Ρεπορτάζ Υγείας

Ερευνητές: Τρίτο είδος κινδύνου μόλυνσης για τους οπαδούς ποδοσφαίρου που ταξιδεύουν στο Κατάρ

Ερευνητές: Τρίτο είδος κινδύνου μόλυνσης για τους οπαδούς ποδοσφαίρου που ταξιδεύουν στο Κατάρ

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν όσους ταξιδεύουν στο Κατάρ να αποφεύγουν όχι μόνο την άμεση επαφή με καμήλες, αλλά και εκδηλώσεις με καμήλες, όπως αγώνες δρόμου. Προειδοποιούν επίσης τους επισκέπτες να αποφεύγουν να πίνουν γάλα καμήλας (ή ούρα) ή να τρώνε κρέας καμήλας. Ζητείται επίσης από τους επισκέπτες να μπουν σε καραντίνα εάν εμφανίσουν συμπτώματα οποιουδήποτε από τους τρεις τύπους λοιμώξεων.

Ερευνητές: Τριάδα ερευνητών από το Johns Hopkins Aramco Healthcare, το Πανεπιστήμιο της Αιξ Μασσαλίας και το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης διαπίστωσε ότι οι φίλαθλοι που συρρέουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ θα κινδυνεύουν να προσβληθούν από το αναπνευστικό σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS). Στην εργασία τους που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ‘Νέα Μικρόβια και Νέες Λοιμώξεις’ (New Microbes and New Infections), οι Jaffar Al-Tawfiq, Philippe Gautret και Patricia Schlagenhauf, περιγράφουν τον κίνδυνο που ενέχει ο MERS και τι πρέπει να κάνουν οι επισκέπτες του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να μη μολυνθούν.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 είναι το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο από την έναρξη της πανδημίας. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι ανησυχούν ότι η μεγάλη προσέλευση στη διοργάνωση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των λοιμώξεων από την COVID-19 σε όλο τον κόσμο. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν επίσης σημειώσει ότι οι επισκέπτες θα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από την ευλογιά των πιθήκων, καθώς περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2022. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια, οι ερευνητές σημειώνουν ότι οι επισκέπτες θα αντιμετωπίσουν και έναν τρίτο κίνδυνο μόλυνσης, έναν τύπο του MERS που έχει γίνει γνωστός ως “γρίπη της καμήλας”, που πήρε το όνομά του προς τιμήν του κύριου φορέα του. Η γρίπη της καμήλας, όπως υποδηλώνει το όνομά της, μολύνει τις καμήλες, οι οποίες τη μεταδίδουν στους ανθρώπους. Όπως και η COVID-19, είναι ένας τύπος κορωνοϊού – έχει επίσης παρόμοια συμπτώματα: πυρετό, βήχα και δύσπνοια. Η ασθένεια εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία το 2012 και έκτοτε έχει σκοτώσει περίπου 2.600 ανθρώπους, κυρίως στη Σαουδική Αραβία.

Τα τελευταία χρόνια, μεταναστεύει σιγά – σιγά σε άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένου του Κατάρ. Μέχρι σήμερα, μόλις 28 κρούσματα έχουν διαγνωστεί στη χώρα που φιλοξενεί το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Αλλά αυτό που ανησυχεί τους αξιωματούχους υγείας είναι ο μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ταξιδεύουν από άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, για το Παγκόσμιο Κύπελλο – μια κατάσταση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ ευρύτερη και μεγαλύτερη επιδημία. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν όσους ταξιδεύουν στο Κατάρ να αποφεύγουν όχι μόνο την άμεση επαφή με καμήλες, αλλά και εκδηλώσεις με καμήλες, όπως αγώνες δρόμου. Προειδοποιούν επίσης τους επισκέπτες να αποφεύγουν να πίνουν γάλα καμήλας (ή ούρα) ή να τρώνε κρέας καμήλας. Ζητείται επίσης από τους επισκέπτες να μπουν σε καραντίνα εάν εμφανίσουν συμπτώματα οποιουδήποτε από τους τρεις τύπους λοιμώξεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιτυχής δοκιμή σε ποντίκια εισπνεόμενου εμβολίου COVID-19

Κορωνοϊός βάση δεδομένων: Διαδικτυακή πλατφόρμα “όπλο” στα χέρια των επιστημόνων

Το επιτυχημένο εμβόλιο MERS σε ποντίκια δίνει υποσχέσεις για τον COVID-19

Κοροναϊοί: Οι δύο επιδημίες των SARS-CoV-1 & MERS-CoV το 2003 και 2011

Γιατί ο κοροναϊός προσβάλλει κυρίως άνδρες;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το  αυτοστίγμα επηρεάζει τον έλεγχο της γλυκόζης αίματος σε άτομα με διαβήτη τύπου 1

Αν και η διαπίστωση της συσχέτισης μεταξύ του αυτοστίγματος και της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης HbA1c είναι σημαντική, απαιτείται περαιτέρω διαχρονική έρευνα για να προσδιοριστεί εάν το αυτοστίγμα οδηγεί σε υποβέλτιστη γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη HbA1c", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Yukiko Onishi MD, Ph.D., του Ινστιτούτου Ιατρικής Επιστήμης, Asahi Life Foundation, στο Τόκιο. "Αυτή η έρευνα υποστηρίζει και αναδεικνύει τη σημασία της εξάλειψης του αυτοστίγματος κατά τη θεραπεία των ατόμων με διαβήτη τύπου 1".

H Κίνα λέει ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Οι ανισότητες στην πρόσβαση στη μεταμόσχευση νεφρού μπορούν να μειωθούν μέσω μιας πολυεπίπεδης προσπάθειας βελτίωσης της ποιότητας, σύμφωνα με μελέτη

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι παρεμβάσεις μείωσαν την ανισότητα των μεταμοσχεύσεων και αύξησαν την επιβίωση μετά τη μεταμόσχευση, αλλά κανένα από τα δύο αποτελέσματα δεν βρέθηκε στατιστικά σημαντικό. "Είμαι υπερήφανος για τα αποτελέσματα της επιβίωσης μετά τη μεταμόσχευση, ιδίως δεδομένου ότι τα ποσοστά αποδοχής οργάνων μας είναι σχεδόν 2,5 φορές μεγαλύτερα από τον εθνικό μέσο όρο", δήλωσε ο Δρ DuBay. Σημείωσε επίσης ότι πέρυσι, το κέντρο του είχε τις δεύτερες περισσότερες προσθήκες στη λίστα αναμονής στις ΗΠΑ.

Η όσφρησή σας θα μπορούσε να προβλέψει πόσο θα ζήσετε

Προσδόκιμο ζωής: Ένα απλό τεστ οσμής που διαρκεί μόνο λίγα λεπτά, το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως πολύτιμο εργαλείο για την αξιολόγηση του κινδύνου αδυναμίας ή ανθυγιεινής γήρανσης.

Απειλητικά email: Και πάλι φάρσα σε νοσοκομεία, στο αεροδρόμιο και σε εκκλησία

Απειλητικά email: Οκτώ νέα απειλητικά e-mail έφτασαν σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, έξι νοσοκομεία της Αττικής (Γεννηματάς, Παμμακάριστος, Ερρίκος Ντυνάν, Τζάνειο, Ευαγγελισμός και Παίδων) καθώς και σε μία εκκλησία, αλλά αποδείχτηκαν φάρσα.