Πολιτική Υγείας

Εμβολιασμός Αμερική: Κάποιες πολιτείες πετυχαίνουν διπλάσια ταχύτητα

Εμβολιασμός Αμερική: Κάποιες πολιτείες πετυχαίνουν διπλάσια ταχύτητα

Εμβολιασμός Αμερική: Ένα μήνα μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εμβολιασμοί Covid-19 υστερούν πολύ από τις πρώτες υποσχέσεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ωστόσο, παρά τις αναφορές για τεχνολογικούς κωλύματα, αλλαγές στην κατανομή εφοδιασμού και άλλα εμπόδια υλικοτεχνικής υποστήριξης, ορισμένα κράτη έχουν αναδειχθεί σαφείς ηγέτες στις αποτελεσματικές προσπάθειες εμβολιασμού Covid-19.

Περισσότερες από 31 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου Covid-19 έχουν διανεμηθεί σε πολιτείες και άλλες δικαιοδοσίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά μόνο 12,2 εκατομμύρια – 39% – έχουν πράγματι χορηγηθεί, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων των ΗΠΑ. Ωστόσο, εννέα πολιτείες κατάφεραν να διαχειριστούν περισσότερες από τις μισές δόσεις που έλαβαν: Βόρεια Ντακότα, Δυτική Βιρτζίνια, Νότια Ντακότα, Κοννέκτικατ, Τέξας, Λουιζιάνα, Κεντάκι, Κολοράντο και Μοντάνα, καθώς και Ουάσιγκτον DC.

Η Βόρεια Ντακότα και η Δυτική Βιρτζίνια ηγούνται του έθνους, έχοντας χορηγήσει περισσότερο από το 65% των κατανεμημένων δόσεων. Συγκριτικά, η Αλαμπάμα και η Γεωργία έχουν χορηγήσει μόνο το 23% των δόσεων τους και πέντε άλλες πολιτείες έχουν χορηγήσει 30% ή λιγότερο. Όσον αφορά τον αποτελεσματικό εμβολιασμό Covid-19, «δεν υπάρχει μαγικός τρόπος», δήλωσε η Claire Hannan, εκτελεστική διευθύντρια της Ένωσης Διευθυντών Ανοσοποίησης.

Στις πολιτείες που κινούνται γρηγορότερα, ο στρατηγικός σχεδιασμός και η επικοινωνία, η εξάρτηση από ισχυρές τοπικές συνεργασίες και οι πολιτείες που αναλαμβάνουν τη διαδικασία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Στη Νότια Ντακότα, οι συνομιλίες σχετικά με τον προγραμματισμό εμβολίων ξεκίνησαν ήδη από τον Αύγουστο και συνεχίστηκαν σε καθημερινή βάση, δήλωσε ο Ντάνιελ Μπουτσέλι, διευθυντής επικοινωνιών για το κρατικό τμήμα υγείας. “Η προετοιμασία όχι ο πανικός ήταν το κλειδί”, είπε. “Υπάρχει καθημερινή επικοινωνία, με την ευκαιρία για τους συνεργάτες να μοιράζονται σχόλια σχετικά με το τι λειτουργεί και τι όχι. Συνεχίζονται οι ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας.”

Οι προσπάθειες για την οικοδόμηση ενός ενοποιημένου συστήματος ξεκίνησαν επίσης το καλοκαίρι στο Κολοράντο, φέρνοντας νοσοκομειακά συστήματα, διαχείριση έκτακτης ανάγκης, ηγέτες τεχνολογίας και πολλά άλλα μαζί για μια «προσέγγιση ολόκληρης της πολιτείας», δήλωσε ο Scott Bookman, διοικητής συμβάντων του Covid-19 για το υπουργείο υγείας του κράτους. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο επικεφαλής του ΠΟΥ

Τι λέει για άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων αλλά και για εστίαση η κ. Παγώνη

Μαρία Θεοδωρίδου Επιτροπή Εμβολιασμών: Το εμβόλιο δεν θετικοποιεί τα τεστ [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για όλους άνω των 60, διαφορετικά πρόστιμο 100 ευρώ/μήνα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθίσταται υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των συμπολιτών μας άνω των 60. Ο εμβολιασμός σώζει ζωές. Μέχρι τις 16/01 θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στο σύστημα για να εμβολιαστούν πρώτοι, διευρκίνισε ο Πρωθυπουργός και ανακοίνωσε πως διαφορετικά θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα ο οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ. Όπως είπε, δια νόμου, τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία της επικράτειας.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Από τις 20/12 και μετά το εμβόλιο της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Για το εμβόλιο 10 milligram της Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 20 Δεκεμβρίου στη χώρα μας.

Μαρία Θεοδωρίδου: Αναμενόμενη η κατάσταση που βιώνουμε - Μονόδρομος είναι ο εμβολιασμός

Μαρία Θεοδωρίδου: Για την προστασία των εμβολίων έναντι της νέας παραλλαγής Όμικρον, η κα Θεοδωρίδου είπε, ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένονται λοιμώξεις και επαναλοιμώξεις εμβολιασμένων, καθώς ο ιός μπορεί να ξεφεύγει από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός. Ωστόσο, προσέθεσε ότι σύμφωνα με μελέτη, φαίνεται ότι η κυτταρική ανοσία έχει καθοριστικό ρόλο στην προστασία από τον ιό. Συνεπώς, ο εμβολιασμός παρά την ενδεχόμενη μείωση της αποτελεσματικότητας του λόγω των παραλλαγών, είναι η ασπίδα προστασίας έναντι του.

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχει περίπτωση για νέο lockdown, παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την μετάλλαξη Όμικρον

Γιάννης Οικονόμου Όμικρον: Γίνονται συνεχείς κυβερνητικές συσκέψεις για τη μετάλλαξη Όμικρον. Αποκλείεται νέο lockdown. Ωστόσο ήδη έχουν τεθεί σε ισχύ οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και παρακολουθούνται στενά οι διεθνείς εξελίξεις.

Συνεδριάζει η G7 εκτάκτως για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον

G7 Όμικρον: Οι υπουργοί Υγείας της G7 θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα σχετικά με τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, καθώς οι ειδικοί αγωνίζονται να καθορίσουν το επίπεδο απειλής που δημιουργεί το νέο στέλεχος.

Το Ηνωμένο Βασίλειο σκληραίνει τους κανόνες Covid καθώς έρχεται το νέο στέλεχος "όμικρον"

Έξι χώρες προστέθηκαν στην «Κόκκινη Λίστα» της Βρετανίας. Η Νότια Αφρική, η Ναμίμπια, η Ζιμπάμπουε, η Μποτσουάνα, το Λεσότο και η Εσουατίνι προστέθηκαν στην κόκκινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου την Παρασκευή και από τις 04:00 GMT της Κυριακής, η λίστα θα περιλαμβάνει επίσης την Αγκόλα, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι και τη Ζάμπια.

Οι Ελβετοί καταψήφισαν την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Ελβετία δημοψήφισμα κορωνοϊός: Το 62% των ψηφοφόρων είπε "Ναι" στη διατήρηση του πιστοποιητικού υγείας, το οποίο εισήχθη τον Σεπτέμβριο, χωρίς να επιδιώκουν σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία της Ελβετίας για την COVID.