Ρεπορτάζ Υγείας

Mελέτη Κορωνοϊός: Tο 25% των επιζώντων covid-19 αναζήτησαν φροντίδα για νέες ιατρικές παθήσεις

Mελέτη Κορωνοϊός: Tο 25% των επιζώντων covid-19 αναζήτησαν φροντίδα για νέες ιατρικές παθήσεις

Τα ευρήματα σε αυτήν την έκθεση είναι σημαντικά για όλα τα άτομα που έχουν COVID σε μεγάλες αποστάσεις, καθώς και για παρόχους, πληρωτές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Επιπλέον, η FAIR Health ελπίζει ότι αυτά τα ευρήματα θα αποτελέσουν αφετηρία για περαιτέρω έρευνα σε αυτόν τον τομέα", έγραψε ο συντάκτης.

Mελέτη Κορωνοϊός: Οι πιο συχνές καταστάσεις μετά την COVID περιελάμβαναν πόνο, δυσκολίες στην αναπνοή, υπερλιπιδαιμία, κόπωση και οι «μεγάλοι μεταφορείς» της COVID υποφέρουν από συμπτώματα μήνες μετά την ανάρρωση. Ο Δρ Zijian Chen, ιατρικός διευθυντής στο Κέντρο Mount Sinai Center για Φροντίδα Μετά την COVID  ασχολείται με το «America’s News HQ». Μια μεγάλη μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των επιζώντων κορωνοϊού ανέφεραν νέες ιατρικές παθήσεις μετά από 30 ημέρες μόλυνσης. Οι ασθενείς που αγωνίστηκαν με μια σοβαρή πορεία της COVID-19 ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν άλλα νέα ιατρικά προβλήματα.

Τα ευρήματα που δημοσιεύθηκαν από τον εθνικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό Fair Health αφορούσαν δεδομένα ιδιωτικών αξιώσεων υγειονομικής περίθαλψης από 1.959.982 ασθενείς με COVID-19 που είχαν διαγνωστεί με τον ιό από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2020.

Η μελέτη απέκλεισε ασθενείς με συγκεκριμένες προϋπάρχουσες καταστάσεις όπως καρκίνος και χρόνια νεφρική νόσος λόγω πιθανών συγχυτικών παραγόντων. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 23,2% ή 454.477 ασθενείς είχαν τουλάχιστον μία κατάσταση μετά το COVID 30 ημέρες μετά την πρώτη διάγνωση του COVID-19, με τις πιο κοινές καταστάσεις να αναγνωρίζονται ως πόνος, δυσκολίες στην αναπνοή, υπερλιπιδαιμία, αδιαθεσία, κόπωση και υπέρταση, έγραψαν οι ερευνητές.

Η κατάταξη των συνθηκών ποικίλλει ανάλογα με τις ηλικιακές ομάδες.

Οι παιδιατρικοί ασθενείς ανέφεραν συχνότερα πόνο και αναπνευστικά προβλήματα, αλλά τα εντερικά προβλήματα κατατάχθηκαν τρίτα έναντι της υπερλιπιδαιμίας, σε σύγκριση με όλες τις ηλικίες. Επιπλέον, το άγχος βρέθηκε ως η πιο διαδεδομένη κατάσταση ψυχικής υγείας, ακολουθούμενη από κατάθλιψη, διαταραχές προσαρμογής και διαταραχές τικ. Οι γυναίκες ανέφεραν καταστάσεις μετά την COVID συχνότερα από τους άνδρες, οι οποίες λέγεται ότι είναι συνεπείς με προηγούμενες μελέτες που υποδηλώνουν ότι οι γυναίκες αναφέρουν μακρά COVID συχνότερα από τους άνδρες.

Οι συγγραφείς σημείωσαν τρεις καταστάσεις με τις υψηλότερες ανισότητες μεταξύ γυναικών και ανδρών, σε περίπου 70:30 διάσπαση: προβλήματα θυρεοειδούς, κατάθλιψη και ημικρανίες / πονοκεφάλους. Υπήρξε μια εξαίρεση από 12 καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφαλικού επεισοδίου, της πήξης και του θανάτου μετά από 30 ημέρες, στις οποίες οι άνδρες είχαν υψηλότερο επιπολασμό.

