Πολιτική Υγείας

Βατικανό Κορωνοϊός: Εικονικό συνέδριο με τη συμμετοχή εκπροσώπων της θρησκείας, της επιστήμης και της τέχνης

Βατικανό Κορωνοϊός: Εικονικό συνέδριο με τη συμμετοχή εκπροσώπων της θρησκείας, της επιστήμης και της τέχνης

Ο στόχος του συνεδρίου, είπε, είναι να παραμεριστούν πολιτικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές και να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο.

Βατικανό Κορωνοϊός: Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των κατασκευαστών εμβολίων Pfizer και Moderna προσχώρησαν σε καρδινάλιους, ακαδημαϊκούς και τον κορυφαίο κιθαρίστα της μπάντας Aerosmith, εγκαινιάζοντας ένα μοναδικό συνέδριο του Βατικανού για την COVID-19, άλλες παγκόσμιες απειλές για την υγεία και πώς μπορεί να τις αντιμετωπίσει η επιστήμη, η αλληλεγγύη και η πνευματικότητα.

Το τριήμερο διαδικτυακό συνέδριο, το οποίο ξεκίνησε την Πέμπτη και τελειώνει το Σάββατο με εικονικό κοινό με τον Πάπα Φραγκίσκο, είχε προγραμματιστεί πολύ πριν από την εκδήλωση της πανδημίας πέρυσι.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι η εκδήλωση έχει μεγαλύτερη σημασία μόνον εν μέσω της αυξανόμενης εκτίμησης της ανάγκης για παγκόσμια πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, νέες εξελίξεις στην τεχνολογία εμβολίων και μεγαλύτερη κατανόηση του κόστους της μοναξιάς για την ψυχική υγεία.

Ο Δρ Anthony Fauci, ο ανοσολόγος που ηγείται της πανδημικής απάντησης στις ΗΠΑ, άνοιξε τη συνάντηση λέγοντας ότι η πανδημία τού είχε επιβεβαιώσει ότι η πίστη και η επιστήμη εξελίσσονται συνεχώς – και ότι οι επιστήμονες ειδικότερα πρέπει να παραδεχτούν ταπεινά ότι δεν έχουν όλες τις απαντήσεις όλη την ώρα.

Ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ είπε ότι το κλειδί για την υπέρβαση της τρέχουσας διστακτικότητας για το εμβόλιο είναι η σύζευξη του σωστού ιατρικού μηνύματος με τον σωστό αγγελιοφόρο. “Έχετε κάποιον που είναι βαθιά θρησκευτικό άτομο που θα ακούσει τους κληρικούς του. Αυτό είναι διαφορετικό από εμένα με ένα κοστούμι που πηγαίνει σε μια περιοχή που λέει στους ανθρώπους να κάνουν κάτι”, είπε. Ο Fauci αναφερόταν στη θρησκευτικά εμπνευσμένη αντίσταση στη λήψη εμβολίων COVID-19 που αναπτύχθηκε έμμεσα λόγω της χρησιμοποίησης σειρών από κύτταρα που προέρχονταν από έμβρυα τα οποία είχαν αποβληθεί.

Το Βατικανό έχει δηλώσει ότι όλα τα εμβόλια COVID-19 δεν είναι μόνο ηθικά νόμιμα, αλλά και ότι οι άνθρωποι έχουν ηθική ευθύνη να κάνουν τα εμβόλια για να προστατεύσουν τους άλλους.

Το πολυεπιστημονικό συνέδριο είχε αρχικά προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Βατικανό τον Μάιο του 2020, αλλά αναβλήθηκε ένα χρόνο και τελικά τέθηκε σε σύνδεση λόγω της πανδημίας.

Η εικονική μορφή, ωστόσο, επέτρεψε μια ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία συμμετεχόντων. Έναν νευροεπιστήμονα του Χάρβαρντ που ηγείται μιας συνομιλίας σχετικά με την υγεία του εγκεφάλου και τους ροκ σταρ με τον κιθαρίστα της μπάντας Aerosmith Joe Perry.

Η Soprano Rene Fleming συμμετέχει σε μια συζήτηση ομάδας σχετικά με τον ρόλο της μουσικής στη θεραπεία καρδιακών ασθενών. Το Super model Cindy Crawford έχει μια υποδοχή για να μιλήσει για την «ομορφιά από μέσα προς τα έξω» και η Τσέλσι Κλίντον συνεργάζεται με έναν Ιταλό αξιωματούχο δημόσιας υγείας για την προώθηση της ίσης πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla δήλωσε στο συνέδριο σε καταγεγραμμένες παρατηρήσεις ότι ο αγώνας για την παραγωγή εμβολίου COVID-19 έχει δημιουργήσει πρωτοφανή παραδείγματα συνεργασίας και αποτελεσματικότητας. Υπενθύμισε ότι η Pfizer δεν είχε υπογράψει τελική εμπορική συμφωνία με τον αναπτυξιακό εταίρο της, τη γερμανική εταιρεία BioNTech, μέχρι τον Ιανουάριο – αφού τα εμβόλια της Pfizer-BioNTech είχαν ήδη τεθεί ως όπλα.

