Τεχνολογία

Τεχνολογία Πανδημία: Διαχείριση των προκλήσεων της πληροφορικής στα νοσοκομεία covid-19

Τεχνολογία Πανδημία: Διαχείριση των προκλήσεων της πληροφορικής στα νοσοκομεία covid-19

Όσον αφορά τις τάσεις που αναδύονται από την πανδημία, η τηλεϊατρική είναι μια περιοχή που έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη. «Η τηλεϊατρική υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η πανδημία έχει προωθήσει τη χρήση της προς τα εμπρός.

Τεχνολογία Πανδημία: Η πανδημία έχει επηρεάσει περισσότερο τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από οτιδήποτε άλλο. Το εργατικό δυναμικό δουλεύει σε σημείο αιχμής, με τα νοσοκομεία επίσης υπό τεράστιο άγχος. «Αυτό επηρεάζει κάθε πτυχή των λειτουργιών τους, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας», λέει η Deres. «Είμαι νοσοκόμα που μπήκε στην πληροφορική και μπορώ να σας πω από προσωπική εμπειρία ότι τα συστήματα πληροφορικής υγειονομικής περίθαλψης δεν δημιουργήθηκαν ποτέ για να διαχειριστούν μια πανδημία ολόκληρο το έτος».

 

“Αυτό είχε μια επίδραση σε όλες τις τεχνολογικές ομάδες, οι οποίες τώρα αναγκάζονται να λειτουργούν με τρόπους που δεν εκπαιδεύτηκαν ποτέ, ενώ χρησιμοποιούν λογισμικό που δεν είχε σχεδιαστεί ποτέ για να υποστηρίζει τα είδη καταστάσεων μιας πανδημίας που πρέπει να αντιμετωπίζουν κάθε μέρα”. Όμως, ενώ τα συστήματα έχουν προωθηθεί με άνευ προηγουμένου τρόπο, η Deres λέει ότι αυτά έχουν αντιμετωπίσει τα πάντα εκπληκτικά καλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Έχουμε δει πολλά συστήματα να τεντώνονται, αλλά δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου καταστροφικές αποτυχίες ή διακοπές.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί με τόσο μεγάλο πλεονασμό που οι οργανωμένες ομάδες πληροφορικής να βρίσκουν λύσεις για να αντέξουν την καταιγίδα. “Αν το σκεφτείτε πραγματικά, δεν έχετε δει πολλές ειδήσεις σχετικά με κατάρρευση συστημάτων νοσοκομείων. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλές ταλαντούχες τεχνολογικές ομάδες που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διατηρούν τα πάντα σε λειτουργία και να λειτουργούν αποτελεσματικά. Αυτοί οι επαγγελματίες είναι καταπληκτικοί και δεν λαμβάνουν τα χρήματα που τους αξίζουν. Αυτό που συχνά παραβλέπεται είναι ότι υπάρχουν πολλές τεχνολογίες που δεν έχουν ανακοινωθεί, όπως η εξομοίωση τερματικών, που λειτουργούν στο παρασκήνιο και βοηθούν στην υποστήριξη της ικανότητας των ομάδων πληροφορικής να εκπληρώνουν τις αποστολές τους.

Όσον αφορά τις τάσεις που αναδύονται από την πανδημία, η τηλεϊατρική είναι μια περιοχή που έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη. «Η τηλεϊατρική υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η πανδημία έχει προωθήσει τη χρήση της προς τα εμπρός. Το κάνει πολύ πιο εύκολο να έρθετε σε επαφή με έναν ιατρό χωρίς να φύγετε από το σπίτι, κάτι που απλώς επιτρέπει την προσβασιμότητα. «Η μητέρα που προσπαθεί να βρει τον χρόνο της ημέρας της για να φέρει ένα άρρωστο παιδί στον γιατρό και να περιμένει να τον δει, ή το άτομο με προβλήματα κινητικότητας που αγωνίζεται να πάρει ραντεβού, όλα εξαφανίζονται όταν ο επαγγελματίας ιατρός μπορεί ουσιαστικά να σας έρθει στην οθόνη.

Αυτοί οι τύποι τεχνολογιών θα πρέπει να επεκταθούν ώστε να περιλαμβάνουν και διαγνωστικές δυνατότητες.

Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που όλοι παίρνουμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι ότι πολλά κληρονομικά συστήματα είναι αλεξίσφαιρα – και ότι ορισμένες νεότερες εφαρμογές στην πραγματικότητα δεν είναι κατάλληλες για το έργο. «Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες που βλέπουμε είναι ότι τα νοσοκομεία και άλλοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης προσαρμόζουν τις υπάρχουσες τεχνολογίες τους για να καλύψουν απρόβλεπτες ανάγκες. Υπάρχουν πολλά προγράμματα στα οποία τα περισσότερα άτομα δεν αλληλεπιδρούν καθημερινά, όπως η εξομοίωση τερματικών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και λειτουργία των σύνθετων τεχνολογικών υποδομών. Βγαίνοντας από αυτήν την πανδημία, νομίζω ότι θα υπάρξει πολύ περισσότερος σεβασμός για αυτά τα εργαλεία που μόλις κάνουν όλη τη δουλειά. “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι δέκα κορυφαίοι παράγοντες επιρροής στα ψηφιακά φαρμακευτικά προϊόντα το 4ο τρίμηνο του 2020

Οι ηγέτες της τεχνολογίας καθοδηγούν την μετά-covid ατζέντα στις επιχειρήσεις

Η Pfizer παρουσιάζει το Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας στην Πανεπιστημιακή κοινότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.

Παρακολούθηση ασθενών που έχουν υποβληθεί σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά για λοιμώξεις χειρουργικού σημείου από γιατρούς με smartphone

Είπε επίσης ότι η μελέτη ήταν και σημαντική και καλά σχεδιασμένη και προσθέτει σε ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι τα smartphones διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη.

Πώς επηρέασε η απομακρυσμένη εργασία τις εργαζόμενες μητέρες;

Remote work μητέρες: Τα επίπεδα άγχους των εργαζόμενων μητέρων εκτινάχτηκαν στα ύψη τις πρώτες μέρες της πανδημίας, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να αντεπεξέρχονται στις ευθύνες του σπιτιού και οδηγώντας σε εξουθένωση.

Μια κάμερα υψηλής ανάλυσης αλλάζει τα δεδομένα στην ψηφιακή υγεία

Κάμερα υψηλής ανάλυσης ιατρική: Λόγω της υψηλής χρονικής της ανάλυσης, η μέθοδος έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει αντικείμενα που κινούνται γρήγορα, όπως η καρδιά που χτυπά μέσα από το στήθος.

Τα smartphones προκαλούν τις περισσότερες πυρκαγιές στον Καναδά

Smartphones πυρκαγιά: Καταγράφηκαν 183 πυρκαγιές στον Καναδά τα τελευταία πέντε χρόνια που αφορούσαν τηλέφωνα και τα αξεσουάρ τους. Η δεύτερη πιο συχνή αιτία πυρκαγιών συσκευών ήταν οι θερμοστάτες, με 104 πυρκαγιές.