Ειδήσεις Φαρμακοποιών

Πιστοποιητικό εμβολιασμού φαρμακεία : Το ΙΔΕΕΑΦ αναβαθμίζετε

Πιστοποιητικό εμβολιασμού φαρμακεία : Το ΙΔΕΕΑΦ αναβαθμίζετε

Πιστοποιητικό εμβολιασμού Φαρμακεία :Η δημιουργία πιστοποίησης διαδικτυακού εμβολιασμού αποτέλεσε σημαντική επίτευξη εξέλιξης και αναβάθμισης της εκπαιδευτικής δραστηριότητας, επειδή έδωσε το έναυσμα στα φαρμακεία να εισχωρήσουν περισσότερο στην διαδικτυακή διαδικασία.

Σε  νέα περίοδο μπαίνει το ΙΔΕΕΑΦ ως σημαντικό εργαλείο  αναβάθμισης των γνώσεων των Φαρμακοποιών , το οποίο έκανε την παρουσία του μέσο των webinars, και αποτελεί μία πολύ αγαπημένη καινοτομία σε όλους τους φαρμακοποιούς όπου έχουν εντείνει την χρήση του.

Το γεγονός ότι στα φαρμακεία δόθηκε η έγκριση να μπορούν μέσω την ψηφιακότητας να κλείνουν τα ραντεβού για τα εμβόλια θεωρήθηκε πολύ σπουδαίο και αναβάθμισε σημαντικά την εκπαιδευτική διαδικασία. Ακόμα η δράση αυτή πέτυχε και το ότι η  «πιστοποίηση διενέργειας εποχικού εμβολιασμού» , πλέον και επίσημα μπορεί να εκδίδεταi  και από τα φαρμακεία όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα προστασίας του Covid-19.

Το ΙΔΕΕΑΦ, προέβει πρώτο στην κίνηση να κατοχύρωση πλατφόρμα , ώστε να δώσει την ιδιότητα στα φαρμακεία να μπορούν να εκτυπώνουν ηλεκτρονικά το διαδικτυακό πιστοποιητικό και κατάφερε να κατοχύρωση την εκτέλεση να τα εκδίδουν και επισήμως.

Όμως το ΙΔΕΕΑΦ, πέρα από το να φροντίζει πώς θα εντάσσει τον φαρμακευτικό κόσμο στην ψηφιοποίησης που αποτελεί πρωτοπορία της εποχής , φροντίζει να κρατά ψηλά και την εκπαιδευτική δραστηριότητα με τους ακόλουθους τρόπους και σε πολύ συγκεκριμένους τομέις.

Τρόποι επίτευξης εκπαιδευτικής δραστηριότητας.

Πιστοποιημένα σεμινάρια Α’ Βοηθειών σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα φαρμακοποιών, με δια ζώσης σεμινάρια  για την ώρα τουλάχιστον.

Εκπαιδευτικά διαδικτυακά σεμινάρια Φαρμακευτικής Φροντίδας, σε ζωντανή μετάδοση, ανά Φαρμακευτικό Σύλλογο, με τις εξής δύο ενότητες: Σακχαρώδη Διαβήτη & Εμβολιασμό ενηλίκων

Διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), on demand: τα κλασσικά webinars του ΙΔΕΕΑΦ, αναβαθμισμένα και κατανεμημένα κατ΄ έτος σε τέσσερις γνωστικές ενότητες με πλούσια θεματολογία.

Επιστημονικά Συμπόσια ΙΔΕΕΑΦ: Τα οποία αποτελούν πρωτοβουλία του ίδιου και περιλαμβάνουν:

 Διοργάνωση θεματικών επιστημονικών Συμποσίων, τα οποία για την ώρα διεξάγονται διαδικτυακά με όραμα στο μέλλον να πραγματοποιούνται τα διασώζης, Βέβαια αυτό θα φανεί από την πορεία  της πανδημίας και μόνο.

Ακολουθεί βίντεο με ενημέρωση για τα σεμινάρια για την ενημέρωση της διαδικτυακής δράσης του ΙΔΕΕΑΦ πρός όλους τους Φαρμακοποιούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

"Καμπανάκια" που δείχνουν ότι παραμελούμε τον εαυτό μας

Συνεργασία Novartis με Bill & Melinda Gates

Selena Gomez : Νέος έρωτας για την τραγουδίστρια

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΣΘ: Αποστολή φαρμακευτικού υλικού και οικονομική στήριξη στις πυρόπληκτες περιοχές

ΦΣΘ: Φαρμακευτικό υλικό πρώτης ανάγκης και οικονομική στήριξη τόσο στους πληγέντες της πύρινης τραγωδίας που συνεχίζει να πλήττει πολλές περιοχές της χώρας μας, όσο και στους ανθρώπους που παλεύουν να σώσουν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ξεκίνησε η διενέργεια rapid test στα φαρμακεία

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα, περίπου στις 11:00 το πρωί και ξεκίνησαν να διενεργούν rapid test οι φαρμακοποιοί στα φαρμακεία, κυρίως στις τουριστικές περιοχές της Ελλάδας .

Ο Π.Σ.Φ. για την ίδρυση του φαρμακείου στο Καστελόριζο

Π.Σ.Φ. Απόστολος Βαλτάς: «Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στηρίζει και θα συνεχίσει να είναι αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες που έχουν ξεχωριστή σημασία τόσο για την Δημόσια Υγεία όσο και για τις τοπικές κοινωνίες και ιδιαίτερα ακριτικών και απομεμακρυσμένων περιοχών όπου ο ρόλος των φαρμακοποιών είναι αναντικατάστατος και απαραίτητος».

Συνάντηση του ΠΦΣ με την ηγεσία του Υπ. Υγείας

ΠΦΣ: «Αν η πολιτεία δεν επιλύσει τα θεσμικά θέματα θα έχουμε πρόβλημα βιωσιμότητας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΣΦ κ. Απόστολος Βαλτάς. Επίσης αναφέρθηκε σε θέματα όπως τα ΜΥΣΗΦΑ, στην κατάργηση του rebate και του 0,8% αλλά και στην διάθεση των ΦΥΚ από τα φαρμακεία για να σταματήσουν οι ουρές των ασθενών που παρατηρούνται στις κρατικές δομές .

Ο ΠΦΣ σχετικά με την απάτη ύψους 5 εκατομμ. ευρώ σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει επισημάνει επανειλημμένα με παρεμβάσεις του ότι η δυνατότητα που έχουν οι εισαγωγείς και παρασκευαστές να είναι ταυτόχρονα και πάροχοι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ συνιστά ασυμβίβαστο και θεσμικό έλλειμα που επιτρέπει την ανάπτυξη παραβατικών πρακτικών και κερδοσκοπία.

Self test: Την Πέμπτη (01/07) ξεκινά ξανά η δωρεάν διάθεση στα φαρμακεία

Self test: Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου τέσσερα δωρεάν Self-tests θα διατίθενται από τα φαρμακεία από την Πέμπτη 1/7/2021 έως και το Σάββατο 10/7/2021 σε δικαιούχους του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα και σε πολίτες από 18 έως 30 ετών. Ποιοι πολίτες εξαιρούνται από τη διανομή;