ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μας το ζητήσατε & σας απαντάμε: Πόσα κουταλάκια στέβια την ημέρα μπορούμε να καταναλώνουμε ανάλογα με το σωματικό μας βάρος;

Μας το ζητήσατε & σας απαντάμε: Πόσα κουταλάκια στέβια την ημέρα μπορούμε να καταναλώνουμε ανάλογα με το σωματικό μας βάρος;

 

Αναγνώστρια:  Πόσα κουταλάκια στέβια την ημέρα μπορούμε να καταναλώνουμε ανάλογα με το σωματικό μας βάρος ;

Η Γεωργία Καπώλη – Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος απαντά :

Σύμφωνα με το σωματικό σας βάρος καθημερινά μπορείτε να καταναλώνετε 240mg στέβια που αντιστοιχούν σε 2-3 κουταλάκια του γλυκού. Προς το παρόν η στέβια χρησιμοποιείτε στα αναψυκτικά και στο πράσινο τσάι. Για κάθε κουτάκι που καταναλώνετε από αυτά αφαιρείτε 1 κουταλάκι του γλυκού στέβια από την υπόλοιπη διατροφή σας. Γενικά όσα περισσότερα τρόφιμα με στέβια καταναλώνετε, τόσο μειώνετε και την προσθήκη στέβια στα ροφήματά σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιταλική συνταγή ζυμαρικών με λουκάνικο

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το καρπούζι ως φυσικό ανακουφιστικό από τον πονοκέφαλο

Καρπούζι: Δοκιμάστε να φάτε μερικές φέτες καρπούζι αντί να καταφύγετε σε παυσίπονα. Η αναζωογονητική του γεύση θα σας ενυδατώσει, ενώ τα ευεργετικά συστατικά του θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

Ο κρεμώδης πουρές πατάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό λάχανο και τα γευστικά πράσινα κρεμμυδάκια αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή colcannon και απολαύστε τη γεύση της Ιρλανδίας στο σπίτι σας.

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

Γαρύφαλλο: Οι αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου γαρύφαλλου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, στην εξουδετέρωση της κακοσμίας του στόματος και στην προώθηση της οδοντικής υγείας.

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πέστο: Φτιάχνοντας το δικό σας πέστο στο σπίτι, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συστατικών και της γεύσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρείτε το τέλειο πέστο για εσάς!