Η απώλεια της γεύσης ή της οσμής αξιολογήθηκε αλλά δεν απέδωσε αποτελέσματα.

Συνολικά, οι μετα-COVID καταστάσεις βρέθηκαν συχνότερα σε ασθενείς που μάχονταν μια σοβαρή πορεία της COVID-19, αν και οι συγγραφείς της μελέτης σημείωσαν ένα «σημαντικό μερίδιο» των καταστάσεων που εμφανίζονται σε ασθενείς που δεν παρουσίασαν συμπτώματα μετά τη μόλυνση.

Από αυτούς που νοσηλεύτηκαν για τον ιό, το 50% συνέχισε να βλέπει άλλη ιατρική διάγνωση, μειώθηκε σε 27,5% για συμπτωματικούς ασθενείς που δεν χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη και 19% για ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Οι νοσοκομειακοί ασθενείς COVID-19, οι οποίοι αργότερα πήραν εξιτήριο, αντιμετώπισαν επίσης 46 φορές υψηλότερες πιθανότητες θανάτου μετά από 30 ημέρες διάγνωσης COVID-19 σε σύγκριση με εκείνους που δεν χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη.

Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι το 0,5% των ασθενών που είχαν προηγουμένως νοσηλευτεί πέθανε 30 ημέρες ή αργότερα μετά τη διάγνωση της COVID-19.

“Τα ευρήματα σε αυτήν την έκθεση είναι σημαντικά για όλα τα άτομα που έχουν COVID σε μεγάλες αποστάσεις, καθώς και για παρόχους, πληρωτές και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Επιπλέον, η FAIR Health ελπίζει ότι αυτά τα ευρήματα θα αποτελέσουν αφετηρία για περαιτέρω έρευνα σε αυτόν τον τομέα”, έγραψε ο συντάκτης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η τριχόπτωση που προκαλείται από το άγχος και το άγχος που προκαλείται από την COVID τους τελευταίους 18 μήνες

Κορωνοϊός εποχικότητα: Ανατρεπτική έρευνα για τις συνέπειες στην υγεία μας

Τι δείχνει νέα έρευνα για την ανοσμία σε ασθενείς με covid-19

Όταν οι θρόμβοι σε ασθενείς με covid 19 ανησυχούν την ιατρική κοινότητα

Βάλτε στοπ στο κάπνισμα, ‘τρέφει’ τον κοροναϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Υπουργείο Υγείας απαντά στην καταγγελία του Άκη Τσελέντη για απουσία θρησκευτικών συμβόλων

Υπουργείο Υγείας: Μετά το οργισμένο σχόλιο του Διευθυντή Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη, έρχεται η διάψευση περιστατικών απομάκρυνσης θρησκευτικών συμβόλων από το Υπουργείο.

Ανησυχία για την υγεία της Μονάρχη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ελισάβετ κυβερνά από το 1952 και έμεινε χήρα φέτος όταν ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο. Έχει περικόψει τον φόρτο εργασίας της τα τελευταία χρόνια, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί ένα φορτωμένο πρόγραμμα βασιλικών καθηκόντων.

Τι είναι η παραλλαγή delta plus;

Η παραλλαγή δέλτα παραμένει «μακράν η κυρίαρχη παραλλαγή όσον αφορά την παγκόσμια κυκλοφορία», δήλωσε η Μαρία Βαν Κέρχοβ, η τεχνική επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την COVID-19, σε δημόσια συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα.

Επιπτώσεις της COVID-19 στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, σύμφωνα με έκθεση του ΠΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα βασίστηκε στους 3,45 εκατομμύρια θανάτους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο που αναφέρθηκαν στην υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών έως τον Μάιο.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αισθανθεί καλύτερα το παιδί που κρυολόγησε

Μερικά παιδιά έχουν ρινική καταρροή κατά το κρυολόγημα κι άλλα, απλό μπούκωμα. Αποφύγετε να σκουπίζετε τη μύτη του παιδιού σας κάθε δύο λεπτά εάν έχει ρινική καταρροή, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Χρησιμοποιείστε άφθονο φυσιολογικό ορό ακόμα κι αν δυσανασχετεί το παιδί σας. Επίσης, το ζεστό μπάνιο βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης.