Διατροφή

Οι τροφές για χρυσαφένιο μαύρισμα

Οι τροφές για χρυσαφένιο μαύρισμα

Το καλοκαίρι συνδυάζεται με θάλασσα και η θάλασσα με το σοκολατένιο μαύρισμα. Οι περισσότεροι κάθονται αρκετές ώρες στον ήλιο όπου σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προϊόντα επιδιώκουν ν’ αποκτήσουν χρυσαφένιο μαύρισμα. Εκτός όμως από τα προϊόντα μαυρίσματος υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τρόποι που μπορούν να μας ενισχύσουν σε αυτή την προσπάθεια.

Επιλέγοντας κάποιες τροφές μπορούμε να δώσουμε ώθηση στον οργανισμό μας να παράγει περισσότερη μελανίνη και ως εκ τούτου να έχουμε ένα πιο γρήγορο και πιο έντονο μαύρισμα. Ποιες είναι όμως αυτές οι τροφές;

1) Πρώτο και καλύτερο φυσικά το καρότο το οποίο περιλαμβάνεται και σε προϊόντα μαυρίσματος. Τα ωμά καρότα αποτελούν φυσικά την καλύτερη πηγή καροτίνης. Αν θέλετε λοιπόν να αποκτήσετε ένα γρήγορο μαύρισμα δεν έχετε παρά να καταναλώνετε αρκετά καρότα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Άλλα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα σπαράγγια, οι πιπεριές, τα κολοκυθάκια και οι ντομάτες μπορεί να σας βοηθήσουν ιδιαίτερα.

2) Ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Α είναι και τα μάνγκο. Το εξωτικό αυτό φρούτο έχει την ικανότητα να ενισχύει τον οργανισμό με την κατάλληλα ποσότητα βιταμίνης η οποία με τη σειρά της βοηθά στο μαύρισμα. Ωστόσο υπάρχουν και άλλα φρούτα με αυτές τις ιδιότητες όπως είναι τα βερύκοκα, τα ροδάκινα και τα πεπόνια. Επιπλέον, οι Βιταμίνες Β και Β6 που βρίσκονται στο καρπούζι συμβάλλουν ιδιαίτερα στο μαύρισμα.

3) Οι κρόκοι των αυγών αποτελεί μια πολύ καλή λύση για έντονο μαύρισμα. Ακριβώς επειδή περιέχουν βιταμίνη Α θα πρέπει να καταναλώνονται συχνά για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο επειδή το αυγό είναι και κίνδυνος για τη χοληστερίνη καλό θα ήταν να αρκείστε σε δυο κρόκους τη βδομάδα.

4) Εξίσου καλά αποτελέσματα δίνουν και τα λευκά τυριά. Μπορείτε να τα εντάξετε στη διατροφή είτε ωμά είτε μαγειρεμένα.

5) Οι αναπλαστικές ιδιότητες του ελαιόλαδου είναι πολύ σημαντικές για το δέρμα. Επιπλέον τα αντιοξειδωτικά και τα Ω3 λιπαρά που διαθέτει ενισχύουν την αναζωογόνηση του δέρματος και αυτό συμβάλλει και στο μαύρισμα.

Με την συνεργασία της Μαρίας Σπύρος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είδους δίαιτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κολπίτιδας;

Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές βοηθούν στην επούλωση των πληγών;

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τις φράουλες, το ακτινίδιο, τις πιπεριές και το μπρόκολο.

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.