ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μαγείρεμα : σε οδηγεί στην υγιεινή διατροφή

Μαγείρεμα : σε οδηγεί στην υγιεινή διατροφή

Οι άνθρωποι που επιλέγουν να μαγειρεύουν συχνά στο σπίτι μπορεί να διατηρήσουν μια πιο υγιεινή διατροφή σε σύγκριση με όσους μαγειρεύουν λιγότερο συχνά.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στην 142η ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Ένωσης Δημόσιας Υγείας .

Αναλυτικότερα, αποτελέσματα από τη μελέτη που καθοδηγήθηκε από ερευνητές στο κέντρο για ένα βιώσιμο μέλλον (CLF) Johns Hopkins και τη Σχολή Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins Bloomberg, δείχνουν ότι τα άτομα που μαγειρεύουν συχνά στο σπίτι καταναλώνουν λιγότερες θερμίδες στο σπίτι αλλά και μακριά από αυτό από ότι εκείνοι που μαγειρεύουν στο σπίτι λιγότερο συχνά. Επίσης το μαγείρεμα στο σπίτι συχνά σχετίζεται με την κατανάλωση λιγότερων υδατανθράκων, λιγότερης ζάχαρης και λιγότερων γρήγορων γεύματων, κατεψυγμένων γευμάτων και τροφίμων έτοιμων προς κατανάλωση.
Στην ανάλυση της μελέτης, οι Αφροαμερικανοί είχαν περισσότερες πιθανότητες να ζουν σε νοικοκυριά όπου το μαγείρεμα του δείπνου στο σπίτι πραγματοποιούταν σε χαμηλή ή μέση συχνότητα, σε σύγκριση με τους Καυκάσιους. Οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν ότι εκείνοι που εργάζονταν περισσότερο από 35 ώρες την εβδομάδα είχαν περισσότερες πιθανότητες να μαγειρεύουν στο σπίτι λιγότερο συχνά. Διαπιστώθηκε επίσης ότι σε όλες τις κατηγορίες συχνότητας μαγείρεματος, τα άτομα που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος είχαν ακόμα καλύτερη ποιότητα διατροφής σύγκριση σε εκείνους που δεν προσπαθούσαν να χάσουν βάρος.

«Οι προσπάθειες για την ενθάρρυνση μαγειρέματος στο σπίτι θα πρέπει να εξετάσουν τους χρονικούς περιορισμούς, την έλλειψη πρόσβασης σε οικονομικά προσιτά και υψηλής ποιότητας φρέσκα υλικά, καθώς και την έλλειψη εξοπλισμού για μαγείρεμα, η οποία περιορίζει την ποσότητα της τροφής που οι Αμερικανοί είναι σε θέση να προετοιμάσουν στο σπίτι,» είπε η Τζούλια Wolfson της Σχολής Δημόσιας Υγείας Bloomberg και επικεφαλής ερευνητής της μελέτης.

Με την συνεργασία της Σοφία Λάκκα -Διαιτολόγος – Διατροφολόγος-Μέλος της Ομάδας Logodiatrofis.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τζατζίκι: Το συνοδευτικό που δε λείπει από το πασχαλινό τραπέζι

Πώς να φτιάξετε έναν πεντανόστιμο κόκορα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Τηγανόψωμα συνταγή: Η παρασκευή γεμιστού τηγανητού ψωμιού στο σπίτι είναι ένα απολαυστικό γαστρονομικό έργο που υπόσχεται ένα τραγανό εξωτερικό και μια αλμυρή, γευστική γέμιση.

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.