Συνταγές

Vegan Συνταγή: Καζαρέτσε από ρεβίθια με μανιτάρια & κάσιους

Vegan Συνταγή: Καζαρέτσε από ρεβίθια με μανιτάρια & κάσιους

Μια vegan συνταγή με νοστιμιά που καλύπτει και όλους εμάς τους υπόλοιπους. Πολύ εύκολο πιάτο που θα σας πάρει λιγότερο από 25’ λεπτά με την προετοιμασία.

Vegan Συνταγή: Tα ζυμαρικά από εναλλακτικά αλεύρια και μάλιστα οσπρίων, είναι μια νέα, ανερχόμενη τάση, που ξεκίνησε στην Ιταλία και κατακτά σιγά και σταθερά τον κόσμο. Όλα αυτά τα υλικά βέβαια, ταιριάζουν απόλυτα και με το δευτερεύον υλικό που είχαμε διαλέξει, το μανιτάρι, οπότε ξαφνικά έχουμε μια αναπάντεχη συνοχή οικείων γεύσεων, πάνω σε ένα εντελώς νέο προϊόν, ώστε να το εντάξει κανείς φυσικά στο ρεπερτόριό του.

Εμάς μας άρεσαν πολύ τα casarecce με ρεβίθι και πιστεύω ότι μέσα απ΄ τη συνταγή αυτή, όλοι όσοι δίνετε ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή σας θα βρείτε ένα νέο καθημερινό, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο.

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Μια vegan συνταγή με νοστιμιά που καλύπτει και όλους εμάς τους υπόλοιπους. Πολύ εύκολο πιάτο που θα σας πάρει λιγότερο από 25’ λεπτά με την προετοιμασία.

Υγιεινό, εύκολο, χορταστικό, θρεπτικό αλλά και νόστιμο.

Υλικά (για 3-4 άτομα)

250 γρ. Casarecce από ρεβίθια

250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα

100 ml. λευκό κρασί

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

50 γρ. Cashews ελαφρά σπασμένα στο γουδί

50 μλ. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής:

  1. Προετοιμάστε τα υλικά σας:

Ξεβγάλτε κάτω από τρεχούμενο νερό, καθαρίστε από χώματα , στεγνώστε με μια υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας και κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες. Κόψτε τα κρεμμύδια και χτυπήστε τα κάσιους στο γουδί, ίσα-ίσα να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια και να δημιουργήσουν λίγη σκόνη.

  1. Ετοιμάστε τη σάλτσα μανιταριών:

(Για λόγους συντονισμού βάλτε παράλληλα σε μεγάλη κατσαρόλα περί τα 3 λίτρα νερό να βράσει)

Σε μεγάλο τηγάνι, βάλτε το λάδι να κάψει σε μεσαία ένταση. Προσθέστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα περί τα 8-10’ να μελώσουν, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Στη μέση της διαδικασίας προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο.

Όταν τα κρεμμύδια έχουν πάρει χρώμα, προσθέστε τα μανιτάρια. Θα ρουφήξουν λάδι και μετά από 3-4΄ θ’ αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Προσθέστε το κρασί, τον χυμό λεμόνι και το δεντρολίβανο, ανακατέψτε πάλι και αφήστε τα να σιγομαγειρεύονται και να μειώνονται τα υγρά.

Λογικά τώρα θα έχει πάρει βράση το νερό για τα ζυμαρικά οπότε η σάλτσα γίνεται παράλληλα με το βράσιμό τους. Σε κάποια φάση αλατοπιπερώστε, δεν παίζει ρόλο το πότε. Όταν σε 3-4 λεπτά περίπου, έχουν πιει σχεδόν όλα τα υγρά, σβήστε το μάτι, αφαιρέστε τα κοτσάνια απ’ το δεντρολίβανο και αφήστε τα μανιτάρια να περιμένουν τα ζυμαρικά.

  1. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά:

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάλτε 3 λίτρα νερό να βράσει και αφού κοχλάζει προσθέστε 1 κ.σ. αλάτι και στη συνέχεια τα casarecce ρεβιθιού. Βάλτε το χρονόμετρο στα 7 λεπτά, ανακατέψτε καλά 1-2 φορές και γενικά ασχοληθείτε με τη σάλτσα, που όπως προαναφέραμε γίνεται εν παραλλήλω. Στα 7 λεπτά ακριβώς σουρώστε τα ζυμαρικά.

  1. Αναμίξτε ζυμαρικά και σάλτσα:

Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα μανιταριών και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρισμα:

Θα σερβίρετε από το τηγάνι στα πιάτα και θα πασπαλίσετε πάνω από κάθε πιάτο τα θρυμματισμένα κάσιους ώστε να φαίνονται από πάνω τραγανά-τραγανά, να εμπνέουν για την πρώτη μπουκιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ratatouille - Το μπριάμ που θα σας μείνει αξέχαστο

Λαχταριστές συνταγές για παραδοσιακή και vegan μαγειρίτσα

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και πώς δουλεύει;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Ιδανικος ο καιρός για μια ζεστή σούπα από τη Φινλανδία

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.

Μαλακό ζουμερό χοιρινό από λαιμό μαγειρεμένο στη κατσαρόλα σε σάλτσα μουστάρδας, σερβιρισμένο με βελούδινο πουρέ

Ανάλογα με τα υγρά της κατσαρόλας ίσως απαιτηθεί να ρίξετε περισσότερο κορν φλάουρ προκειμένου να πετύχετε το επιθυμητό “δέσιμο” της σάλτσας σας.

Τόνος τατάκι ψημένος σε σουσάμια, αλά Ελληνικά

Πολύ εύκολη συνταγή, θα σας πάρει λίγα λεπτά προετοιμασία, μισή ώρα μαρινάρισμα και 4-5 λεπτά ψήσιμο.  Φροντίστε τα φιλέτα τόνου σας να μην είναι ούτε πολύ λεπτοκομμένα, ούτε υπερβολικά χοντρά, αλλά περίπου στο 1 εκ. πάχος.

Βετζετέριαν λαζάνια με μελιτζάνες και φέτα

Βάζετε το ταψί στον φούρνο και το ψήνετε επί 45΄ στους 180ºC ή μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ από πάνω. Το βγάζετε απ’ τον φούρνο και το αφήνετε τουλάχιστον 20΄ πριν το κόψετε και το σερβίρετε για να πέσει η θερμοκρασία και να δέσουν τα υλικά, ώστε να κόβεται χωρίς να διαλυθεί, αλλά και να είναι στο μάξιμουμ της νοστιμιάς.

Ριζότο με σουπιές και το μελάνι τους

Ξεκινάμε τη διαδικασία του ριζότο, ρίχνοντας σιγά-σιγά τον ζεστό ζωμό θαλασσινών (1-2 κουτάλες της σούπας τη φορά). Η διαδικασία θα κρατήσει από 20 λεπτά έως μισή ώρα. Αλατοπιπερώνουμε.