Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Είναι επικίνδυνος ο φούρνος μικροκυμάτων;

Είναι επικίνδυνος ο φούρνος μικροκυμάτων;

Η λέξη “ακτινοβολία” μπορεί να μας φέρνει στο μυαλό πυρηνικά εργοστάσια, αλλά στην πραγματικότητα αναφέρεται απλά στην ενέργεια που μεταφέρεται μέσω κυμάτων. Τα μικροκύματα, τα ραδιοκύματα και τα κύματα της ενέργειας που αντιλαμβανόμαστε ως ορατό φως είναι μορφές ακτινοβολίας. Το ίδιο και οι ακτίνες Χ και Γάμμα, οι οποίες εγείρουν ανησυχίες για την υγεία.


Αλλά τα μικροκύματα που χρησιμοποιούνται για τη θερμική επεξεργασία της τροφής, είναι κατά πολύ ασθενέστερες από τις ακτίνες Χ και Γάμμα. Και οι αλλαγές στη σύσταση της τροφής που μαγειρεύεται μέσα σε φούρνους μικροκυμάτων, οφείλονται στη θερμότητα που αυξάνεται μέσα στην τροφή και όχι στα μικροκύματα καθαυτά.

Συνεπώς, ο φούρνος μικροκυμάτων είναι ασφαλής. Αρκεί να χρησιμοποιείτε ασφαλή σκεύη και να αποφεύγετε εκείνα που μπορεί να μεταφέρουν σωματίδια μέσα στο φαγητό (π.χ. κάποια πλαστικά).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κλασική συνταγή για υγιεινές μπάμιες με ντομάτα 

Οι απίστευτες ιδιότητες της βρώμης για τα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι 

Το ταϊλανδέζικο κοτόπουλο με ρύζι είναι ένα πεντανόστιμο πιάτο που συνδυάζει τις μοναδικές γεύσεις της Ταϊλάνδης με την απλότητα του ρυζιού.

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας

Σπιτική σάλτσα μελιού μουστάρδας: Με απλά υλικά και γρήγορη προετοιμασία, μπορείτε να βελτιώσετε τη γεύση των πιάτων σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους και την οικογένειά σας.

Φλούδες Ροδιού: Φυσικός Σύμμαχος για την Καρδιά

Φλούδες Ροδιού: Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, στην πρόληψη των θρόμβων αίματος και στην ενδυνάμωση της καρδιακής λειτουργίας γενικότερα.

Δίαιτα Ντάνκαν: Η νέα τάση στην απώλεια βάρους;

Δίαιτα Ντάνκαν: Η Δίαιτα Ντάνκαν είναι ένα διατροφικό πρόγραμμα που αναπτύχθηκε από τον Γάλλο γιατρό Pierre Dukan και επικεντρώνεται στη μείωση του βάρους μέσω της κατανάλωσης πρωτεϊνών και της περιορισμένης κατανάλωσης υδατανθράκων.

Close Icon