Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι τροφές του φθινοπώρου που βοηθούν στο να μην αρρωσταίνετε συνέχεια 

Οι τροφές του φθινοπώρου που βοηθούν στο να μην αρρωσταίνετε συνέχεια 

Τα σταφύλια είναι άλλη μια φθινοπωρινή λιχουδιά, γεμάτα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Ιδιαίτερα τα κόκκινα και τα μαύρα σταφύλια περιέχουν ρεσβερατρόλη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και προστατευτικές ιδιότητες.

Πρώτα απ’ όλα, οι κολοκύθες είναι μια εξαιρετική επιλογή αυτή την εποχή. Περιέχουν βιταμίνη A, C και αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε σούπες, πίτες ή ακόμα και σε smoothies. Επίσης, μπορούν να προσφέρουν μια ζεστή και θρεπτική γεύση στα πιάτα σας.


Τα μήλα, που είναι επίσης χαρακτηριστικά του φθινοπώρου, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Οι φυτικές ίνες βοηθούν στη βελτίωση της πέψης, ενώ τα αντιοξειδωτικά ενισχύουν την ανοσολογική απόκριση. Ένα μήλο την ημέρα προσφέρει πολλαπλά οφέλη και μπορεί να είναι ένα ιδανικό σνακ.

Τα σταφύλια είναι άλλη μια φθινοπωρινή λιχουδιά, γεμάτα αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Ιδιαίτερα τα κόκκινα και τα μαύρα σταφύλια περιέχουν ρεσβερατρόλη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις και προστατευτικές ιδιότητες. Μπορείτε να τα καταναλώσετε ως σνακ ή να τα προσθέσετε σε σαλάτες.

Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί γενικότερα είναι πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και στην καταπολέμηση των φλεγμονών. Προσθέστε τα σε δημητριακά, σαλάτες ή γλυκές λιχουδιές για έξτρα θρεπτικά συστατικά.

Το φθινόπωρο  προσφέρει επίσης πλούσιες πηγές λαχανικών, όπως το παντζάρι, το μπρόκολο, και το κουνουπίδι. Αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες C, K και φυτικές ίνες. Αξιοποιήστε τα σε σούπες, σαλάτες ή ως συνοδευτικά πιάτα. Μην ξεχνάτε τα βότανα όπως το θυμάρι και το δεντρολίβανο, που προσθέτουν γεύση και είναι επίσης πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Χρησιμοποιήστε τα για να αρωματίσετε τα φαγητά σας και να ενισχύσετε τη γεύση τους.

Τέλος, η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας. Το τσάι, ιδίως οι παραλλαγές με τζίντζερ και λεμόνι, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση κατά τη διάρκεια των ψυχρών μηνών, ενώ παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό. Το φθινόπωρο είναι λοιπόν μια ιδανική περίοδος για να απολαύσετε τις πλούσιες γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά των εποχιακών τροφών, διασφαλίζοντας την καλή υγεία σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Παντζάρια: Τα εκπληκτικά οφέλη που ίσως δεν γνωρίζατε

Φακές: Μία εναλλακτική συνταγή

8 οφέλη του σολωμού που πιθανώς δεν γνωρίζατε

Γλυκός πειρασμός: Αφράτο και πανεύκολο κέικ σοκολάτας με 4 υλικά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon