Top News

Σκανδαλώδης ο διαγωνισμός της περιφέρειας Αττικής αξίας 33.970.000,00 €

Σκανδαλώδης ο διαγωνισμός της περιφέρειας Αττικής αξίας 33.970.000,00 €

Της Νικολέτας Ντάμπου

Σκανδαλώδης είναι ο ανοικτός διαγωνισμός της περιφέρειας Αττικής για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων με συνολικό προϋπολογισμό 33.970.000,00 ευρώ αφού υπάρχουν σοβαρά ‘’ λάθη’’ που θα ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο το οποίο θα πληρώσει πολύ ακριβά για να αγοράσει χαμηλής ποιότητας προϊόντα , με ευθύνη του υπουργείου Υγείας!

Συγκεκριμένα, η περιφέρεια Αττικής πέρσι για την προετοιμασία του φακέλου του εν λόγω διαγωνισμού προχώρησε σε δημόσια διαβούλευση των τεχνικών προδιαγραφών από τις 5 Δεκεμβρίου 2017 έως 22 Δεκεμβρίου 2017 όπου όλες οι ενδιαφερόμενες εταιρίες υπέβαλαν γραπτές παρατηρήσεις . Να υπογραμμίσουμε ότι οι παρατηρήσεις για τα σοβαρά λάθη του διαγωνισμού ήταν πάρα πολλές οι οποίες έφτασαν τις 228 σελίδες, παρόλα αυτά δεν λήφθηκαν ποτέ υπόψη με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η διαβούλευση και να ξεκινήσει ο διαγωνισμός αγνοώντας τα τεχνικά σχόλια και τις ρητές καταγγελίες που υποβλήθηκαν .

Έτσι , λοιπόν ο διαγωνισμός της περιφέρειας Αττικής αξίας 33.970.000,00 ευρώ παρουσιάζει κρίσιμα και σοβαρά προβλήματα στους όρους και στις προδιαγραφές που αφορούν στις εταιρείες οι οποίες συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία αφού ο μεγαλύτερος αριθμός των κατασκευαστών θα βρεθούν στην θέση να προσφέρουν ακριβά συστήματα υψηλών τεχνικών προδιαγραφών πλην ΕΝΟΣ στις περισσότερες περιπτώσεις , ο οποίος ευνοείται και θα μπορεί να δίνει χαμηλότερης ποιότητας συστήματα και κόστους υπό τις ίδιες απαιτήσεις και προδιαγραφές του διαγωνισμού.

Με λίγα λόγια το δημόσιο θα ζημιωθεί, με ευθύνη προφανώς του υπουργείου Υγείας, διότι δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός λόγω των τεχνικών όρων με αποτέλεσμα τα προϊόντα χαμηλότερης αξίας να μπορούν να τιμολογούνται πολύ κοντά στις υψηλότερες τιμές των προϊόντων υψηλής ποιότητας .

Σοβαρές επιπτώσεις θα υπάρξουν και στην πρόσβαση των ασθενών σε κάποιες διαγνωστικές διαδικασίες που απαιτούν τεχνικές δυνατότητες ή φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία δεν θα μπορούν να αξιοποιηθούν ή να παραχθούν .

Αυτά προς το παρόν!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της εγκατάστασης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνομπίλ, εγείροντας ανησυχίες για ραδιενεργές επιπτώσεις στην Ευρώπη.

Συγκλονίζει η ανάρτηση νεαρής κοπέλας από το Αφγανιστάν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

“Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται”, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]

Ένα βήμα πιο κοντά στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου

Η λειτουργία του εγκεφάλου βασίζεται στις συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Για να χαρτογραφήσουν αυτές τις συνδέσεις και να δημιουργήσουν το connectome, το “διάγραμμα καλωδίωσης” ενός εγκεφάλου, οι νευροβιολόγοι συλλαμβάνουν εικόνες του εγκεφάλου με τη βοήθεια τρισδιάστατης ηλεκτρονικής μικροσκοπίας. Μέχρι τώρα, όμως, η χαρτογράφηση μεγαλύτερων περιοχών παρεμποδίστηκε από το γεγονός ότι, ακόμη και με σημαντική […]

Αλγόριθμος “δείχνει” πότε ο ασθενής χρειάζεται αντικαταθλιπτικά

Ερευνητές του McLean Hospital έχουν ολοκληρώσει μια μελέτη που προσπάθησε να καθορίσει ποια άτομα με κατάθλιψη είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα για αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύτηκαν στην Psychological Medicine οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός στατιστικού αλγορίθμου που εντοπίζει τους ασθενείς που μπορεί να ανταποκριθούν καλύτερα στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα πριν αρχίσουν τη θεραπεία. Ο Christian […]