Ψυχική Υγεία

Πανδημία Τριχόπτωση: H απώλεια μαλλιών σχετίζεται με την COVID-19, λένε οι γιατροί

Πανδημία Τριχόπτωση: H απώλεια μαλλιών σχετίζεται με την COVID-19, λένε οι γιατροί

Ο ιδρυτής της Harklinikken και επικεφαλής της έρευνας και ανάπτυξης, Lars Skjoth, αναφέρει ότι η εταιρεία αυξήθηκε κατά 25% το 2020, λόγω, εν μέρει, ζητημάτων που σχετίζονται με την COVID.  «Υπάρχει τόσο πολύ άγχος για τόσον καιρό», είπε.

Πανδημία Τριχόπτωση: Αυτές οι θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια μαλλιών που σχετίζεται με την COVID-19, λένε οι γιατροί. Ένας δερματολόγος παραμένει δύσπιστος για ειδικά σαμπουάν ή μαλακτικά που ισχυρίζονται ότι περιορίζουν την τριχόπτωση. Υπάρχει μια μεγάλη επίπτωση από την πανδημία. Η τριχόπτωση που προκαλείται από το άγχος και το άγχος που προκαλείται από την COVID τους τελευταίους 18 μήνες και μαστίζει τις γυναίκες, αλλά βρίσκουν βοήθεια με μια σειρά από καινοτόμες – αν και συχνά δαπανηρές – θεραπείες. “Περίπου το 30% των ασθενών μου έστειλαν e-mail σχετικά με την τριχόπτωση”, δήλωσε η Michele Green, δερματολόγος στο Lenox Hill. «Ήταν τρομακτικό. Μερικά είχαν φύλλα τριχών που πέφτουν.» Την περασμένη άνοιξη, η Erica Sperling, 37 ετών, παρατήρησε ότι οι σγουρές ρίζες της αραιώνουν γύρω από το στέμμα.

Δούλευε σε δύο θέσεις εργασίας – στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στην ακίνητη περιουσία – και φροντίζει το μικρό παιδί της, αφού έχασε τη φροντίδα των παιδιών λόγω ανησυχιών για κορωνοϊούς. “Ήταν μια πολύ αγχωτική στιγμή”, δήλωσε η κάτοικος του Westchester.

Αρχικά προσπάθησε να αποκρύψει την αδύναμη χαίτη της στις κλήσεις Zoom με κορδέλες και αλογοουρά, αλλά τον Οκτώβριο ζήτησε ιατρική βοήθεια.

Στράφηκε στον Bruce Katz, έναν δερματολόγο στο Juva Skin and Laser Center στο Midtown East, το οποίο επίσης είδε αύξηση σε ασθενείς που διαμαρτύρονταν για απώλεια μαλλιών.

Συνέστησε θεραπείες με πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP), που περιλαμβάνουν λήψη αίματος από τον ασθενή, περιστροφή του αίματος και έπειτα την ένεση πίσω στο τριχωτό της κεφαλής με κόστος από 700 έως 900 $ ανά συνεδρία. Μετά από δύο ή τρεις μηνιαίους κύκλους, ο Katz είπε ότι τα μαλλιά θα μεγαλώνουν 25 ή 30% πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Δούλεψε για την Sperling, ο οποίος παρατήρησε μια μεγάλη βελτίωση μετά από τέσσερις θεραπείες. «Αισθάνομαι υπέροχα. Είδα αποτελέσματα – τα μαλλιά μου μεγάλωσαν», είπε. “Είναι λιγότερο σημαντικό να ανησυχείς.”

Για όσους δεν μπορούν να ξοδέψουν ένα τετραψήφιο ποσό στην αλογοουρά τους, ο Green αρχικά προτείνει κάποιες σχετικά φθηνές θεραπείες.

Το Minoxidil, το οποίο είναι το κύριο συστατικό του Rogaine, μπορεί να αγοραστεί από τον πάγκο και να εφαρμοστεί τοπικά, αρκεί να μην είστε έγκυος ή θηλάζετε.

Τα από του στόματος συμπληρώματα που έχουν σχεδιαστεί για την ανάπτυξη των μαλλιών, όπως το Nutrafol και το Viviscal μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Συμβουλεύει επίσης τους ασθενείς να μην χρωματίζουν τα μαλλιά τους ή να τα φορούν σε πλεξούδες –

Και, ο Green είπε, “Τους λέω να μην κάνουν κούρεμα γιατί μπορεί να αισθάνεστε σαν να έχετε λιγότερα μαλλιά.”