Ο Μπούρλα θυμήθηκε ότι αυτός και ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, ο Δρ Ugur Sahin, έκαναν μια εικονική χειραψία “μέσω της κάμερας Zoom” και άρχισαν να δουλεύουν.

“Μοιράστηκαν την πνευματική ιδιοκτησία τους μαζί μας, μοιραστήκαμε την πνευματική μας ιδιοκτησία μαζί τους”, είπε. “Συμφωνίες που θα συγκεντρώσουν δισεκατομμύρια δολάρια τέθηκαν σε αναμονή μόνο για να βεβαιωθούμε ότι όλοι επικεντρωνόμαστε στην πραγματοποίηση του εμβολίου.”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna Stephane Bancel, από την πλευρά του, δήλωσε ότι η προσπάθεια ανάπτυξης εμβολίων της κυβέρνησης Trump, που ονομάστηκε Operation Warp Speed, επέτρεψε στη Moderna όχι μόνο να ξεπεράσει τα ρυθμιστικά εμπόδια ταχύτερα από το συνηθισμένο, αλλά να αναλάβει επιχειρηματικούς κινδύνους που δεν θα είχε κανονικά επειδή είχε κρατική χρηματοδότηση.

Το γεγονός ότι τα εμβόλια mRNA έχουν πλέον εγκριθεί για χρήση από ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές θα ωθήσει περισσότερο την ανάπτυξη στη νέα τεχνολογία, δήλωσε ο Μπάνσελ.

“Σήμερα, γνωρίζουμε ότι μπορούμε να πάρουμε ένα εμβόλιο mRNA εξουσιοδοτημένο από τη ρυθμιστική αρχή. Και στις επιχειρήσεις, (η διαφορά) μεταξύ της πίστης και της γνώσης είναι μια τεράστια διαφορά στην προθυμία σας να αναλάβετε τον κίνδυνο”, είπε.

Το συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν εξέχοντες δημοσιογράφοι των ΗΠΑ ως συντονιστές και ακαδημαϊκοί σε διάφορους τομείς, είχε επίσης μια θρησκευτική συνιστώσα.

Ραβίνοι, καρδινάλιοι, ιμάμηδες και εκπρόσωποι χριστιανικών πεποιθήσεων συζητούν τον ρόλο της θρησκείας και της πνευματικότητας στην υγεία.

Είναι η πέμπτη φορά που το υπουργείο Πολιτισμού του Βατικανού συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Cura για να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο που στοχεύει να συνδυάσει τις εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία με ιδέες για το πώς να τις παραδώσει αποτελεσματικά, αποδοτικά και με χαμηλότερο κόστος.

“Οι άνθρωποι είναι πολύ επικεντρωμένοι στην πανδημία. Έχει αλλάξει τη ζωή μας με πολλούς, πολλούς τρόπους.

Αλλά υπάρχουν και άλλοι τομείς της υγείας μας που επηρεάζονται”, δήλωσε ο Δρ Robin Smith, ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Cura.

Ο στόχος του συνεδρίου, είπε, είναι να παραμεριστούν πολιτικές, θρησκευτικές και ιδεολογικές διαφορές και να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης σε όλον τον κόσμο.

“Θέλουμε πραγματικά να ελέγξουμε όλα αυτά και να πούμε,” Πώς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά; Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε; “

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ιταλία: Το Βατικανό ξαναχτυπά εναντίον των εκτρώσεων

To Βατικανό εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Emanuela Orlandi;

Συνελήφθη ο μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί

Γάζα πόλεμος: Θέση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο χτυπήθηκε χθες Σάββατο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί, έκαναν γνωστό τα Ηνωμένα Έθνη, προσθέτοντας πως προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιοι άνοιξαν πυρ εναντίον των κυανόκρανων.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Εγκαίνια έργου για καθαρό νερό σε πάνω από 55.000 κατοίκους της Καρδίτσας

Το έργο θα υδροδοτεί 42 οικισμούς της ανατολικής πλευράς της Π.Ε. Καρδίτσας, στους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Καρδίτσας, από τη λίμνη του Σμοκόβου. Περιλαμβάνει δίκτυο μεταφοράς και διανομής συνολικού μήκους περίπου 190 χιλιομέτρων, με τέσσερα τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.