Τεχνολογία

Μ. Βρετανία FinGo: Βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης ταυτότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid

Μ. Βρετανία FinGo: Βιομετρικό σύστημα αναγνώρισης ταυτότητας για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid

Η τεχνολογία θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικά πολύτιμο εργαλείο στη διαχείριση περίθαλψης όπου πρέπει να γίνονται test εμβολίων

Μ. Βρετανία FinGo: Το βιομετρικό σύστημα ταυτότητας της FinGo σαρώνει τις φλέβες των χρηστών για να αποθηκεύσει τα αποτελέσματα των test Covid. Ένα βιομετρικό σύστημα ταυτότητας που αναπτύχθηκε από τη FinGo δοκιμάζεται από ένα βρετανικό κέντρο φροντίδας ως ασφαλής τρόπος για την επαλήθευση των αποτελεσμάτων των test COVID-19 των μελών του προσωπικού του. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αναγνώρισης φλεβών, το σύστημα δεν απαιτεί τη χρήση smartphone – αντ’ αυτού καταγράφει το μοναδικό μοτίβο φλέβας ενός χρήστη για την ενεργοποίηση ταυτότητας δίνοντας τη δυνατότητα ασφαλών συναλλαγών. Σε συνδυασμό με την αυτοκυριαρχούμενη αναγνώριση  από προγραμματιστές block chain Block pool, η εφαρμογή ψηφιακού διαβατηρίου επιβεβαιώνει την ταυτότητα των χρηστών καθώς και την καταγραφή της κατάστασης του test COVID-19. Το προσωπικό του κέντρου φροντίδας καταχώρησε το μοτίβο φλέβας του μία φορά μέσω ενός σαρωτή FinGo, επιτρέποντας στο διαβατήριο EN-Covid να συλλάβει και να αποθηκεύσει τα στοιχεία επικοινωνίας και τα αποτελέσματα των δοκιμών του.

Στη συνέχεια θα μπορούσαν να κινηθούν μεταξύ εγγεγραμμένων εγκαταστάσεων και να σαρώσουν το δάχτυλό τους για να τραβήξουν τα αποτελέσματα των δοκιμών τους και να μπουν στις εγκαταστάσεις. Η FinGo λέει ότι το σύστημα είναι ανθεκτικό στην απόδειξη, επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και είναι επεκτάσιμο. Επί του παρόντος βρίσκονται σε συνομιλίες με το Block pool, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τη βιομηχανία για την ευρύτερη ανάπτυξη του συστήματος και τη δημιουργία περαιτέρω εφαρμογών. Η χρήση του διερευνάται επίσης σε άλλες ρυθμίσεις, όπως στις δημόσιες συγκοινωνίες και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, και η FinGo πιστεύει ότι θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την επαλήθευση της κατάστασης των test και των εμβολίων σε ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις. Με χρηματοδότηση από την κρατική επιχορήγηση Καινοτομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Ιούλιο του 2020 δόθηκε στη FinGo η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση καινοτομίας από το Συμβούλιο της πόλης του Μάντσεστερ, καθιστώντας την τήν πρώτη πόλη στον κόσμο που εισήγαγε την τεχνολογία για το σκοπό αυτό. Εγκαταστάθηκε επίσης με επιτυχία σε ένα μπαρ στην πόλη για να βοηθήσει με τα test και την ιχνηλάτηση το περασμένο καλοκαίρι.

Η FinGo και η μητρική της εταιρεία Sthaler Ltd αρχικά επικεντρώθηκαν στις αυτόματες πληρωμές, μέχρι το προηγούμενο έτος, όταν ξεκίνησε μια σειρά νέων προϊόντων που βασίζονται στην ταυτότητα, συμπεριλαμβανομένου του FinGo ID, ως απάντηση στην πανδημία. Ο Simon Binns, Διευθύνων Σύμβουλος της FinGo, δήλωσε: «Είναι σαφές ότι η τεχνολογία μας θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικά πολύτιμο εργαλείο στη διαχείριση περίθαλψης όπου πρέπει να γίνονται test εμβολίων. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό από τα φυσικά αρχεία, απόλυτα ασφαλές, προσβάσιμο σε οποιονδήποτε χρήστη και μπορεί να διατεθεί εύκολα σε άλλα κέντρα φροντίδας σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορεί να υπάρξει υπέρ-ανοσία έναντι του SARS-CoV-2

