Διατροφή

Γεύση από την… κοιλιά της μάνας μας

Γεύση από την… κοιλιά της μάνας μας

 

Από την κοιλιά της μαμάς τους καθορίζεται ποιες γεύσεις θα προτιμούν αργότερα τα μωρά, σύμφωνα με Γάλλους επιστήμονες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Bourgogne, υποστηρίζουν ότι οι διατροφικές επιλογές της μητέρας κατά τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης μπορούν να επιδράσουν στην ανάπτυξη του αισθητήριου συστήματος του βρέφους, με αποτέλεσμα να επηρεάσουν τις γευστικές προτιμήσεις του πριν ακόμη γεννηθεί.

Συγκεκριμένα, μελέτησαν 24 μωρά, των οποίων οι μαμάδες ένα δεκαήμερο πριν τον τοκετό είχαν φάει μπισκότα γλυκάνισου. Λίγες ημέρες μετά τη γέννηση τους τα συγκεκριμένα μωρά, όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, αναγνώριζαν και απολάμβαναν τη γεύση του γλυκάνισου.

Ο ερευνητής δρ Μπενουά Σαάλ εξήγησε ότι τα βρέφη λάμβαναν το ιδιαίτερο άρωμα του γλυκάνισου μέσω του αμνιακού υγρού, ενόσω ακόμη βρίσκονταν στη μήτρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είδους δίαιτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κολπίτιδας;

Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ποιες τροφές βοηθούν στην επούλωση των πληγών;

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τις φράουλες, το ακτινίδιο, τις πιπεριές και το μπρόκολο.

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.

Κοχύλια ζυμαρικών γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Κ, καθώς και σε μαγνήσιο, σίδηρο και μαγγάνιο, καθιστώντας αυτό το πιάτο μια υγιεινή επιλογή για ένα οικογενειακό δείπνο ή μια συγκέντρωση.