Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φαγητό ζέσταμα: Αυτά είναι τα 9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνεις 

Φαγητό ζέσταμα: Αυτά είναι τα 9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνεις 

Φαγητό ζέσταμα: Κρέατα όπως το κοτόπουλο και το χοιρινό που έχουν μαγειρευτεί και αποθηκευτεί σε λάθος θερμοκρασία μπορεί να αναπτύξουν βακτήρια. Η επαναθέρμανση τους δεν αφαιρεί τους κινδύνους.


Η επαναθέρμανση του φαγητού είναι μια πρακτική που συνηθίζεται σε πολλές κουζίνες, αλλά δεν είναι πάντα ασφαλής για όλες τις τροφές. Ορισμένα φαγητά μπορεί να προκαλέσουν δηλητηριάσεις ή να χάσουν τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία όταν ξαναζεσταίνονται. Ας δούμε τα 9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνουμε.

  1. Ρύζι: Το ρύζι περιέχει σπόρους βακτηρίων που μπορούν να επιβιώσουν από τη διαδικασία μαγειρέματος. Αν το ρύζι δεν αποθηκευτεί σωστά και ξαναζεσταθεί, μπορεί να προκαλέσει τροφικές δηλητηριάσεις.
  2. Περισσότρα κρέατα: Κρέατα όπως το κοτόπουλο και το χοιρινό που έχουν μαγειρευτεί και αποθηκευτεί σε λάθος θερμοκρασία μπορεί να αναπτύξουν βακτήρια. Η επαναθέρμανση τους δεν αφαιρεί τους κινδύνους.
  3. Μανιτάρια: Τα μανιτάρια περιέχουν πρωτεΐνες που μπορεί να αλλοιωθούν με τη θερμότητα. Αν ξαναζεσταθούν, μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα.
  4. Σάλτσες ή σούπες με γάλα ή κρέμα: Οι σάλτσες που περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να διασπαστούν και να αλλάξουν γεύση και υφή όταν ξαναζεσταθούν.
  5. Ωμά αυγά: Αν χρησιμοποιήσεις αυγά στη μαγειρική, το ξαναζέσταμα τους μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη βακτηρίων όπως το σαλμονέλα.
  6. Φαγητά με αβοκάντο: Το αβοκάντο οξειδώνεται γρήγορα και η επαναθέρμανση του μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση του και να προκαλέσει αποστροφή.
  7. Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας: Η σάλτσα ντομάτας μπορεί να γίνει πιο όξινη κατά την επαναθέρμανση, κάτι που μπορεί να ενοχλήσει το στομάχι κάποιων ανθρώπων.
  8. Λαχανικά που έχουν μαγειρευτεί με μεγάλο περιεχόμενο νερού: Όπως τα σπανάκια και τα μπρόκολα, μπορεί να χάσουν τις θρεπτικές τους ουσίες και να γίνουν λιγότερο χορταστικά.
  9. Φαγητά που περιέχουν ψάρι: Σύμφωνα με μελέτες, τα ψάρια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή γαστρεντερικά προβλήματα αν ξαναζεσταθούν.

Εν κατακλείδι, η επαναθέρμανση ορισμένων φαγητών μπορεί να είναι επικίνδυνη. Είναι καλύτερα να απολαμβάνουμε τα φαγητά φρέσκα ή σε περίπτωση που χρειαστεί να τα ξαναζεστάνουμε, να είμαστε προσεκτικοί με τις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5+1 συνήθειες για να φροντίσετε τον εαυτό σας στην δουλειά

Οδηγός αυτοφροντίδας για όσους παλεύουν με την αϋπνία

Σωματικές αλλαγές: Πώς να τις αποδεχτείτε

Πώς να εξασκήσετε την σωματική αυτοφροντίδα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γυμναστική τροφές: 8 κανόνες διατροφής που πρέπει να ξεχάσετε αν κάνετε έντονη γυμναστική

Γυμναστική τροφές: Αν ασκείστε συχνά και έντονα, οι διατροφικές ανάγκες σας διαφέρουν από εκείνες των ανθρώπων που έχουν πιο καθιστική ζωή. Κάποιοι παραδοσιακοί διατροφικοί κανόνες μπορεί να μην σας εξυπηρετούν πλέον.

Εύκολα Σνακ: 3 Ιδέες για σνακ χωρίς προετοιμασία

Εύκολα Σνακ: Όταν η πείνα "χτυπά" ξαφνικά και δεν υπάρχει χρόνος για μαγείρεμα ή προετοιμασία, τα γρήγορα και υγιεινά σνακ είναι η καλύτερη λύση. Εδώ είναι τρεις ιδέες για σνακ που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως

Γλυκαιμικός Δείκτης: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Γλυκαιμικός Δείκτης: Ο γλυκαιμικός δείκτης (ΓΔ) είναι ένας δείκτης που μετράει την ταχύτητα με την οποία αυξάνεται το επίπεδο της γλυκόζης (ζάχαρης) στο αίμα μετά την κατανάλωση ενός τροφίμου. Όσο υψηλότερος είναι ο ΓΔ ενός τροφίμου,

Πόσο υγιεινές είναι οι ρυζογκοφρέτες στα αλήθεια;

Ρυζογκοφρέτες: Οι ρυζογκοφρέτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ για όσους αναζητούν ελαφριές και γρήγορες επιλογές. Είναι ελαφριές, χαμηλές σε θερμίδες και εύκολες στη μεταφορά.

Γιατί τα φρούτα μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο;

Φρούτα: Ορισμένα φρούτα μπορεί να μας αφήνουν πιο πεινασμένους μετά την κατανάλωση τους, και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους. Αν και τα φρούτα είναι υγιεινές τροφές, υπάρχουν παράγοντες

Τι να προσέξεις όταν αγοράζεις φράουλες

Οι καλές φράουλες είναι τρυφερές και ζουμερές, αλλά ταυτόχρονα σφιχτές και γεμάτες. Αποφύγετε φρούτα που είναι μαλακά, λασπωμένα ή έχουν μαραθεί, καθώς αυτά είναι πιθανό να είναι παλιά ή χαλασμένα.

Ένας φυσικός σύμμαχος για τους διαβητικούς

Αγγούρι: Χάρη στον χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, την αντιοξειδωτική δράση και τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του, μπορεί να συμβάλει θετικά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στη συνολική υγεία.

Αυθεντική ιταλική συνταγή για κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ 

Αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή συνδυάζει την απλότητα με την εκλεπτυσμένη γεύση, και η προετοιμασία της απαιτεί λίγα, αλλά ποιοτικά υλικά, που θα μεταφέρουν την αυθεντική γεύση της Ιταλίας στο τραπέζι σας.

Close Icon