Τεχνολογία

Τεχνολογία Πανδημία: Διαχείριση των προκλήσεων της πληροφορικής στα νοσοκομεία covid-19

Τεχνολογία Πανδημία: Διαχείριση των προκλήσεων της πληροφορικής στα νοσοκομεία covid-19

Όσον αφορά τις τάσεις που αναδύονται από την πανδημία, η τηλεϊατρική είναι μια περιοχή που έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη. «Η τηλεϊατρική υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η πανδημία έχει προωθήσει τη χρήση της προς τα εμπρός.

Τεχνολογία Πανδημία: Η πανδημία έχει επηρεάσει περισσότερο τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από οτιδήποτε άλλο. Το εργατικό δυναμικό δουλεύει σε σημείο αιχμής, με τα νοσοκομεία επίσης υπό τεράστιο άγχος. «Αυτό επηρεάζει κάθε πτυχή των λειτουργιών τους, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας», λέει η Deres. «Είμαι νοσοκόμα που μπήκε στην πληροφορική και μπορώ να σας πω από προσωπική εμπειρία ότι τα συστήματα πληροφορικής υγειονομικής περίθαλψης δεν δημιουργήθηκαν ποτέ για να διαχειριστούν μια πανδημία ολόκληρο το έτος».

 

“Αυτό είχε μια επίδραση σε όλες τις τεχνολογικές ομάδες, οι οποίες τώρα αναγκάζονται να λειτουργούν με τρόπους που δεν εκπαιδεύτηκαν ποτέ, ενώ χρησιμοποιούν λογισμικό που δεν είχε σχεδιαστεί ποτέ για να υποστηρίζει τα είδη καταστάσεων μιας πανδημίας που πρέπει να αντιμετωπίζουν κάθε μέρα”. Όμως, ενώ τα συστήματα έχουν προωθηθεί με άνευ προηγουμένου τρόπο, η Deres λέει ότι αυτά έχουν αντιμετωπίσει τα πάντα εκπληκτικά καλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Έχουμε δει πολλά συστήματα να τεντώνονται, αλλά δεν υπήρξαν σχεδόν καθόλου καταστροφικές αποτυχίες ή διακοπές.

Αυτό συμβαίνει επειδή τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί με τόσο μεγάλο πλεονασμό που οι οργανωμένες ομάδες πληροφορικής να βρίσκουν λύσεις για να αντέξουν την καταιγίδα. “Αν το σκεφτείτε πραγματικά, δεν έχετε δει πολλές ειδήσεις σχετικά με κατάρρευση συστημάτων νοσοκομείων. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν πολλές ταλαντούχες τεχνολογικές ομάδες που εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να διατηρούν τα πάντα σε λειτουργία και να λειτουργούν αποτελεσματικά. Αυτοί οι επαγγελματίες είναι καταπληκτικοί και δεν λαμβάνουν τα χρήματα που τους αξίζουν. Αυτό που συχνά παραβλέπεται είναι ότι υπάρχουν πολλές τεχνολογίες που δεν έχουν ανακοινωθεί, όπως η εξομοίωση τερματικών, που λειτουργούν στο παρασκήνιο και βοηθούν στην υποστήριξη της ικανότητας των ομάδων πληροφορικής να εκπληρώνουν τις αποστολές τους.

Όσον αφορά τις τάσεις που αναδύονται από την πανδημία, η τηλεϊατρική είναι μια περιοχή που έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη. «Η τηλεϊατρική υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, αλλά η πανδημία έχει προωθήσει τη χρήση της προς τα εμπρός. Το κάνει πολύ πιο εύκολο να έρθετε σε επαφή με έναν ιατρό χωρίς να φύγετε από το σπίτι, κάτι που απλώς επιτρέπει την προσβασιμότητα. «Η μητέρα που προσπαθεί να βρει τον χρόνο της ημέρας της για να φέρει ένα άρρωστο παιδί στον γιατρό και να περιμένει να τον δει, ή το άτομο με προβλήματα κινητικότητας που αγωνίζεται να πάρει ραντεβού, όλα εξαφανίζονται όταν ο επαγγελματίας ιατρός μπορεί ουσιαστικά να σας έρθει στην οθόνη.

Αυτοί οι τύποι τεχνολογιών θα πρέπει να επεκταθούν ώστε να περιλαμβάνουν και διαγνωστικές δυνατότητες.

Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα που όλοι παίρνουμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι ότι πολλά κληρονομικά συστήματα είναι αλεξίσφαιρα – και ότι ορισμένες νεότερες εφαρμογές στην πραγματικότητα δεν είναι κατάλληλες για το έργο. «Μία από τις μεγαλύτερες καινοτομίες που βλέπουμε είναι ότι τα νοσοκομεία και άλλοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης προσαρμόζουν τις υπάρχουσες τεχνολογίες τους για να καλύψουν απρόβλεπτες ανάγκες. Υπάρχουν πολλά προγράμματα στα οποία τα περισσότερα άτομα δεν αλληλεπιδρούν καθημερινά, όπως η εξομοίωση τερματικών, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση και λειτουργία των σύνθετων τεχνολογικών υποδομών. Βγαίνοντας από αυτήν την πανδημία, νομίζω ότι θα υπάρξει πολύ περισσότερος σεβασμός για αυτά τα εργαλεία που μόλις κάνουν όλη τη δουλειά. “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι δέκα κορυφαίοι παράγοντες επιρροής στα ψηφιακά φαρμακευτικά προϊόντα το 4ο τρίμηνο του 2020

Οι ηγέτες της τεχνολογίας καθοδηγούν την μετά-covid ατζέντα στις επιχειρήσεις

Η Pfizer παρουσιάζει το Ψηφιακό Κέντρο Τεχνολογίας στην Πανεπιστημιακή κοινότητα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρώτος υπερυπολογιστής της ΕΕ είναι γεγονός – Πού θα βοηθήσει

Σλοβενία: Η κοινή επιχείρηση EuroHPC συγκεντρώνει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την προμήθεια και την εγκατάσταση υπερυπολογιστών και τεχνολογιών παγκόσμιας κλάσης. Πέραν του Vega στη Σλοβενία, υπερυπολογιστές της EuroHPC έχουν αγοραστεί και θα εγκατασταθούν στα ακόλουθα κέντρα: Sofia Tech Park στη Βουλγαρία, Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστικής IT4Innovations στην Τσεχία, CINECA στην Ιταλία, LuxProvide στο Λουξεμβούργο, Minho Advanced Computing Centeστην Πορτογαλία και CSC - IT Center for Science στη Φινλανδία.

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.