ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι κίνδυνοι της υψηλής πρόσληψης πρωτεΐνης στους άνδρες

Οι κίνδυνοι της υψηλής πρόσληψης πρωτεΐνης στους άνδρες

Νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας Circulation: Heart Failure, δείχνει πως οι άνδρες μέσης ηλικίας που καταναλώνουν υψηλές ποσότητες πρωτεΐνης, έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας.

Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 2.441 άνδρες ηλικίας 42-60 ετών, τους οποίους παρακολούθησαν για 22 χρόνια. Κατά το διάστημα διεξαγωγής της μελέτης, καταγράφηκαν 334 περιστατικά καρδιακής ανεπάρκειας, ενώ η πρωτεϊνική πρόσληψη των εθελοντών βρέθηκε να προέρχεται κατά 70% από ζωικές πηγές και κατά 27,7% από τρόφιμα φυτικής προέλευσης.

Συνολικά, η υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης, βρέθηκε να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας. Ωστόσο, η πρόσληψη πρωτεΐνης από ψάρια και αβγά δε συσχετίσθηκε με την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Πιο συγκεκριμένα, οι άνδρες με την υψηλότερη πρόσληψη πρωτεΐνης από όλες τις πηγές, φάνηκαν να έχουν 33% μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας, συγκριτικά με εκείνους με τη χαμηλότερη συνολική πρόσληψη.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, καθώς πρόκειται για μία από τις πρώτες μελέτες που δείχνουν πως η πρωτεϊνική πρόσληψη συνδέεται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας, απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση της εν λόγω συσχέτισης. Επιπλέον, θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο η προέλευση της πρωτεΐνης διαφοροποιεί την πιθανότητα εμφάνισης της νόσου. Κλείνοντας, αναφέρουν ότι οι μελλοντικές αναλύσεις θα πρέπει να συμπεριλάβουν και άλλες πληθυσμιακές ομάδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ένα φρούτο γεμάτο οφέλη κατά την εγκυμοσύνη!

Ποιο είναι το καλύτερο φαγητό για να φτιάξετε σήμερα Τετάρτη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένας φυσικός σύμμαχος στην αντιμετώπιση της αναιμίας

Αποξηραμένα σύκα: Μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή για άτομα που πάσχουν από αναιμία. Είναι μια φυσική πηγή σιδήρου και άλλων σημαντικών θρεπτικών συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των συμπτωμάτων της αναιμίας και στη διατήρηση της συνολικής υγείας σας.

Μπορεί ένα μήλο το πρωί να είναι το μυστικό για την ανακούφιση από τις ημικρανίες;

Μήλα: Μπορεί να είναι μια υγιεινή προσθήκη στη διατροφή σας, αλλά δεν πρέπει να θεωρούνται ως θεραπεία για τις ημικρανίες. Εάν σκέφτεστε να δοκιμάσετε αυτή τη θεραπεία, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε πρώτα με το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής για εσάς.

Με ποιον τρόπο η μελιτζάνα συμβάλλει στον έλεγχο του διαβήτη;

Μελιτζάνα: Η υψηλή περιεκτικότητα της σε φυτικές ίνες και οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και στην προστασία των κυττάρων από τη βλάβη.

Αγγούρι: Αναντικατάστατο για την υγεία του πεπτικού σας συστήματος

Αγγούρι: Η υψηλή περιεκτικότητα του σε νερό και φυτικές ίνες συμβάλλει στην ενυδάτωση, στην εύκολη κινητικότητα του εντέρου, στον κορεσμό και δυνητικά και στην αντιμετώπιση φλεγμονών.