Ομορφιά

Τριχόπτωση: Ποιες είναι οι αιτίες

Τριχόπτωση: Ποιες είναι οι αιτίες

Τριχόπτωση: Η ανδρική φαλάκρα μπορεί να ξεκινήσει στα εφηβικά σας χρόνια, αλλά συμβαίνει συχνότερα σε ενήλικες άνδρες, με την πιθανότητα να αυξάνεται με την ηλικία.

Η ανδρική φαλάκρα, που ονομάζεται επίσης ανδρογενενετική αλωπεκία, είναι ο πιο κοινός τύπος τριχόπτωσης στους άνδρες. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ (NLM), περισσότερο από το 50 τοις εκατό όλων των ανδρών άνω των 50 ετών, θα επηρεαστούν από την ανδρική φαλάκρα σε κάποιο βαθμό.

Μια αιτία της ανδρικής φαλάκρας είναι η γενετική, ή το οικογενειακό ιστορικό φαλάκρας. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η ανδρική φαλάκρα σχετίζεται με κάποιες ανδρικές ορμόνες, που ονομάζονται ανδρογόνα. Τα ανδρογόνα έχουν πολλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της ανάπτυξης των μαλλιών.

Κάθε τρίχα στο κεφάλι σας έχει έναν κύκλο ανάπτυξης. Με την ανδρική φαλάκρα, αυτός ο κύκλος ανάπτυξης αρχίζει να εξασθενεί και το θυλάκιο των μαλλιών συρρικνώνεται, παράγοντας μικρότερα και λεπτότερα στελέχη μαλλιών. Τελικά, ο κύκλος ανάπτυξης για κάθε τρίχα τελειώνει και δεν αναπτύσσονται νέα μαλλιά στη θέση τους.

Η κληρονομική ανδρική φαλάκρα συνήθως δεν έχει παρενέργειες. Ωστόσο, μερικές φορές η φαλάκρα έχει πιο σοβαρές αιτίες, όπως ορισμένους καρκίνους, φάρμακα, παθήσεις του θυρεοειδούς και αναβολικά στεροειδή. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν η τριχόπτωση εμφανίζεται μετά τη λήψη νέων φαρμάκων ή όταν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα στην υγεία.

Οι γιατροί χρησιμοποιούν το μοτίβο της τριχόπτωσης για να διαγνώσουν την ανδρική φαλάκρα. Μπορεί να πραγματοποιήσουν ιατρικό ιστορικό και εξέταση για να αποκλείσουν ορισμένες αιτίες υγείας ως αιτία, όπως μυκητιασικές καταστάσεις του τριχωτού της κεφαλής ή διατροφικές διαταραχές.

Η ανδρική φαλάκρα μπορεί να ξεκινήσει στα εφηβικά σας χρόνια, αλλά συμβαίνει συχνότερα σε ενήλικες άνδρες, με την πιθανότητα να αυξάνεται με την ηλικία. Η γενετική παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς οι άνδρες που έχουν στενούς συγγενείς με φαλάκρα έχουν υψηλότερο κίνδυνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι συγγενείς τους βρίσκονται στη μητρική πλευρά της οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τριχόπτωση με φυσικό τρόπο

Πώς να χρησιμοποιήσετε το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου στα μαλλιά σας

Τρία vegetarian τρόφιμα που θα βελτιώσουν τα μαλλιά σου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι καλύτερες συνταγές ομορφιάς με βασικό συστατικό την κολοκύθα

Κολοκύθα: Τελευταία, τη συναντάμε ως βασικό συστατικό σε μάσκες απολέπισης και λάμψης αλλά και σε αντιγηραντικές μάσκες, σε έλαια καθαρισμού του προσώπου και σώματος, σε scrub, σε shower gels, σε serum, σε lip balm, σε conditioner μαλλιών, σε bath oils, ακόμα και σε υγρό σαπούνι χεριών. Συνεπώς, είτε τη χρησιμοποιούμε στην επιδερμίδα, τα χείλη, τα μαλλιά ή το σώμα, είναι ιδανική για την περιποίησή μας.

Ομορφιά μακιγιάζ: 5 τάσεις για να λάμψεις

Ομορφιά μακιγιάζ: Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε συμβουλές για να απογειώσεις το μακιγιάζ σου, αλλά και να καταφέρεις να λάμψεις ώστε να ξεχωρίσεις και να νοιώσεις μοναδική.

Ομορφιά : 6+1 tips για λαμπερό πρόσωπο

Ομορφιά : Σου βρήκαμε και σου παρουσιάζουμε τρόπους για να διατηρείς την ομορφιά και υγεία της επιδερμίδας, των μαλλιών και όλόκληρου του προσώπου σου.

Τα λεπτά μαλλιά αγαπούν το θαλασσινό νερό

Θαλασσινό Νερό Μαλλιά: Πολλοί πιστεύουν πως η θάλασσα μπορεί να βλάψει την υγεία των μαλλιών. Στην πραγματικόητα ωστόσο αφήνοντάς τα μαλλιά σας ελεύθερα να αναπνεύσουν στον καθαρό αέρα της παραλίας και να λουστούν από το πλούσιο σε πολύτιμα ιχνοστοιχεία θαλασσινό νερό, όχι απλώς δεν ταεπιβαρύνετε, αλλά τα ενδυναμώνετε και τα ωφελείτε σημαντικά.

Μακιγιάζ νύχια: 5+1 συμβουλές για υπέροχο μακιγιάζ

Μακιγιάζ νύχια: Επειδή έρχεται καλοκαίρι, και η καραντίνα φαίνεται ότι τελειώνει και όλες οι γυναίκες θέλουμε να βγούμε ανανεωμένες, γι αυτό και εμείς σου εκθέτουμε συμβουλές για τέλειες εμφανίσεις.