ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Οι καθημερινές «εκρήξεις» των τροφίμων

Οι καθημερινές «εκρήξεις» των τροφίμων

Οι Emmanuel Virot και Alexandre Ponomarenko μελετούσαν τις συνθήκες του καιρού, όταν συνειδητοποίησαν πως θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να προσπαθήσουν να αποκωδικοποιήσουν ερωτήματα της καθημερινότητας. Έτσι, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους στις «εκρηκτικές» τροφές που κάνουν θόρυβο, όπως για παράδειγμα το ποπ κορν όταν γίνεται, αλλά και οι τσιχλόφουσκες.

Κάθε μια από τις μικρές αυτές «εκρήξεις» της καθημερινότητας έχουν διαφορετικό λόγο που τις προκαλούν. Συγκεκριμένα, για το ποπ κορν οι δύο επιστήμονες κατέληξαν πως ο λόγος δεν είναι άλλος από μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, τους 180 βαθμούς. Σε αυτή τη θερμοκρασία το σώμα μεταλλάσσεται και εγκαινιάζει μια αντίδραση που οδηγεί στην πλήρη διαφοροποίηση από αυτό που ήταν προηγουμένως. Η απελευθέρωση αυτή ενέργειας δημιουργεί στην οικοδόμηση νέων συνθηκών που δίνουν άλλη διάσταση στα αντικείμενα.

Οι δύο επιστήμονες προσκαλούν τον αναγνώστη, σε συγκεκριμένη έρευνά τους, να αναθεωρήσουν τον τρόπο που βλέπουν τα αντικείμενα της καθημερινότητάς τους και να προσπαθήσουν να διακρίνουν τα συστατικά στοιχεία που ωθούν στη μετάλλαξη τους. Ειδικά, στην περίπτωση των τροφίμων, ένας τέτοιος προβληματισμός θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος και παραγωγικός. Καταλήγουν, διαπιστώνοντας, πως ο κόσμος γύρω μας είναι ζωντανός και για αυτό επιβάλλεται να τον θέτουμε σε διαρκή έλεγχο αλλά και παρατήρηση για να μάθουμε απ’ αυτόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να φτιάξετε τσίλι con carne;

Τα εκπληκτικά οφέλη του καρότου για τη στοματική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το καρπούζι ως φυσικό ανακουφιστικό από τον πονοκέφαλο

Καρπούζι: Δοκιμάστε να φάτε μερικές φέτες καρπούζι αντί να καταφύγετε σε παυσίπονα. Η αναζωογονητική του γεύση θα σας ενυδατώσει, ενώ τα ευεργετικά συστατικά του θα βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο.

Irish Colcannon: Πουρέ πατάτας με λάχανο

Ο κρεμώδης πουρές πατάτας σε συνδυασμό με το τρυφερό λάχανο και τα γευστικά πράσινα κρεμμυδάκια αποτελούν ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή colcannon και απολαύστε τη γεύση της Ιρλανδίας στο σπίτι σας.

Τα οφέλη της μάσησης γαρίφαλου για τα ούλα, το στόμα και τα δόντια

Γαρύφαλλο: Οι αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ελαίου γαρύφαλλου μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, στην εξουδετέρωση της κακοσμίας του στόματος και στην προώθηση της οδοντικής υγείας.

Φτιάχνοντας πεντανόστιμη σκορδαλιά

Σκορδαλιά: Η σάλτσα κρέμας σκόρδου ή αλλιώς η γνωστή σε όλους μας σκορδαλιά, είναι μια ευέλικτη και γευστική προσθήκη σε πολλά πιάτα

Φτιάξτε το δικό σας πέστο με απλά υλικά για πολύ νόστιμη γεύση!

Πέστο: Φτιάχνοντας το δικό σας πέστο στο σπίτι, έχετε τον απόλυτο έλεγχο των συστατικών και της γεύσης. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών για να βρείτε το τέλειο πέστο για εσάς!