Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φαγητό ζέσταμα: Αυτά είναι τα 9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνεις 

Φαγητό ζέσταμα: Αυτά είναι τα 9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνεις 

Φαγητό ζέσταμα: Κρέατα όπως το κοτόπουλο και το χοιρινό που έχουν μαγειρευτεί και αποθηκευτεί σε λάθος θερμοκρασία μπορεί να αναπτύξουν βακτήρια. Η επαναθέρμανση τους δεν αφαιρεί τους κινδύνους.

Η επαναθέρμανση του φαγητού είναι μια πρακτική που συνηθίζεται σε πολλές κουζίνες, αλλά δεν είναι πάντα ασφαλής για όλες τις τροφές. Ορισμένα φαγητά μπορεί να προκαλέσουν δηλητηριάσεις ή να χάσουν τη γεύση και τη θρεπτική τους αξία όταν ξαναζεσταίνονται. Ας δούμε τα 9 φαγητά που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεστάνουμε.


  1. Ρύζι: Το ρύζι περιέχει σπόρους βακτηρίων που μπορούν να επιβιώσουν από τη διαδικασία μαγειρέματος. Αν το ρύζι δεν αποθηκευτεί σωστά και ξαναζεσταθεί, μπορεί να προκαλέσει τροφικές δηλητηριάσεις.
  2. Περισσότρα κρέατα: Κρέατα όπως το κοτόπουλο και το χοιρινό που έχουν μαγειρευτεί και αποθηκευτεί σε λάθος θερμοκρασία μπορεί να αναπτύξουν βακτήρια. Η επαναθέρμανση τους δεν αφαιρεί τους κινδύνους.
  3. Μανιτάρια: Τα μανιτάρια περιέχουν πρωτεΐνες που μπορεί να αλλοιωθούν με τη θερμότητα. Αν ξαναζεσταθούν, μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερικά προβλήματα.
  4. Σάλτσες ή σούπες με γάλα ή κρέμα: Οι σάλτσες που περιέχουν γαλακτοκομικά προϊόντα μπορεί να διασπαστούν και να αλλάξουν γεύση και υφή όταν ξαναζεσταθούν.
  5. Ωμά αυγά: Αν χρησιμοποιήσεις αυγά στη μαγειρική, το ξαναζέσταμα τους μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη βακτηρίων όπως το σαλμονέλα.
  6. Φαγητά με αβοκάντο: Το αβοκάντο οξειδώνεται γρήγορα και η επαναθέρμανση του μπορεί να αλλοιώσει τη γεύση του και να προκαλέσει αποστροφή.
  7. Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας: Η σάλτσα ντομάτας μπορεί να γίνει πιο όξινη κατά την επαναθέρμανση, κάτι που μπορεί να ενοχλήσει το στομάχι κάποιων ανθρώπων.
  8. Λαχανικά που έχουν μαγειρευτεί με μεγάλο περιεχόμενο νερού: Όπως τα σπανάκια και τα μπρόκολα, μπορεί να χάσουν τις θρεπτικές τους ουσίες και να γίνουν λιγότερο χορταστικά.
  9. Φαγητά που περιέχουν ψάρι: Σύμφωνα με μελέτες, τα ψάρια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή γαστρεντερικά προβλήματα αν ξαναζεσταθούν.

Εν κατακλείδι, η επαναθέρμανση ορισμένων φαγητών μπορεί να είναι επικίνδυνη. Είναι καλύτερα να απολαμβάνουμε τα φαγητά φρέσκα ή σε περίπτωση που χρειαστεί να τα ξαναζεστάνουμε, να είμαστε προσεκτικοί με τις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

5+1 συνήθειες για να φροντίσετε τον εαυτό σας στην δουλειά

Οδηγός αυτοφροντίδας για όσους παλεύουν με την αϋπνία

Σωματικές αλλαγές: Πώς να τις αποδεχτείτε

Πώς να εξασκήσετε την σωματική αυτοφροντίδα;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

Βρώμη: Η βρώμη είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά, και μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία των παιδιών. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, γεγονός που την καθιστά ιδανική

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Close Icon