Ασφάλιση Υγείας

Εποχικό επίδομα 2023: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις από σήμερα μέχρι 30/11

Εποχικό επίδομα 2023: Ανοιχτή η πλατφόρμα για αιτήσεις από σήμερα μέχρι 30/11

Εποχικό επίδομα 2023: Άνοιξε η πλατφόρμα για το εποχικό επίδομα 2023. Οι αιτήσεις γίνονται μέσω gov.gr από σήμερα και μέχρι 30/11.

Η ΔΥΠΑ ανοίγει την πλατφόρμα για το εποχικό επίδομα 2023. Μέσω gov.gr θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν την αίτησή τους, έτσι ώστε να τους πιστωθεί το επίδομα. Οι αιτήσεις γίνονται online μέχρι και την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου το μεσημέρι στις 14:00, ενώ εναλλακτικά οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται κάποιο ΚΕΠ για την εξυπηρέτησή τους.

 

Φέτος οι δικαιούχοι είναι διευρυμένοι, κάτι που αναμένεται να ανακουφίσει κάπως την οικονομία. Όσο για το ύψος του εποχικού επιδόματος, αυτό δεν είναι οριζόντιο. Αντίθετα, κυμαίνεται από 610 έως και 1210 ευρώ. Όσο για τι ποιοι δικαιούνται το εποχικό επίδομα, πρόκειται για τα παρακάτω επαγγέλματα:

Οικοδόμου, λατόμου, ασβεστοποιού, κεραμοποιού, πλινθοποιού, αγγειοπλάστη, δασεργάτη, ρητινοσυλλέκτη, καπνεργάτη, μουσικού – μέλους του οικείου επαγγελματικού σωματείου, υποδηματεργάτη, μισθωτού ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστή εκσκαπτικών, ανυψωτικών, οδοποιητικών, γεωτρητικών μηχανημάτων, ηθοποιού, τεχνικού κινηματογράφου και τηλεόρασης χειριστή και βοηθού χειριστή κινηματογράφου, ελεγκτή κινηματογράφου και θεάτρου, ταμία κινηματογράφου και θεάτρου, εργαζομένου τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου, σμυριδεργάτη, το επάγγελμα του ταξιθέτου θεάτρου – κινηματογράφου, του χορευτή – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων, καθώς και του τεχνικού απασχολούμενου σε ζωντανές οπτικοακουστικές εκδηλώσεις – μέλους των οικείων κλαδικών ή ομοιοεπαγγελματικών σωματείων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ανοίγει η αίτηση για το εποχιακό επίδομα της ΔΥΠΑ

Ποιες οι προβλέψεις για το επίδομα θέρμανσης με την τιμή βαρελιού στα 90 δολάρια;

Δημοσιονομική σταθερότητα και στήριξη της κοινωνίας στη ΔΕΘ

Καταβάλλονται σήμερα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ σε 701.207 δικαιούχους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς θα διαμορφωθεί το επίδομα ανεργίας;

Η κ. Μιχαηλίδου πρότεινε μια μακροπρόθεσμη προσέγγιση όπου τα άτομα μπορούν να λαμβάνουν υψηλότερο ποσοστό του συνολικού τους επιδόματος κατά την είσοδο στην ανεργία, το οποίο σταδιακά μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς επηρεάζονται οι συγκοινωνίες την ημέρα της απεργίας;

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Αποφάσεις για συμμετοχή στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Στα αστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Ημέρες καριέρας στην Θεσσαλονίκη 24/2

ΔΥΠΑ: Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2024, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει την 25η «Ημέρα Καριέρας», που αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει, μέχρι σήμερα, διοργανώσει στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις ξεπερνούν τις 120, με περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας