ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Η συνταγή της ημέρας: Ψωμί χωρίς γλουτένη

Η συνταγή της ημέρας: Ψωμί χωρίς γλουτένη

Η γλουτένη ήταν μια άγνωστη λέξη μέχρι πριν λίγα χρόνια, αλλά πλέον έχει γίνει μια από τις αγαπημένες οδηγίες για απώλεια βάρους.

Η γλουτένη είναι πρωτεΐνη του σιταριού, του κριθαριού και της σίκαλης, η οποία αποτελείται από τη γλοιαδίνη και γλουτελίνη. Στην γλουτένη οφείλετε το φούσκωμα του ψωμιού. Κάποιοι άνθρωποι αντιδρούν στην γλουτένη. Η αντίδραση αυτή ονομάζεται κοιλιοκάκη και συμπτώματα της είναι φλεγμονή στο έντερο με διάρροιες, κοιλιακό πόνο, κράμπες, τυμπανισμό.

Όσοι έχουν δυσανεξία στην γλουτένη αντικαθιστούν τα αμυλούχα προϊόντα που περιέχουν γλουτένη με προϊόντα όπως ρύζι, καλαμπόκι, κεχρί, κινόα και το φαγόπυρο τα οποία δεν περιέχουν γλουτένη.

Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία και είστε λάτρης του ψωμιού, δοκιμάστε να φτιάξετε το Cloud Bread, το ψωμί χωρίς ίχνος γλουτένης.

Θα χρειαστείτε: 3 αυγά, 3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder.

Χωρίστε σε δύο μπολ τα ασπράδια από τους κρόκους. Ανακατέψτε στο μπολ με τους κρόκους το τυρί και το μέλι. Έπειτα προσθέστε την baking powder στο μπολ με τα ασπράδια και χτυπήστε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.

Ρίξτε το μείγμα με τους κρόκους μέσα και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα. Φτιάξτε 6-8 μπαλάκια με ένα κουτάλι και βάλτε τα πάνω σε λαδόκολα και μέσα σε ένα ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Tip: Αν σας μυρίζει πολύ το αυγό πασπαλίστε με λίγο δεντρολίβανο πριν τα ψήσετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πασχαλινό τραπέζι: Ένα υπέροχο και δροσερό cheesecake για να το απογειώσετε

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

Βερίκοκα: Ενσωματώνοντας τα βερίκοκα στη διατροφή σας, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση με βάρος, μπορείτε να κάνετε πολύ δρόμο για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια!