Ρεπορτάζ Υγείας

Υγεία Πανδημία: Έκθεση CVS Health για τις τελευταίες τάσεις στην υγειονομική περίθαλψη

Υγεία Πανδημία: Έκθεση CVS Health για τις τελευταίες τάσεις στην υγειονομική περίθαλψη

Η Epic, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών αρχείων υγείας της χώρας, βελτιστοποίησε το MyChart, μια λειτουργία που επιτρέπει στους ασθενείς να βλέπουν και να μοιράζονται με ασφάλεια τα δεδομένα τους με τους παρόχους, καθώς και πλοήγηση σε ραντεβού και πληροφορίες σχετικά με το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.

Υγεία Πανδημία: Νέα ψηφιακά εργαλεία για τη φροντίδα του καρκίνου και την καινοτομία των ηλεκτρονικών αρχείων υγείας μεταξύ των τάσεων που επισημαίνονται στη νέα έκθεση της CVS Health. Η αμερικανική εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης CVS Health δημοσιεύει σήμερα την ετήσια έκθεση Health Trends, περιγράφοντας τις τάσεις που βλέπουν τα στελέχη της εταιρείας ότι είναι πιο πιθανό να μεταμορφώσουν τη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης το 2021 και τι μπορούν να κάνουν οι ηγέτες και οι καταναλωτές για να προετοιμαστούν για αυτές.

Καλύπτοντας τις τάσεις στη φροντίδα του καρκίνου, την καρδιακή περίθαλψη, την ιατρική πρόβλεψη και την τηλεϊατρική στις ΗΠΑ, η έκθεση χαιρετίζει το 2021 ως «το έτος της φαρμακοβιομηχανίας», λέγοντας ότι οι αυτές θα αναλάβουν μεγαλύτερους ρόλους στην υγειονομική περίθαλψη των ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας για τη διαχείριση του πολυαναμενόμενου Εμβολίου για την covid19.

«Οι φαρμακευτικές που λειτουργούν είναι υποστηρικτικές στις ανησυχίες των ασθενών, εκπαιδεύουν σχετικά με τις διαθέσιμες επιλογές και συνδέουν τους ασθενείς με λύσεις για τη βελτίωση της υγείας τους», λέει η Neela Montgomery, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της CVS Health και Πρόεδρος της CVS Pharmacy / Retail.

«Αυτό συνέβη ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19, δεδομένου του τεράστιου ρόλου που διαδραματίζουν στην παροχή προσβάσιμης, κοινοτικής φροντίδας.

Ελπίζουμε να τις κάνουμε ακόμα ισχυρότερο πυλώνα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης».

Θα χρειαστούν συνδεδεμένη φροντίδα, εργαλεία φιλικά προς τον ασθενή και ψηφιακή νοοτροπία για την αντιμετώπιση των καρδιακών παθήσεων, ιδίως λόγω της ανάγκης για περισσότερη φροντίδα στο σπίτι ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Νέα ψηφιακά εργαλεία θα ωφελήσουν επίσης τη φροντίδα του καρκίνου, με τον Roger Brito, ογκολόγο και Διευθυντή Ογκολογίας στο CVS Health, να συζητούν το νέο τους πρόγραμμα Transform Oncology Care, το οποίο στοχεύει στη χρήση νέας τεχνολογίας για την προώθηση των αποτελεσμάτων για τους ογκολόγους, τους κλινικούς και τους πληρωτές.

Αυτό περιλαμβάνει την ενσωμάτωση κατευθυντήριων γραμμών στην διαδικτυακή πύλη τους για τους ογκολόγους να έχουν πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο στις τελευταίες ενημερώσεις της κλινικής καθοδήγησης.

Θα υπάρξουν καινοτομίες στα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας, με τους ασθενείς να μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα δικά τους ιατρικά αρχεία από τις 5 Απριλίου. Αυτό θα οδηγήσει σε πιο φιλικές προς το χρήστη πύλες και διαλειτουργικότητα με βάση την επεξεργασία φυσικής γλώσσας, ένα υποπεδίο της τεχνητής νοημοσύνης που επικεντρώνεται στην επικοινωνία και τη μετάφραση.

Η Epic, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών αρχείων υγείας της χώρας, βελτιστοποίησε το MyChart, μια λειτουργία που επιτρέπει στους ασθενείς να βλέπουν και να μοιράζονται με ασφάλεια τα δεδομένα τους με τους παρόχους, καθώς και πλοήγηση σε ραντεβού και πληροφορίες σχετικά με το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Sharon Vitti, Πρόεδρος της Minute Clinic και Ανώτερος Αντιπρόεδρος της CVS Health, λέει ότι το MyChart γίνεται ένα «απαραίτητο εργαλείο» όχι μόνο για τους κλινικούς γιατρούς αλλά και για τους ασθενείς που υπηρετούν.

Η έκθεση καλύπτει επίσης την κρίση ψυχικής υγείας που προκύπτει από την πανδημία COVID-19, νέα εργαλεία για τη φροντίδα ηλικιωμένων ασθενών και τη χρήση έξυπνων αλγορίθμων για την πρόβλεψη της νόσου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Βελτίωση της υγείας των ασθενών μεσω της τηλεϊατρικής σε περιβάλλον covid

Η εξέλιξη της μαλακής ρομποτικής στο άμεσο μέλλον

Πρόγραμμα εμβολιασμού στην Αγγλία μέσω προσωπικής εμπειρίας εμβολιασθέντος

Τεχνολογικά άλματα στον τομέα υγειονομικής περίθαλψης λόγω covid-19

Εύρεση καλύτερων τρόπων ανίχνευσης και μέτρησης μολυσματικών ιών στον αέρα

Η υγεία στην εποχή της τεχνολογίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μόλυνση από έρπητα πιθανώς συνδέεται με το εμβόλιο covid-19, λέει η μελέτη

Ο Furer είπε ότι είναι απαραίτητη περαιτέρω έρευνα και μία επίπτωση θα μπορούσε να είναι ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνονται να εμβολιάζονται κατά του έρπητα ζωστήρα πριν πάρουν το εμβόλιο COVID-19.

Παραλήπτρια εμβολίου Johnson & Johnson covid-19 στη Νεβάδα υποβάλλεται σε 3 εγχειρήσεις εγκεφάλου μετά από τον εμβολιασμό

" Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν μια συνιστώμενη παύση για το εμβόλιο J&J COVID-19 μετά από έξι περιπτώσεις σπάνιου, σοβαρού θρόμβου αίματος σε φόντο πάνω από 6,8 εκατομμύρια παραλήπτες.

Πλήρης η ανάκαμψη των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων: Ο ΕΟΜ φιλοδοξεί η δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων και οι μεταμοσχεύσεις να εισέλθουν σε μια νέα εποχή και εργάζεται συστηματικά πάνω σε αυτό. Μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, ακόμα και εν μέσω της πανδημίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΜ δημιουργεί ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τις μεταμοσχεύσεις σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια σειρά παρεμβάσεων τόσο μακροπρόθεσμης όσο και μεσοβραχυπρόθεσμης προοπτικής.

Εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής με αύξηση +171% και +360% στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης

Λύματα: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.