Νέο τεστ αντισωμάτων ανιχνεύει την ανάγκη εμβολιασμού

Νέα μελέτη ανιχνεύει το εύρος της ανοσίας του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο πρώτος υπερυπολογιστής της ΕΕ είναι γεγονός – Πού θα βοηθήσει

Σλοβενία: Η κοινή επιχείρηση EuroHPC συγκεντρώνει ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους για την προμήθεια και την εγκατάσταση υπερυπολογιστών και τεχνολογιών παγκόσμιας κλάσης. Πέραν του Vega στη Σλοβενία, υπερυπολογιστές της EuroHPC έχουν αγοραστεί και θα εγκατασταθούν στα ακόλουθα κέντρα: Sofia Tech Park στη Βουλγαρία, Εθνικό Κέντρο Υπερυπολογιστικής IT4Innovations στην Τσεχία, CINECA στην Ιταλία, LuxProvide στο Λουξεμβούργο, Minho Advanced Computing Centeστην Πορτογαλία και CSC - IT Center for Science στη Φινλανδία.

Έφυγε από τη ζωή ο εμπνευστής του PDF Τσαρλς Γκέσκε

Τσαρλς Γκέσκε: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Τσαρλς Τζέσκε («Τσακ»), ο ένας από τους δύο ιδρυτές της Adobe, που βοήθησε στην ανάπτυξη του PDF. Την είδηση έκανε γνωστή η εταιρεία, μέσα από σχετική ανακοίνωσή της.

Τι αλλάζει σε Facebook και Instagram

Social media: Η αρχική ιδέα της εταιρείας βασιζόταν στην εξάλειψη τους άγχους και της ντροπής που προκαλούσε στους χρήστες της ο χαμηλός αριθμός των like, δημιουργώντας τους την πεποίθηση πως δεν είναι αρκετά δημοφιλείς. Μάλιστα, το ζήτημα ήταν ιδιαιτέρως αισθητό στους χρήστες μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι έφταναν στο σημείο να διαγράψουν τις φωτογραφίες τους, αν δε λάμβαναν τον επιθυμητό αριθμό των likes.

Προηγμένοι φασματογράφοι εντοπίζουν ακόμα και σημειακές πηγές διοξειδίου του άνθρακα ή μεθανίου

Περιβαλλοντική ρύπανση: Όταν η κυβέρνηση του τότε προέδρου Donald Trump απείλησε το 2016 να διακόψει τη χρηματοδότηση για τους δορυφόρους γεωσκόπησης της NASA, η πολιτεία της Καλιφόρνια απάντησε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα εκτόξευε τους δικούς της δορυφόρους.

Εντυπωσιακά Timelapse από το Google Earth

Google Earth: Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν τις αλλαγές που έχουν καταγραφεί στον πλανήτη μας σε βάθος 37 ετών.

Μυστική βοήθεια σε θύματα κακοποίησης προσφέρει ιστότοπος στην Πολωνία

Η πλειονότητα αυτών που φτάνουν είναι γυναίκες και κάτω των 30 ετών. Η κακοποίηση μπορεί να είναι σωματική ή ψυχολογική και στα χέρια ενός συντρόφου ή συγγενή. Μεταξύ 10% και 20% των περιπτώσεων είχε ως αποτέλεσμα κλήσεις προς την αστυνομία.

H Νόρα αλ-Ματρουσί είναι η πρώτη γυναίκα αραβικής καταγωγής που θα εκπαιδευθεί για αστροναύτης

Αραβικά Εμιράτα – Γυναίκα αστροναύτης: Η διαστημική δραστηριότητα των ΗΑΕ εντάσσεται στην στρατηγική που έχουν χαράξει με στόχο να γίνουν μια επιστημονική και τεχνολογική δύναμη και να περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εξάρτηση τους από το πετρέλαιο. Τα ΗΑΕ έχουν προγραμματίσει να στείλουν στην επιφάνεια της Σελήνης ένα ρομποτικό όχημα εξερεύνησης το 2024 και θέλουν να δημιουργήσουν μια αποικία εκεί στις αρχές του 22ου αιώνα.