Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια

Κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια

Το κατσικάκι κρασάτο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με την πλούσια γεύση του κρέατος και των φρέσκων λαχανικών. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Το κατσικάκι κρασάτο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με την πλούσια γεύση του κρέατος και των φρέσκων λαχανικών. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους σας.


Υλικά:

  • 1,5 kg κατσικάκι (κομμένο σε μερίδες)
  • 500 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 500 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη (για να ισορροπήσει τη οξύτητα των ντοματίνων)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κατσικιού: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κομμάτια του κατσικιού και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσουν τους χυμούς τους και να αποκτήσουν ωραία γεύση.
  2. Προσθήκη αρωμάτων: Αφού το κρέας ροδίσει, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο (αν το χρησιμοποιήσετε). Σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Κρασί και μπαχαρικά: Ρίχνετε το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  4. Ντοματίνια: Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κομμένα ντοματίνια και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1-1.5 ώρα, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και οι γεύσεις να έχουν αναμιχθεί.
  5. Σερβίρισμα: Όταν το κατσικάκι είναι έτοιμο, αφαιρείτε τη δάφνη και το θυμάρι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδευόμενο από ρύζι, πλιγούρι ή φρέσκο ψωμί για να κάνετε βουτιές στη νοστιμιά της σάλτσας.

Αυτή η συνταγή για κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια θα σας γεμίσει αναμνήσεις και γεύσεις, κάνοντάς σας να απολαύσετε τη Κυριακή σας στο τραπέζι με τους αγαπημένους σας. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Mπορεί η δίαιτα κετο να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων;

Αυτά είναι τα 9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνεις 

Το γρήγορο φαγητό αυξάνει τις τροφικές αλλεργίες;

4 τροφές που πρέπει να τρώτε το βράδυ για να ξυπνάτε το πρωί με επίπεδη κοιλιά 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Close Icon