ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

4 τρόφιμα που βοηθούν τη συγκέντρωση

4 τρόφιμα που βοηθούν τη συγκέντρωση

Αν νομίζετε ότι η εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών δεν είναι κάτι που αρχίζει να συμβαίνει πρι την ηλικία των 60, καλύτερα να το ξανασκεφτείτε. Μια νέα μελέτη από τη British Medical Journal, έδειξε ότι η εξασθένηση των γνωστικών λειτουργιών – μείωση στη μνήμη και την ικανότητα σκέψης – μπορεί να αρχίσει να επηρεάζει το μυαλό μας ήδη από το 45! Δώστε στον εαυτό σας μια διανοητική ώθηση με αυτά τα τέσσερα τα τρόφιμα.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Neurology το 2006, έδειξε ότι εκείνοι που έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες λαχανικών, ειδικά πράσινων φυλλωδών, είχαν την ικανότητα συγκέντρωσης κατά πέντε χρόνια νεότερων ατόμων. Φάγατε μια μεγάλη σαλάτα για μεσημεριανό; Συνοδεύστε το βραδινό σας με σωταρισμένο σπανάκι.

Τρόφιμα ολικής άλεσης
Έρευνες έδειξαν ότι τρώγοντας πρωινό με τρόφιμα ολικής άλεσης, διατηρούμε καλύτερα τη συγκέντρωσή μας, από ότι αν είχαμε φάει ένα πρωινό γεμάτο υδατάνθρακες ή αν δεν είχαμε φάει καθόλου. Δοκιμάστε γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης ή αυγά με ψωμί ολικής άλεσης.

Καφές
Ίσως να μην είναι έκπληξη ότι ο καφές ξυπνάει το μυαλό, αλλά γνωρίζατε ότι επηρεάζει διαφορετικά άνδρες και γυναίκες; Οι άνδρες αισθάνονται την επίδραση του καφέ πιο γρήγορα, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης. Ωστόσο, οι γυναίκες ανταποκρίθηκαν καλύτερα στα πλασματικά προϊόντα που τους χορηγήθηκαν, δείχνοντας ότι τους αρκεί η προοπτική της απόλαυσης ενός καφέ για για νιώσουν τις επιδράσεις του.

Τσίχλα
Δεν πρόκειται ακριβώς για τρόφιμο, αλλά έρευνα του 2011 βρήκε ότι εκείνοι που μασούν τσίχλα στη διάρκεια μιας αγχωτικής προσπάθειας, ήταν πιο συγκεντρωμένοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Φτιάχνοντας τα δικά σας γεμιστά τηγανόψωμα

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας και εύκολα bibimbap;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Λιγότερο ασβέστιο στο δείπνο, περισσότερο στο πρωινό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου

Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγεία των οστών και τη μυϊκή λειτουργία. Βρίσκεται συνήθως σε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλα, το γιαούρτι και το τυρί, καθώς και σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

Τα ροδάκινα παρέχουν μεγάλα οφέλη για την καρδιαγγειακή υγεία

Ροδάκινα: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και κάλιο, τα ροδάκινα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και στη διατήρηση της συνολικής καρδιαγγειακής υγείας.

Το ρόδι ως σύμμαχος στην καταπολέμηση του διαβήτη

Ρόδι: Δεν είναι θαυματουργό φρούτο για τον διαβήτη. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του σε ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής, μαζί με τα φάρμακα που συνταγογραφούνται από τον γιατρό σας, μπορεί να προσφέρει ορισμένα οφέλη στη διαχείριση της νόσου.

Ένας νόστιμος σύμμαχος για την υγεία των οστών σας!

Βερίκοκα: Ενσωματώνοντας τα βερίκοκα στη διατροφή σας, μαζί με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση με βάρος, μπορείτε να κάνετε πολύ δρόμο για να διατηρήσετε τα οστά σας υγιή για τα επόμενα χρόνια!

Ο καφές βοηθάει στην καύση λίπους;

Καφές: Η καφεΐνη που περιέχει μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό ρυθμό και να βοηθήσει στη διάσπαση των λιπαρών οξέων. Ωστόσο, για να δείτε αποτελέσματα, πρέπει να συνδυαστεί με υγιεινή διατροφή και τακτική σωματική δραστηριότητα.