ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Φάε καρπούζι για να είσαι όμορφη και υγιής

Φάε καρπούζι για να είσαι όμορφη και υγιής

Το φάε λάδι και έλα βράδυ το ξέρεις. Το φάε καρπούζι για να είσαι όμορφη και υγιής το ήξερες;

Το καρπούζι είναι ένα δώρο της φύσης για τον οργανισμό μας. Ένα φρούτο που κοστίζει ελάχιστα χρήματα αλλά έχει πλούσια οφέλη με πολλαπλές ιδιότητες.

Πρωτίστως μας ενυδατώνει αφού η περιεκτικότητα τους σε νερό φθάνει στο 92%. Μας προσφέρει παράλληλα το αίσθημα του κορεσμού με αποτέλεσμα να χάνουμε βάρος και να αποβάλουμε δια μέσω της ούρησης τις τοξίνες. Προκαλεί έντονη διούρηση και ευεργετεί καθαρίζονται το αίμα από τα δηλητήρια, τα νεφρά από τα άλατα και τις μικρές πέτρες.

Με 40 θερμίδες ανά μερίδα, είναι σαφές πως μπορείς να μετατρέψεις τη σάρκα σε χυμό, sorbet, σαλάτα προσθέτοντας λίγο φέτα ή brie, ή να το φας σκέτο όποτε έχεις την τάση να πεινάς.

Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β6, C, λυκοπένιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Η περιεκτικότητα του σε ζάχαρο είναι αμελητέα ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπη ή χοληστερόλη. Περιέχει επίσης καροτίνη, βιταμίνη C η οποία βοηθά να διατηρήσουμε μια υγιή και ενυδατωμένη όψη. Μία μεγάλη φέτα από καρπούζι (περίπου 180γρ.) καλύπτει το 20% των καθημερινών μας αναγκών που χρειαζόμαστε σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά στην οικοδόμηση και τη διατήρηση του κολλαγόνου. Τα καρπούζια είναι πλούσια σε λυκοπένιο, που κατόπιν ερευνών φαίνεται πως συμβάλουν στην μείωση των εγκεφαλικών κατά 20%. Το λυκοπένιο παρέχει περισσότερη προστασία κατά του καρκίνου από τη βήτα-καροτίνη. Αποτελεί ασπίδα για την προστασία των αρτηριών και της καρδιάς από το σχηματισμό πλάκας. Μάλιστα, η πρόσληψη μεγάλης ποσότητας λυκο¬πένιου φαίνεται ότι μειώνει το συνολικό κίνδυνο καρκίνου κατά περί¬που 40%. Επίσης, είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση των δράσεων των νεύρων και των μυών σου.

Σύμφωνα με έρευνες η αργινίνη και κιτρουλίνηπου περιέχει το καρπούζι , είναι ουσίες οι οποίες βοηθούν στην καλή κυκλοφορία του αίματος, αλλά και στην υγιή διατήρηση των αρτηριών της καρδιάς. Τέλος η χολίνη που περιέχει συμβάλει ενεργά στην τόνωση της μνήμης.

Απόλαυσε το λοιπόν χωρίς ενοχές!

Ε.Τ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας και εύκολα bibimbap;

Τα τεχνητά γλυκαντικά βλάπτουν το έντερο και οδηγούν σε IBS;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

Βερίκοκα: Ενσωματώνοντας τα βερίκοκα στη διατροφή σας, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση με βάρος, μπορείτε να κάνετε πολύ δρόμο για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια!

Ο καφές βοηθάει στην καύση λίπους;

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Ωστόσο, για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ διατροφολόγων και διαιτολόγων;

Οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι (RDs) είναι πιστοποιημένοι επαγγελματίες με συγκεκριμένα προσόντα και πιστοποιήσεις. Ρυθμίζονται από επαγγελματικούς φορείς και πρέπει να τηρούν έναν κώδικα δεοντολογίας. Οι διατροφολόγοι μπορεί να μην έχουν το ίδιο επίπεδο ρύθμισης ή τυποποίησης στις πρακτικές τους και ο τίτλος "διατροφολόγος" μπορεί να χρησιμοποιείται ευρύτερα.