Greek English French German Italian
Pin It

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης: Τα social media μας επιτρέπουν να συνδεθούμε με τους φίλους, τις οικογένειες και τους συναδέλφους μας περισσότερο από ποτέ, έχει επίσης εισβάλει στην ιδιωτικότητά μας και θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τη ζωή ενός ανθρώπου. Για παράδειγμα, οι χρήστες ενδέχεται ακόμη και να χάσουν τη δουλειά τους με βάση κάτι που μοιράστηκαν. Ένας περαιτέρω κίνδυνος με προηγούμενες δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι οι επιπτώσεις είναι μακροπρόθεσμες και θα μπορούσαν να αμαυρώσουν τη φήμη κάποιων αρκετό χρονικό διάστημα μετά την ανάρτηση. Αυτό αποτελεί μέρος της «ακύρωσης της ιδιωτικότητας».

Τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι για να μην επηρεαστούν από λάθη που ενδεχομένως έκαναν στο παρελθόν;

Ο Darin Myman, Διευθύνων Σύμβουλος της DatChat, μια κρυπτογραφημένη πλατφόρμα κοινωνικών μέσων επισημαίνει τα ακόλουθα σημεία:

 • Η κρυπτογράφηση είναι πιο σημαντική από ποτέ, γιατί οι πληροφορίες και τα μηνύματά μας είναι ευάλωτα με πολλούς νέους τρόπους.
 • Οι περισσότεροι από εμάς δεν θεωρούν ότι η μεγαλύτερη ευπάθεια μας είναι αυτό που συμβαίνει αφού χτυπήσουμε, στείλουμε, μοιραζόμαστε ή υποβάλλουμε και πρέπει να βασιστούμε σε άλλους για να προστατεύσουμε το απόρρητό μας. Το DatChat αναλαμβάνει τον έλεγχο του απορρήτου μας από αυτούς.
 • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφεραν ένα νέο σύνολο προβλημάτων που μπορούν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή μας. Για πρώτη φορά στην ιστορία μπορούμε δυνητικά να χάσουμε τη δουλειά μας όχι μόνο για όσα λέμε ή δημοσιεύουμε στα κοινωνικά μέσα, αλλά για αυτό που μπορεί να δημοσιεύσει ένας σύζυγος, ένα μέλος της οικογένειας ή ένας φίλος.
 • Ο Myman εξηγεί ότι το DatChat παρέχει έναν ασφαλή και ιδιωτικό τρόπο κοινωνικής δικτύωσης με τους φίλους, την οικογένεια και τους συνεργάτες μας ξεχωριστά ή μαζί, χωρίς το φόβο μιας κακοποίησης ή παρερμηνευμένου σαρκασμού που καταστρέφει τη ζωή σας. Έχει κάνει παρόμοια σημεία με το Forbes, σε ένα κομμάτι σχετικά με τα κοινωνικά μηνύματα και το απόρρητο των δεδομένων. Ο ίδιος υποστηρίζει πως: «Η DatChat πιστεύει ακράδαντα ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στην ίδια ιδιωτική ζωή και ελευθερία λόγου στο διαδίκτυο που έχουμε μιλήσει με τους φίλους μας. Η DatChat δεν θα λογοκρίνει ποτέ αυτό που μοιράζεστε και σχολιάζετε. Η τεχνολογία μας διασφαλίζει ότι δεν έχουμε πρόσβαση στα μηνύματά σας, επομένως δεν έχουμε ιδέα για το τι μιλάτε. "

  social-media-security.jpg

   

  Ο Darin λέει ότι άλλα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας - τα οποία εκτελούνται μέσω τεχνολογίας blockchain - περιλαμβάνουν:

  • Κρυπτογραφημένο κοινωνικό δίκτυο : Το DatChat παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να μοιράζονται και να μιλούν με ασφάλεια με τους φίλους σας χωρίς να ανησυχούν για λογοκρισία, ακύρωση ή αδιάκριτα μάτια του Big Data.
  • Δημιουργία πολλαπλών δικτύων κοινωνικής δικτύωσης : Κρατήστε τους φίλους, την οικογένεια και τους συνεργάτες σας όλοι ξεχωριστούς. Δημιουργήστε δίκτυα που απαιτούν πρόσκληση για συμμετοχή ή δημόσιες ομάδες με δυνατότητα αναζήτησης. Η εύχρηστη διαχείριση κοινωνικών δικτύων καθιστά απλή τη δημιουργία του τύπου του κοινωνικού δικτύου που θέλετε και θα είναι πάντα ιδιωτικό και ασφαλές.
  • Nuke & Self-Destructing Social Posts and Messages : Ο αποστολέας αποφασίζει πόσες φορές μπορούν να προβληθούν εικόνες, δημοσιεύσεις ή μηνύματα πριν αυτοκαταστραφούν. Ο αποστολέας μπορεί επίσης να υπαγορεύσει πόσες προβολές απομένουν ή να διαγράψει το περιεχόμενο ανά πάσα στιγμή. Οι χρήστες μπορούν ακόμη και να επιλέξουν μηνύματα Nuke, τα οποία διαγράφουν και τις δύο πλευρές της συνομιλίας τόσο στις συσκευές αποστολέα όσο και στον παραλήπτη. Ανά πάσα στιγμή, ένα μέλος ή ο δημιουργός ενός κοινωνικού δικτύου μπορεί να πατήσει "Nuke" σε όλα τα σχόλια και τις δημοσιεύσεις του από αυτήν την ομάδα, ώστε να αυτοκαταστρέφονται αμέσως χωρίς ίχνος.
  • Πρόληψη & ειδοποίηση στιγμιότυπου οθόνης : Τώρα μπορείτε να αποτρέψετε στιγμιότυπα οθόνης με τη μοναδική τεχνολογία προστασίας από στιγμιότυπα οθόνης που σας επιτρέπει να προβάλλετε ένα ολόκληρο μήνυμα ή εικόνα, προστατεύοντάς το από στιγμιότυπα οθόνης. Εάν κάποιος προσπαθήσει να πραγματοποιήσει στιγμιότυπο οθόνης, θα ειδοποιηθείτε αμέσως και η ανάρτηση θα αυτοκαταστραφεί αυτόματα για αυτόν τον χρήστη.

  Αυτός ο τύπος τεχνολογίας θα είναι επωφελής για όσους ενδιαφέρονται για το απόρρητο των δεδομένων και για τη συμβολή στην απόκρυψη του παρελθόντος διακριτικού χαρακτήρα.

Pin It

Cook name small