονται από πάνω τραγανά-τραγανά, να εμπνέουν για την πρώτη μπουκιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ratatouille - Το μπριάμ που θα σας μείνει αξέχαστο

Λαχταριστές συνταγές για παραδοσιακή και vegan μαγειρίτσα

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και πώς δουλεύει;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δύο πεντανόστιμα και υγιεινά πιάτα για όσους νηστεύουν

Αφού βράσουν, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τα αφήσεις κομματάκια είτε να τα πολτοποιήσεις σε πουρέ, με τη βοήθεια της κουζινομηχανής την οποία ρυθμίζεις σε υψηλή ταχύτητα. Αραιώνεις με λίγο νερό, αν έχει βγει πηχτή η σούπα, και προσθέτεις το κριθαράκι

Τρεις αυθεντικές συνταγές από μοναστήρια της Κρήτης και της Πάτμου

Εύκολο φαγητό αν έχεις περίσσευμα από φακές της προηγούμενης μέρας. Αλλιώς, πάμε τη συνταγή: Πλένεις και βάζεις τις φακές για βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτεις όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι και αφήνεις μέχρι να ψηθούν τελείως.

Πεντανόστιμα καλαμάρια γεμιστά με πλιγούρι και λαχανικά

Θεωρώ ότι μια λεπτή και γλυκιά γεύση όπως το καλαμάρι, οφείλει να συνδυάζεται με υλικά που δεν την ανταγωνίζονται αλλά την συμπληρώνουν και έτσι πάντα επέλεγα ως βάση της γέμισής μου, αφενός το πλιγούρι που είναι γήινο και τραγανό χωρίς εντάσεις και αφετέρου ένα συνδυασμό λαχανικών που να βγάζει γλύκα και ήπιες γεύσεις ώστε να επιτρέπουν στο καλαμάρι να πρωταγωνιστεί.

Το must πιάτο για την 25η Μαρτίου

Η βασική ιδέα πίσω από το φίνο κουρκούτι τεμπούρα της συνταγής, είναι να είναι πολύ ελαφρύ και ταυτόχρονα τραγανό . Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν δύο τεχνικές προϋποθέσεις που μας έχουν οδηγήσει σε τέσσερα μικρά τεχνικά μυστικά

Το απόλυτο κόλπο για υπέροχο σάντουιτς – Δεν «τρέχει» τίποτα, δεν μπερδεύονται τα υλικά και έχει γίνει viral

Η ιδέα είναι απλή: Αντί να τοποθετήσετε όλα τα συστατικά πάνω σε μία τορτίγια, βάζοντας το καθένα στο δικό του τεταρτημόριο, σημαίνει ότι μπορείτε να διπλώσετε τις τέσσερις γωνίες, την μία επάνω στην άλλη για να δημιουργήσετε μία τέλεια τριγωνική τορτίγια σε χρόνο ρεκόρ.