Όσον αφορά τα ειδικά σαμπουάν και τα μαλακτικά που ισχυρίζονται ότι περιορίζουν την τριχόπτωση, ο Green είπε ότι είναι δύσπιστος. “Δεν είμαι πεπεισμένος ότι ένα σαμπουάν ή μαλακτικό μπορεί να μεγαλώσει τα μαλλιά.

Δεν είναι κάτι που αφήνετε στο τριχωτό της κεφαλής σας για να κάνει τη διαφορά”, δήλωσε ο Green, προσθέτοντας ότι οι οροί, συμπεριλαμβανομένου του ορού μαλλιών Pureauty biotin (26,45 $) θα μπορούσαν να είναι πιο αποτελεσματικοί επειδή έχουν σχεδιαστεί για να παραμένουν περισσότερο.

Όταν πρόκειται για πιο επίμονα περιστατικά, μπορεί να προτείνει την επένδυση σε ένα LaserCap που διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής, το οποίο χρησιμοποιεί τη θεραπεία με χαμηλό επίπεδο λέιζερ που έχει καθοριστεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, ξεκινά από περίπου 1.000 $ και μπορεί να παραγγελθεί μέσω ιατρού.

Εάν καμία από αυτές τις θεραπείες δεν φέρειαποτέλεσμα, ο Green θα απαιτήσει μικροβιολογική εξέταση στο αίμα για να αποκλείσει τις ορμονικές αλλαγές.

Θα ζητήσει επίσης από τους ασθενείς να μαζέψουν τρίχες από τα μαλλιά τους πάνω από 24 ώρες, τις οποίες θα στείλει σε εργαστήριο για να ελέγξει για αυτοάνοσες ασθένειες, όπως ο λύκος.

Αλλά, είπε ο Green, οι ασθενείς πρέπει να είναι υπομονετικοί. “Χρειάζονται τρεις μήνες για να αναπτυχθεί ξανά το θυλάκιο των μαλλιών, οπότε δεν θα παρατηρήσετε διαφορά για τέσσερις έως πέντε μήνες.”

Μερικοί αναζητούν βοήθεια πέρα ​​από το γραφείο του δερματολόγου. Η Σάρα, μια 38χρονη μητέρα δύο παιδιών που ζούσαν στη Νέα Υόρκη, έχασε τις τρίχες της σε μεγάλες συστάδες.

Τον περασμένο Οκτώβριο, στράφηκε στο Harklinikken, μια Σκανδιναβική κλινική για την υγεία των μαλλιών με οκτώ τοποθεσίες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης μιας ναυαρχίδας στην περιοχή Flatiron, η οποία αξιολογεί τους υποψηφίους με εικονική διαβούλευση 49 $ ή αρχική συμβουλή 175 ατόμων.

Στη συνέχεια αγόρασε μια προμήθεια 88 $, ενός μήνα από ένα προσαρμοσμένο εκχύλισμα φτιαγμένο με ρίζα κολλιτσίδας, κατιφέ, μήλου και αγελαδινού γάλατος που προοριζόταν να ενεργοποιήσει τα θυλάκια.

Το εφαρμόζει καθημερινά από τον Οκτώβριο και είναι ενθουσιασμένη με το αποτέλεσμα.

«Τα αποτελέσματα είναι τρελά», είπε η Σάρα.

“Η γραμμή των μαλλιών μου είναι πολύ πιο γεμάτη και υπάρχουν μαλλιά που δεν υπήρχαν πριν. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχισμένη – τώρα έχω την ηρεμία ότι δεν θα είμαι φαλακρή στα 50.” Ο ιδρυτής της Harklinikken και επικεφαλής της έρευνας και ανάπτυξης, Lars Skjoth, αναφέρει ότι η εταιρεία αυξήθηκε κατά 25% το 2020, λόγω, εν μέρει, ζητημάτων που σχετίζονται με την COVID.

«Υπάρχει τόσο πολύ άγχος για τόσον καιρό», είπε.

«Πιστεύω πραγματικά ότι έχει επιδεινώσει τα συμπτώματα της παρατεταμένης υπερβολικής τριχόπτωσης».

Ορισμένες γυναίκες που παρουσιάζουν ανεπάρκεια θυλακίων κατευθύνονται προς το σαλόνι του.

Η Aggie Tomczyk, 50 ετών, στράφηκε στον Marco Maranghello, έναν διάσημο στιλίστα που έχει πελάτη τον J.Lo.

Έδωσε στην Tomczyk επεκτάσεις μαλλιών με ταινία, μια διαδικασία που διήρκεσε τρεις ώρες και κόστισε 1.500 $.

