Συνταγές

Vegan Συνταγή: Καζαρέτσε από ρεβίθια με μανιτάρια & κάσιους

Vegan Συνταγή: Καζαρέτσε από ρεβίθια με μανιτάρια & κάσιους

Μια vegan συνταγή με νοστιμιά που καλύπτει και όλους εμάς τους υπόλοιπους. Πολύ εύκολο πιάτο που θα σας πάρει λιγότερο από 25’ λεπτά με την προετοιμασία.

Vegan Συνταγή: Tα ζυμαρικά από εναλλακτικά αλεύρια και μάλιστα οσπρίων, είναι μια νέα, ανερχόμενη τάση, που ξεκίνησε στην Ιταλία και κατακτά σιγά και σταθερά τον κόσμο. Όλα αυτά τα υλικά βέβαια, ταιριάζουν απόλυτα και με το δευτερεύον υλικό που είχαμε διαλέξει, το μανιτάρι, οπότε ξαφνικά έχουμε μια αναπάντεχη συνοχή οικείων γεύσεων, πάνω σε ένα εντελώς νέο προϊόν, ώστε να το εντάξει κανείς φυσικά στο ρεπερτόριό του.

Εμάς μας άρεσαν πολύ τα casarecce με ρεβίθι και πιστεύω ότι μέσα απ΄ τη συνταγή αυτή, όλοι όσοι δίνετε ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή σας θα βρείτε ένα νέο καθημερινό, θρεπτικό και νόστιμο πιάτο.

Χαρακτηριστικά της συνταγής:

Μια vegan συνταγή με νοστιμιά που καλύπτει και όλους εμάς τους υπόλοιπους. Πολύ εύκολο πιάτο που θα σας πάρει λιγότερο από 25’ λεπτά με την προετοιμασία.

Υγιεινό, εύκολο, χορταστικό, θρεπτικό αλλά και νόστιμο.

Υλικά (για 3-4 άτομα)

250 γρ. Casarecce από ρεβίθια

250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

2 κρεμμύδια, χοντροκομμένα

100 ml. λευκό κρασί

2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες

2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο

50 γρ. Cashews ελαφρά σπασμένα στο γουδί

50 μλ. ελαιόλαδο

χυμό από 1 λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής:

  1. Προετοιμάστε τα υλικά σας:

Ξεβγάλτε κάτω από τρεχούμενο νερό, καθαρίστε από χώματα , στεγνώστε με μια υφασμάτινη πετσέτα κουζίνας και κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες. Κόψτε τα κρεμμύδια και χτυπήστε τα κάσιους στο γουδί, ίσα-ίσα να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια και να δημιουργήσουν λίγη σκόνη.

  1. Ετοιμάστε τη σάλτσα μανιταριών:

(Για λόγους συντονισμού βάλτε παράλληλα σε μεγάλη κατσαρόλα περί τα 3 λίτρα νερό να βράσει)

Σε μεγάλο τηγάνι, βάλτε το λάδι να κάψει σε μεσαία ένταση. Προσθέστε τα κρεμμύδια και αφήστε τα περί τα 8-10’ να μελώσουν, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Στη μέση της διαδικασίας προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο.

Όταν τα κρεμμύδια έχουν πάρει χρώμα, προσθέστε τα μανιτάρια. Θα ρουφήξουν λάδι και μετά από 3-4΄ θ’ αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους. Προσθέστε το κρασί, τον χυμό λεμόνι και το δεντρολίβανο, ανακατέψτε πάλι και αφήστε τα να σιγομαγειρεύονται και να μειώνονται τα υγρά.

Λογικά τώρα θα έχει πάρει βράση το νερό για τα ζυμαρικά οπότε η σάλτσα γίνεται παράλληλα με το βράσιμό τους. Σε κάποια φάση αλατοπιπερώστε, δεν παίζει ρόλο το πότε. Όταν σε 3-4 λεπτά περίπου, έχουν πιει σχεδόν όλα τα υγρά, σβήστε το μάτι, αφαιρέστε τα κοτσάνια απ’ το δεντρολίβανο και αφήστε τα μανιτάρια να περιμένουν τα ζυμαρικά.

  1. Ετοιμάστε τα ζυμαρικά:

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα βάλτε 3 λίτρα νερό να βράσει και αφού κοχλάζει προσθέστε 1 κ.σ. αλάτι και στη συνέχεια τα casarecce ρεβιθιού. Βάλτε το χρονόμετρο στα 7 λεπτά, ανακατέψτε καλά 1-2 φορές και γενικά ασχοληθείτε με τη σάλτσα, που όπως προαναφέραμε γίνεται εν παραλλήλω. Στα 7 λεπτά ακριβώς σουρώστε τα ζυμαρικά.

  1. Αναμίξτε ζυμαρικά και σάλτσα:

Ρίξτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τη σάλτσα μανιταριών και ανακατέψτε καλά.

Σερβίρισμα:

Θα σερβίρετε από το τηγάνι στα πιάτα και θα πασπαλίσετε πάνω από κάθε πιάτο τα θρυμματισμένα κάσιους ώστε να φαίνονται από πάνω τραγανά-τραγανά, να εμπνέουν για την πρώτη μπουκιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ratatouille - Το μπριάμ που θα σας μείνει αξέχαστο

Λαχταριστές συνταγές για παραδοσιακή και vegan μαγειρίτσα

Τι είναι η ωμοφαγική διατροφή και πώς δουλεύει;

Tips μαγειρικής

Το αλάτι είναι στην πραγματικότητα καλύτερο στην εξουδετέρωση της πικράδας από τη ζάχαρη

Κλασική Γαλλική συνταγή για σούπα βελουτέ

Μια πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς μαγειρικές προκλήσεις, και με αποτέλεσμα εγγυημένο σε περίπου 35΄- 40΄. Μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες της πατάτας κυρίως αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή να δοκιμάσετε την παραλλαγή με πρόσθεση 250 – 400 γρ. κολοκυθιού.

Τηγανίτες με φακές και χόρτα, με καπνιστό χέλι

Πολτοποιείτε τις βρασμένες φακές στο μπλέντερ. Πλένετε και ψιλοκόβετε τα χόρτα. Τα στύβετε με τα χέρια λίγα - λίγα και τα αφήνετε να στραγγίξουν καλά σε σουρωτήρι. Ύστερα τα ανακατεύετε με τις πολτοποιημένες φακές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το κορνφλάουρ, το αλεύρι, το αβγό, το ελαιόλαδο και ανάλογο αλατοπίπερο.

Ιδανικό πιάτο για την ημέρα των Θεοφανείων

Απλώνουμε στον πάγκο τα τέσσερα κομμάτια αλουμινόχαρτου και πάνω σε κάθε ένα από αυτά τοποθετούμε τις λαδόκολλες. Πάνω σε κάθε λαδόκολλα ισομοιράζουμε τη γέμιση των λαχανικών και τοποθετούμε επάνω το κάθε ψάρι, με την πέτσα προς τα πάνω. Αλείφουμε τα ψάρια με πινέλο, με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε ελάχιστα.

Απολαυστικά χοιρινά μπριζολάκια με σάλτσα

Ξαναβάλτε τα μπριζολάκια πάλι στη σάλτσα με ό,τι υγρό έχουν τυχόν αποβάλει, και ανακατέψτε για ένα λεπτό να ζεσταθούν και να πάρουν όλη τη νοστιμιά της σάλτσας. Είστε έτοιμοι να σερβίρετε.

Ευωδιαστή Βασιλόπιτα Κέικ

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα διαδοχικά, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το καθένα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τον χυμό και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο μείγμα του αλευριού.