ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Εμβολιασμός κορωνοϊός: Άστεγοι στο Βατικανό λαμβάνουν το εμβόλιο [pic,vid]

Εμβολιασμός κορωνοϊός: Άστεγοι στο Βατικανό λαμβάνουν το εμβόλιο [pic,vid]

Εμβολιασμός κορωνοϊός: Άστεγοι στο Βατικανό λαμβάνουν το εμβόλιο. Δήλωση που δημοσιεύθηκε από το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας ανέφερε ότι 25 άστεγοι εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο Covid-19 στο Δημαρχείο Παύλου VI του Βατικανού. Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αγίας Έδρας,  Matteo Bruni, δήλωσε ότι όσοι εμβολιάστηκαν την Τετάρτη το πρωί είναι μέρος ομάδας ανθρώπων που λαμβάνουν τακτικά βοήθεια από το Γραφείο Παπικών Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων. Πρόσθεσε ότι τις προσεχείς ημέρες θα λάβουν το εμβόλιο και άλλοι φτωχοί.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επιβεβαιώσει την επιθυμία του να προσφερθεί ένα μέρος των εμβολίων που διατίθενται για την εκστρατεία εμβολιασμού στο Βατικανό σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Ευχαριστούμε τον Πάπα για αυτό το δώρο”, δήλωσε ο Μάριο, επίσης εκ μέρους των άλλων 24 ατόμων που παρέστησαν το πρωί της Τετάρτης στο Δημαρχείο Παύλου VI.

Οι άνθρωποι στους οποίους δόθηκε αυτή η δυνατότητα είναι εκείνοι που λαμβάνουν καταφύγιο και βοήθεια σε διάφορες εκκλησιαστικές εγκαταστάσεις κοντά στο Βατικανό. Είναι άνδρες και γυναίκες ηλικίας 60 ετών και άνω, τόσο Ιταλοί πολίτες όσο και αλλοδαποί, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες υγείας. Συντονίζοντας την πρωτοβουλία, ο Carlo Santoro της Sant Egidio Community ανέφερε ότι είναι σύμμορφο με την πεποίθηση του Πάπα Φραγκίσκου ότι “Κανείς δεν σώζεται μόνος του”.

Η κοινότητα Sant Egidio, με έδρα τη Ρώμη, η οποία είναι αφιερωμένη στην υπηρεσία των φτωχών, υπήρξε από πρώτο χέρι μάρτυρας των πολλών επιπλέον δυσκολιών που αντιμετώπισαν οι φτωχοί από την έναρξη της πανδημίας. Ο Santoro επεσήμανε πως η πανδημία έχει επηρεάσει ακόμα και τα πιο απλά πράγματα, όπως “να λαμβάνει φιλανθρωπία ή ένα απλό σάντουιτς από καταστήματα που έχουν κλείσει.” Το Γραφείο Παπικών Φιλανθρωπικών Οργανώσεων, με επικεφαλής τον Καρδινάλιο Konrad Krajewski, βρίσκεται στο έδαφος που συνοδεύει τα άτομα που εμβολιάζονται στο Βατικανό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Βρετανία επεκτείνει τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού για ηλικίες άνω των 70

Οι λεπτομέρειες για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Πώς ορισμένες πολιτείες της Αμερικής χορηγούν εμβόλια Covid-19 με διπλάσια ταχύτητα

Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο επικεφαλής του ΠΟΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πότε παίρνει έγκριση το εμβόλιο της Johnson & Johnson - Πόσες δόσεις περιμένει η Ελλάδα

Οι Αμερικανοί θα μπορούν να λάβουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid εντός των επόμενων 24 – 48 ωρών, όπως ενημέρωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας σήμερα Δευτέρα, αφότου οι ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το εμβόλιο, κάνοντάς το έτσι το τρίτο εμβόλιο Covid που καθίσταται διαθέσιμο στη χώρα.

Η υγεία του εντέρου και η διάθεση είναι γενετικά συνυφασμένες

Ψυχική υγεία: Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσαν τη σχέση μεταξύ κατάθλιψης και έλκους στομάχου, στη μεγαλύτερη μελέτη στον κόσμο για γενετικούς παράγοντες στη νόσο του πεπτικού έλκους.

Πώς να εντάξεις το λιναρόσπορο στη διατροφή σου

Λιναρόσπορος: Τα superfoods και οι σπόροι έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όλων όσοι αγαπούν την υγιεινή διατροφή και όχι άδικα, καθώς αποτελούν μια από τις πιο υγιεινές κατηγορίες τροφίμων για να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο.