Top News

Ασθενείς ώρα μηδέν ! Τους ζητάνε να αγοράζουν νοσοκομειακά φάρμακα που δεν πωλούνται στα φαρμακεία

Ασθενείς ώρα μηδέν ! Τους ζητάνε να αγοράζουν νοσοκομειακά φάρμακα που δεν πωλούνται στα φαρμακεία

Της Νικολέτας Ντάμπου

Η έλλειψη φαρμάκων στα νοσοκομεία όπως όλοι πλέον συμφωνούν είναι και πραγματική και εμφανής και δεν φταίνε οι φαρμακευτικές εταιρίες , όπως κάποιοι υποστηρίζουν για να δικαιολογήσουν το πρόβλημα .Η έλλειψη ενδιαφέροντος όμως για τους ασθενείς και η ταλαιπωρία τους μέχρι βαθμού σαδιστικού δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε να επιφερθεί σε κάποιον τρίτο .

Μπορεί η σύγκρουση να γίνεται για το εάν τα φάρμακα θα διανέμονται κατ’ οίκον από courier εάν κυβερνήσει η ΝΔ ή εάν τελικά σήμερα αυτό γίνεται μέσω των ΕΛΤΑ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας , η αλήθεια, όμως, είναι άλλη και είναι άκρως προσβλητική ή εξουθενωτική για τους ασθενείς . Εάν ένας ασθενής κάνει στενογραφία σ’ ένα μεγάλο καρδιοχειρουργικό κέντρο για να πάρει τις απαντήσεις πρέπει να προσκομίσει το σκιαγραφικό . Εάν δεν το προσκομίσει δεν παίρνει τις απαντήσεις . Εάν αυτό δεν λέγεται εκβιασμός τότε πως λέγεται ; . Η ταλαιπωρία όμως είναι πολυσύνθετη αφού από το καρδιολογικό κέντρο σου λένε να πας στο ιδιωτικό φαρμακείο να αγοράσεις το φάρμακο και να τους το παραδώσεις . Ο φαρμακοποιός σε ενημερώνει ότι αυτό δεν πωλείται στα φαρμακεία ακόμα και εάν δώσεις 80 ευρώ που κοστίζει γιατί είναι νοσοκομειακό φάρμακο . Πρέπει λοιπόν να πας σ’ ένα άλλο νοσοκομείο για να στο χορηγήσει . Αυτό και ένα είναι … Και όλα αυτά γίνονται ξαναγράφω σ΄ αυτούς που έχουν σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά τους …!

Γιατί το φαρμακείο του κάθε νοσοκομείου να μην έχει το αναγκαίο φάρμακο για την εξέταση ώστε να μην εκβιάζει τους ασθενείς; Ακόμα και εάν το φάρμακο έχει κάποια συμμετοχή , ας την καταβάλουν οι ασθενείς στο ταμείο του νοσοκομείου . Όμως η εικόνα οι ασθενείς που κάνουν σοβαρές διαγνωστικές εξετάσεις (μαγνητική , στεφανιογραφία  ) να ψάχνουν σε ιδιωτικά φαρμακεία και φαρμακεία νοσοκομείων για να βρουν τα σκιαγραφικά ή οτιδήποτε άλλο τους ζητείται είναι άκρως προσβλητική και μπορεί να τους οδηγήσει σε σοβαρότερες επιπλοκές ή και στο θάνατο ακόμα.

Καλά τα πλεονάσματα και τα αποτελέσματα που φέρνουν κάποιοι διοικητές νοσοκομείων αλλά είναι από εκβιαστικές , απάνθρωπες και επικίνδυνες αλχημείες . Πριν κάποιοι φτάσουν να μοιράζουν τα φάρμακα πόρτα -πόρτα στους ασθενείς , ας τους τα χορηγούν όπως προβλέπεται και όπως απαιτείται από την νομοθεσία .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το μαχαίρι του Σαλμάν Ρούσντι έρχεται 33 χρόνια μετά τον φετφά που εξέδωσε το Ιράν για τη ζωή του

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος που ήταν εκτός ελέγχου στην ατμόσφαιρα και σε φθίνουσα τροχιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον έλεγχο της εγκατάστασης του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνομπίλ, εγείροντας ανησυχίες για ραδιενεργές επιπτώσεις στην Ευρώπη.

«Το θερμικό φορτίο της δεξαμενής αποθήκευσης αναλωμένου καυσίμου και ο όγκος του νερού ψύξης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ επαρκούν για την αποτελεσματική απομάκρυνση της θερμότητας χωρίς την ανάγκη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος», ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας σε δήλωση.

"Έφυγα για να μην γίνει αιματοχυσία στην Καμπούλ" λέει ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι

“Υπάρχουν αναφορές ότι το αεροδρόμιο δέχεται πυρά ως εκ τούτου δίνουμε οδηγίες στους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονται”, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η πρεσβεία.

Ανακαλύφθηκε το “αντίδοτο” στο χρόνιο πόνο

Μια τροποποιημένη μορφή τοξίνης αλλαντίασης παρέχει μακροχρόνια ανακούφιση πόνου στα ποντίκια χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες και, με το χρόνο, θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα οπιοειδή φάρμακα ως ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης του χρόνιου πόνου, σύμφωνα με έρευνα της UCL, του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ και του νοσοκομείου για τα αρρώστια παιδιά, το Τορόντο. Για τη μελέτη, […]