Η Tomczyk, η οποία ζει στο νησί Ρούσβελτ και έχασε τη δουλειά της σε κατάστημα πολυτελείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι «χαρούμενη» με τη νέα της εμφάνιση.

“Ο όγκος διπλασιάστηκε – τώρα έχω πολλά μαλλιά στο κεφάλι μου, μια παχιά αλογοουρά και δεν χρειάζεται να σκεφτώ το τριχωτό της κεφαλής μου”, είπε. “Νιώθω σαν τη Μέριλιν Μονρόε.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προσωρινή τριχόπτωση : Τρόποι για να επιμηκύνετε το προσδόκιμο της τρίχας

Πιθανοί δεσμοί μεταξύ ανδρικών σεξουαλικών ορμονών και ευαισθησίας σε σοβαρή COVID-19.

Διατροφικά tips για υγιή και μακριά μαλλιά

Τριχόπτωση: Το άγχος μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση με φυσικό τρόπο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

"Κλειδιά" συμβατής διαχείρισης του στρες

Δεν παίρνουμε τα πράγματα προσωπικά. Ένα ομολογουμένως δύσκολο εγχείρημα, ειδικά αν είστε ευαίσθητοι, αλλά να θυμάστε πως όταν οι άλλοι σας εκφράζουν θυμό, συνήθως δεν αφορά άμεσα εσάς, αλλά κάτι το οποίο ταλαιπωρεί εκείνους προσωπικά.

Η κολύμβηση ως μέσο διαχείρισης των συναισθηματικών και ψυχικών προκλήσεων

Κολύμβηση: Το να είσαι ενεργός/η σωματικά έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία, όπως: βελτίωση της διάθεσης, αύξηση της αυτοεκτίμησης, μείωση του κινδύνου κατάθλιψης, επιβράδυνση της άνοιας και της γνωστικής παρακμής, βελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους.

Ο Φρόιντ όρισε τον δευτερογενή ναρκισσισμό ως απόσυρση της λίμπιντο ή των συναισθημάτων αγάπης από τα αντικείμενα (άλλους ανθρώπους)

Στον δευτερογενή ναρκισσισμό, η απομόνωση μπορεί να είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των μεγαλοπρεπών φαντασιώσεων που καθησυχάζουν τον εαυτό, καθώς και για την εστίαση στην αγάπη προς τον εαυτό. Μπορεί να μην θέλουν να βρίσκονται κοντά σε άλλους που βασίζονται στην πραγματικότητα, καθώς η πραγματικότητα μπορεί να γίνεται αντιληπτή σαν επίθεση.

Ο φυσικός ενεργός τρόπος ζωής συσχετίστηκε με 62% χαμηλότερο κίνδυνο διάγνωσης διαταραχών άγχους μεταξύ ανδρών και γυναικών

Αξιοσημείωτο, οι συγγραφείς της μελέτης ανέφεραν διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχής άγχους μεταξύ των γρηγορότερων γυναικών σκιέρ, έναντι των πιο αργών σκιέρ, φαινόμενο που δεν παρατηρήθηκε στους άνδρες.

Μια ματιά στον κόσμο της φοβίας

Φοβία: Ο φόβος που βιώνεται είναι σχεδόν πάντα δυσανάλογος με τον πραγματικό κίνδυνο που θέτει το αντικείμενο ή το γεγονός και τα άτομα με συγκεκριμένες φοβίες γενικά γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να φοβούνται. Ωστόσο, δεν μπορούν να αποφύγουν την αντίδρασή τους.

Όταν ζούμε διαρκώς με τον φόβο ότι πάσχουμε από κάποια σοβαρή ασθένεια

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, μεγαλώνοντας αυτό το παιδί, να δημιουργεί υποχονδρίαση έτσι ώστε να λαμβάνει την προσοχή, την φροντίδα, την αγάπη (έστω και κατ' αυτό τον τρόπο) από τους συγγενείς, τους φίλους ή τους συντρόφους.

Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν χρειάζεται να είσαι με κάποιον για να είσαι καλά.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να πληγωθείς για να αναγκαστείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Δεν χρειάζεται να πέσεις χαμηλά για να μάθεις να τον βάζεις ψηλά. Εξάλλου, όπως λέει και ο σοφός λαός, μόνος γεννιέσαι και μόνος πεθαίνεις. Αν δεν νιώθεις πλήρης χωρίς σύντροφο, δεν θα νιώσεις ποτέ πλήρης ούτε με σύντροφο κι αν θες να κάνεις μια πραγματικά καλή σχέση με κάποιον που αξίζει, η μόνη σου ελπίδα είναι να είσαι καλά και μόνη σου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη εγγύηση επιτυχίας από αυτή!