Διατροφή

6 μυστικά για να πιείτε, αλλά να μην μεθύσετε

6 μυστικά για να πιείτε, αλλά να μην μεθύσετε

Μπορώ να βγω, να πιω και να μην μεθύσω; Με τόσα ξενύχτια και party που σας περιμένουν αυτό τον καλοκαίρι, οι συμβουλές των διατροφολόγων για να αποφύγετε τη γνωστή από τον κινηματογράφο σκηνή «βαδίζω και παραμιλώ» σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες…

*Μην πίνετε με άδειο στομάχι: Για να καθυστερήσετε την εκδήλωση της μέθης, θα πρέπει προηγουμένως να έχετε φάει έστω και λίγο, ιδανικά τρόφιμα που περιέχουν λιπαρά. Αν πιείτε ένα ποτό με άδειο στομάχι, στα επόμενα 5-10 λεπτά η αλκοόλη που περιέχει θα έχει μπει στο αίμα σας. Αντίθετα, αν υπάρχει τροφή στο στομάχι, η αλκοόλη θα απορροφηθεί προοδευτικά και έτσι θα καθυστερήσει ή θα αποφευχθεί εντελώς η μέθη.

*Να αποφεύγετε τους αλατισμένους ξηρούς καρπούς: Το αλάτι απορροφά τα υγρά του στομαχιού με αποτέλεσμα να μένει περισσότερη ποσότητα αλκοόλ στο στομάχι η οποία δεν διαλύεται.

*Μην πίνετε περισσότερο από ένα ποτά την ώρα: Ο συγκεκριμένος «κανόνας» ισχύει για βαριά ποτά, και όχι για κρασί ή την μπίρα. Αν λοιπόν πιείτε ένα ποτήρι ουίσκι, και μετά ένα άλλο – και πάει λέγοντας, η αλκοόλη θα απορροφηθεί από τον οργανισμό γρηγορότερα απ΄ ότι αν τα πιείτε πιο αργά.

*Προστατευθείτε από «μπόμπες»; Αν ένα ποτό είναι νοθευμένο, σου προκαλεί μέθη από το πρώτο σχεδόν ποτήρι. Υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που θα σας βοηθήσει να καταλάβειτε ότι το ποτό είναι «μπόμπα»: δεν πρέπει, όταν το πίνετε, να καίει πολύ τη γλώσσα και τον ουρανίσκο. Και επειδή φυσικά δεν μπορείτε να γνωρίζετε όλα τα μπαράκια στα νησιά που επισκέπτεστε, ούτε όλους τους μπάρμεν, το καλύτερο απ΄όλα είναι να παραγγέλνετε εμφιαλωμένο κρασί ή μπουκάλι ουίσκι ή άλλο ποτό, και όχι το χύμα.
*Με προσοχή η κατανάλωση των γλυκών ποτών: Τα λικέρ έχουν χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλη. Παρόλα αυτά, η γλυκόζη που περιέχουν διευκολύνει την ταχεία απορρόφηση της αλκοόλης στο αίμα, ενώ η γλυκιά γεύση τους υπερκαλύπτει τη γεύση του αλκοόλ με αποτέλεσμα να πίνετε μεγαλύτερες ποσότητες και να προκαλείται μέθη χωρίς να το καταλάβετε. Εκτός από τα λικέρ, προσοχή χρειάζονται τα γλυκά κρασιά, το ρούμι και το γλυκό ουίσκι.

*Τα κοκτέιλ, οι κρυφοί κίνδυνοι: Η ανάμιξη ποτών πρέπει να γίνεται με προσοχή γιατί τα κοκτέιλ επιταχύνουν τη μέθη. Να θυμάστε, πριν φτιάξετε μόνοι σας ένα κοκτέιλ, ότι για «βάση» είναι προτιμότερα τα λευκά ποτά, καθώς δεν τα κάνουν τόσο… δυναμίτες!

Ν.Ζ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το δενδρολίβανο είναι ένα φυτό με αντικαρκινικές ιδιότητες;

Τι είδους δίαιτα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κολπίτιδας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε μια νόστιμη ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό 

Ένα από τα πιο χορταστικά και υγιεινά γεύματα που μπορείτε να φτιάξετε είναι μια ρυζοσαλάτα με λαχανικά και σολομό. Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο θρεπτικά συστατικά και γεύση, καθιστώντας το μια τέλεια επιλογή για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Ποιες τροφές βοηθούν στην επούλωση των πληγών;

Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επούλωση των πληγών. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C περιλαμβάνουν τα πορτοκάλια, τις φράουλες, το ακτινίδιο, τις πιπεριές και το μπρόκολο.

Imam baildi: Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα 

Το Imam Baildi, που μεταφράζεται στα τουρκικά σε «Ο λιπόθυμος Ιμάμης», είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που αποτελείται από ψητές μελιτζάνες γεμάτες με μια πλούσια και γευστική σάλτσα ντομάτας.

Μυρωδάτες σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια για εκλεκτούς ουρανίσκους 

Ο συνδυασμός της τρυφερής σουπιάς, των γλυκών κρεμμυδιών και του αφράτου λευκού κρασιού δημιουργεί ένα λαχταριστό πιάτο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την οικογένεια και τους φίλους σας. Σερβίρεται ως κύριο πιάτο με ψωμί κρούστας ή ακόμα και με ζυμαρικά για ένα πλήρες γεύμα. 

Πεντανόστιμα σπιτικά νιόκι πατάτας με πέστο

Η μεγάλη δημοτικότητά της πατάτας οφείλεται στο γεγονός ότι μπορεί να καταναλωθεί με ποικίλους τρόπους, όπως βραστή, ψητή, τηγανητή, γκρατινέ, σοτέ, σούπα, γι' αυτό και συχνά θεωρείται τρόφιμο ευκολίας

Τα πιο νόστιμα πιάτα του Αζερμπαϊτζάν;

Αζερμπαϊτζάν φαγητό: Η κουζίνα του Αζερμπαϊτζάν είναι ένας γαστρονομικός θησαυρός, με μια πλούσια ταπετσαρία γεύσεων, μπαχαρικών και συστατικών που αντικατοπτρίζουν την ποικιλόμορφη πολιτιστική κληρονομιά και τη γεωγραφική ποικιλομορφία της χώρας.