Top News

ΗΠΑ: Ραγδαία η αύξηση των ασθενειών από τσιμπήματα κουνουπιών

ΗΠΑ: Ραγδαία η αύξηση των ασθενειών από τσιμπήματα κουνουπιών

Οι ασθένειες από τα τσιμπήματα κουνουπιών, τσιμπουριών και ψύλλων αυξάνονται στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, σύμφωνα με νέα έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι κατά τη δεκαετή περίοδο μελέτης, ο αριθμός των αναφερόμενων ασθενειών από τσιμπήματα κουνουπιών, τσιμπουριών και ψύλλων υπερδιπλασιάστηκε, από περίπου 27.300 περιπτώσεις το 2004 σε 96.000 περιπτώσεις το 2016. Συνολικά, περισσότερες από 640.000 περιπτώσεις οι ονομαζόμενες ασθένειες που μεταδίδονται με φορέα, αναφέρθηκαν σε όλη την περίοδο της μελέτης.

«Οι ασθένειες από τα κουνούπια, τα τσιμπούρια και τα τσιμπήματα ψύλλων συνεχίζουν να επηρεάζουν το έθνος μας» και η απειλή των ασθενειών από αυτά αυξάνεται, δήλωσε ο Δρ Robert Redfield, διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). «Θα χρειαστεί να συνεργαστούμε όλοι μαζί για την πρόληψη και τον έλεγχο ασθενειών από αυτά τα έντομα», είπε ο Δρ. Redfield .

Χρησιμοποιώντας μια εθνική βάση δεδομένων, οι ερευνητές ανέλυσαν αναφερθείσες περιπτώσεις 16 διαφορετικών φορέων που μεταδίδονται με φορέα (έξι μεταδοτικές ασθένειες, εννέα νόσοι που μεταδίδονται από κουνούπια και μία νόσος που μεταδίδεται από ψύλλους), από το 2004 έως το 2016.

Από τα 642.602 συνολικά αναφερόμενα περιστατικά, πάνω από το 75% προκλήθηκαν από κρότωνες (τσιμπούρια) με συνηθέστερη στην ασθένεια Lyme. Οι περιπτώσεις ασθενειών που σημειώθηκαν με κρότωνες διπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης, από περίπου 22.500 το 2004 σε περίπου 48.600 το 2016. Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση, εντοπίστηκαν ή εισήχθησαν στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης, εννέα μικρόβια συμπεριλαμβανομένων  των ιών Zika και chikungunya, που εξαπλώθηκαν από κουνούπια, και η babesiosis που εξαπλώνεται από τα τσιμπούρια. Ενώ, καταγράφηκαν, κατά τη διάρκεια της μελέτης επτά ασθένειες που θα μπορούσαν να μολύνουν τους ανθρώπους και οι οποίες είτε ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, είτε πρόσφατα εισήχθησαν στις ΗΠΑ.

Ενώ, η αύξηση των ασθενειών από κρότωνες ήταν σταδιακή και αυξανόταν σταθερά κάθε χρόνο, η αύξηση των ασθενειών από κουνούπια ήταν πιο ξαφνική, οδηγούμενη από τις πρόσφατες επιδημίες του ιού του Δυτικού Νείλου και του ιού Zika. Για παράδειγμα, περίπου 14.000 ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια αναφέρθηκαν το 2012 – το έτος που ξέσπασε ένα μεγάλο ξέσπασμα του ιού του Δυτικού Νείλου- και μόλις 4.300 περιπτώσεις το 2011. Το 2016 όμως, καταγράφηκαν πάνω από 47.000 ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια, κυρίως λόγω του ιού Zika.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Συγκλονίζει η ανάρτηση νεαρής κοπέλας από το Αφγανιστάν

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]

Ένα βήμα πιο κοντά στη χαρτογράφηση του ανθρώπινου εγκεφάλου

Η λειτουργία του εγκεφάλου βασίζεται στις συνδέσεις μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Για να χαρτογραφήσουν αυτές τις συνδέσεις και να δημιουργήσουν το connectome, το “διάγραμμα καλωδίωσης” ενός εγκεφάλου, οι νευροβιολόγοι συλλαμβάνουν εικόνες του εγκεφάλου με τη βοήθεια τρισδιάστατης ηλεκτρονικής μικροσκοπίας. Μέχρι τώρα, όμως, η χαρτογράφηση μεγαλύτερων περιοχών παρεμποδίστηκε από το γεγονός ότι, ακόμη και με σημαντική […]

Αλγόριθμος “δείχνει” πότε ο ασθενής χρειάζεται αντικαταθλιπτικά

Ερευνητές του McLean Hospital έχουν ολοκληρώσει μια μελέτη που προσπάθησε να καθορίσει ποια άτομα με κατάθλιψη είναι τα καλύτερα προσαρμοσμένα για αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύτηκαν στην Psychological Medicine οδήγησαν στην ανάπτυξη ενός στατιστικού αλγορίθμου που εντοπίζει τους ασθενείς που μπορεί να ανταποκριθούν καλύτερα στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα πριν αρχίσουν τη θεραπεία. Ο Christian […]

Oι αλλεργικές αντιδράσεις “ασπίδα” για τον καρκίνο του δέρματος

Τα συστατικά του ανοσοποιητικού συστήματος που προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος από τον καρκίνο, υποδηλώνουν νέα ευρήματα. Η έρευνα, με επικεφαλής το Imperial College του Λονδίνου, αναδεικνύει προηγουμένως άγνωστη δερματική άμυνα – και θα μπορούσε να ανοίξει δρόμους για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για τον καρκίνο του δέρματος. Η […]