Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παραδοσιακή συνταγή: Λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο. Ακολουθήστε την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή για να απολαύσετε ένα λαχταριστό χταποδάκι που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.


Υλικά:

  • 1 χταπόδι περίπου 1-1.5 κιλό
  • 1 φλιτζάνι τσίπουρο
  • 4-5 ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκόρδα σπασμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ή κατά προτίμηση)
  • 1 φλιτζάνι ντοματοχυμό (προαιρετικά)
  • Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία του χταποδιού: Ξεκινήστε με το καθάρισμα του χταποδιού. Αν έχετε φρέσκο χταπόδι, αφαιρέστε την υδρόγειο και τα μάτια. Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο χταπόδι, απλά το αφήνετε να ξεπαγώσει καλά.
  2. Βράσιμο: Τοποθετήστε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό, καθώς θα απελευθερώσει τα υγρά του κατά το βράσιμο. Ξεκινήστε να το βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να γίνει τρυφερό. Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού κατά τη διάρκεια του βρασμού για να αρωματίσετε το χταπόδι.
  3. Σοτάρισμα: Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να κρυώσει λίγο. Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθήκη χταποδιού και τσίπουρου: Κόψτε το χταπόδι σε κομμάτια και προσθέστε το στο τηγάνι. Στη συνέχεια, ρίξτε το τσίπουρο και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να συνδυαστούν οι γεύσεις.
  5. Ντοματοχυμός (προαιρετικά): Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε ντοματοχυμό και να αφήσετε το μείγμα να βράσει για λίγα ακόμη λεπτά, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.

Σερβίρετε το χταποδάκι ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και λεμόνι. Συνοδεύστε το με τσίπουρο ή κρασί και απολαύστε την παραδοσιακή γεύση της θάλασσας! Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παρανοήσεις σε σχέση με τα λιπαρά

Σουπιά - Μία νηστίσιμη τροφή με εκπληκτικά θρεπτικά οφέλη 

Πώς ο χυμός ντομάτας μειώνει φυσικά τα επίπεδα χοληστερίνης 

Γιατί χάνουμε την όρεξή μας κατά το μαγείρεμα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon