Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια

Κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια

Το κατσικάκι κρασάτο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με την πλούσια γεύση του κρέατος και των φρέσκων λαχανικών. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους σας.


Το κατσικάκι κρασάτο είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τις γεύσεις της ελληνικής κουζίνας με την πλούσια γεύση του κρέατος και των φρέσκων λαχανικών. Αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Υλικά:

  • 1,5 kg κατσικάκι (κομμένο σε μερίδες)
  • 500 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 500 γρ. ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
  • 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη (για να ισορροπήσει τη οξύτητα των ντοματίνων)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία του κατσικιού: Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τα κομμάτια του κατσικιού και τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Αυτό θα βοηθήσει να κρατήσουν τους χυμούς τους και να αποκτήσουν ωραία γεύση.
  2. Προσθήκη αρωμάτων: Αφού το κρέας ροδίσει, προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο (αν το χρησιμοποιήσετε). Σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Κρασί και μπαχαρικά: Ρίχνετε το κόκκινο κρασί και προσθέτετε τη δάφνη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, έτσι ώστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
  4. Ντοματίνια: Στη συνέχεια, προσθέτετε τα κομμένα ντοματίνια και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1-1.5 ώρα, μέχρι το κρέας να είναι τρυφερό και οι γεύσεις να έχουν αναμιχθεί.
  5. Σερβίρισμα: Όταν το κατσικάκι είναι έτοιμο, αφαιρείτε τη δάφνη και το θυμάρι. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, συνοδευόμενο από ρύζι, πλιγούρι ή φρέσκο ψωμί για να κάνετε βουτιές στη νοστιμιά της σάλτσας.

Αυτή η συνταγή για κατσικάκι κρασάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια και ντοματίνια θα σας γεμίσει αναμνήσεις και γεύσεις, κάνοντάς σας να απολαύσετε τη Κυριακή σας στο τραπέζι με τους αγαπημένους σας. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Mπορεί η δίαιτα κετο να επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων;

Αυτά είναι τα 9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνεις 

Το γρήγορο φαγητό αυξάνει τις τροφικές αλλεργίες;

4 τροφές που πρέπει να τρώτε το βράδυ για να ξυπνάτε το πρωί με επίπεδη κοιλιά 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon