Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σε τι χρησιμεύει το τσόφλι του αυγού

Σε τι χρησιμεύει το τσόφλι του αυγού

Το αυγό είναι μια πλήρης τροφή. Πλούσια σε ποικιλία θρεπτικών συστατικών. Όπως πρωτεΐνες, βιταμίνη D, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σελήνιο και χολίνη. Σύμφωνα με ερευνητές το αυγό μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση αριθμού προβλημάτων υγείας. Από τον διαβήτη μέχρι την απώλεια μυϊκού τόνου και την εξασθένηση της μνήμης.

Σας πέρασε όμως ποτέ από το μυαλό πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι και το τσόφλι του;

Το τσόφλι του αυγού αποτελείται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο (σε ποσοστό 40%). Μια κοινή μορφή ασβεστίου και δευτερευόντως από πρωτεΐνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και το σελήνιο. Το ασβέστιο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό, πρωτίστως για την υγεία του σκελετού αλλά και για την καλή λειτουργία των αρτηριών και των μυών, την παραγωγή ορμονών και την επικοινωνία μεταξύ των νευρικών κυττάρων.

Ασβέστιο λαμβάνουμε από τροφές όπως τα γαλακτοκομικά και κάποια πράσινα λαχανικά, εξίσου καλή πηγή είναι όμως και το τσόφλι του αυγού!

Μάλιστα, το τσόφλι είχε χρησιμοποιηθεί για πολλές δεκαετίες ως φυσικό συμπλήρωμα ασβεστίου. Ανά γραμμάριο βάρους, τα τσόφλια των αυγών παρέχουν 381-401 mg ασβεστίου, ποσότητα που καλύπτει ποσοστό 38-40% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης ασβεστίου ενός ενήλικα (1.000 mg).

Τα τσόφλια αυγών έχουν πολλές χρήσεις στο σπίτι σας που δεν γνωρίζετε. Βρήκαμε 3 πρωτότυπες ιδέες για να χρησιμοποιήσετε τα τσόφλια των αυγών σας.

Για καθάρισμα Κόψτε τα τσόφλια σε πολύ μικρά κομμάτια και με αυτά και ένα σφουγγάρι τρίψτε τηγάνια, μπρίκια και κατσαρόλες που έχουν επίμονους λεκέδες και βρωμιές. Εννοείται πως δεν ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία σε αντικολλητικά τηγάνια τα οποία δεν πρέπει με καμιά δύναμη να γρατζουνιστούν. Μπορείτε να εφαρμόσετε το tip σε κατσαρολικά που είναι ανοξείδωτα.

Για ξεβούλωμα Χρησιμοποιήστε τη σκόνη από τα τριμμένα σας τσόφλια για να ξεβουλώσετε σωλήνες, νιπτήρες και μπανιέρες. Βάλτε τα τσόφλια στο μπλέντερ και ρίξτε τη σκόνη που θα δημιουργηθεί στη βουλωμένη σας μπανιέρα. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.

Για γλυκαντικό Αν ο καφές που πίνετε είναι πολύ πικρός, αλέστε τον μαζί με λίγη σκόνη από τσόφλια και αμέσως θα αποκτήσει μια πιο γλυκιά και ήπια γεύση. Φροντίστε μόνο να έχετε πλύνει πολύ καλά τα τσόφλια σας με ζεστό νερό και ξίδι ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για μικρόβια.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Το ζελέ ως μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης

Σπιτικοί κύβοι ζωμού κοτόπουλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυθεντική συνταγή για αυγά μπένεντικτ

Αυγά μπένεντικτ: Αν και απαιτούν λίγη προσπάθεια στην παρασκευή, το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Ετοιμάστε τα το επόμενο Σαββατοκύριακο και απολαύστε την απόλυτη γαστρονομική εμπειρία!

Πώς να εντάξετε το μπρόκολο στη διατροφή σας

Μπρόκολο: Είτε το επιλέξετε σε σαλάτες, σούπες είτε ψητό, προσθέτοντάς το στη διατροφή σας θα τονώσει την υγεία σας και θα προσθέσει περισσότερη γεύση στα γεύματά σας.

Γεύματα 30 λεπτών για πολυάσχολες ημέρες

Γεύματα 30 λεπτών: Η προετοιμασία γρήγορων, θρεπτικών γευμάτων δεν χρειάζεται να είναι πρόκληση. Με απλά υλικά και λίγη οργάνωση, μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα γεύματα ακόμα και τις πιο πολυσύχναστες μέρες.

Πώς να φτιάξετε σπιτικό χούμους για μεσογειακά πιάτα;

Hummus :Το σπιτικό χούμους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φέρετε μια γεύση από τη Μεσόγειο στο τραπέζι σας. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νόστιμο, υγιεινό συνοδευτικό που ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.

Κρέμα καλαμπόκι - Μια απλή συνταγή για ένα λαχταριστό πιάτο

Κρέμα καλαμπόκι: Η κρέμα καλαμποκιού είναι μια εξαιρετικά εύκολη και νόστιμη επιλογή για κάθε περίσταση. Το καλαμπόκι προσφέρει μια φυσική γλυκύτητα που δένει τέλεια με την κρεμώδη υφή της σάλτσας.

Close Icon