Πολιτική Υγείας

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Περισσότερο από το 70 τοις εκατό των κατοίκων της Σιγκαπούρης που συμμετείχαν σε μια κυβερνητική έρευνα θεώρησαν ότι η συνολική ποιότητα ζωής τους ήταν ίδια ή καλύτερη το 2023, σε σύγκριση με το 2019 πριν από την πανδημία COVID-19. Ωστόσο, ένα υψηλότερο ποσοστό νέων ηλικίας 15 έως 19 ετών ανέφερε πτώση στην ποιότητα ζωής τους και στην ικανότητά τους να διαχειρίζονται την ψυχική τους υγεία, σε σύγκριση με πριν από την πανδημία.

Η έρευνα ανατέθηκε από το Υπουργείο Επικοινωνιών και Πληροφοριών (MCI) και διενεργήθηκε από την RySense από τις 31 Ιανουαρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου. Η δημοσκόπηση έγινε διαδικτυακά και συμμετείχαν 1.052 κάτοικοι της Σιγκαπούρης ηλικίας 15 ετών και άνω. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν την Κυριακή (19 Μαρτίου), μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο μιας Λευκής Βίβλου για την απάντηση της Σιγκαπούρης στην COVID-19.

Η Λευκή Βίβλος εξετάζει τι έκανε και τι δεν πήγε καλά η χώρα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Γράφοντας στο Facebook και το LinkedIn, η υπουργός Επικοινωνιών και Πληροφοριών Ζοζεφίν Τέο αποκάλεσε τον COVID-19 «την κρίση της γενιάς μας»«Δοκίμασε σοβαρά την ικανότητα των ηγετών και της κυβέρνησής μας, καθώς και την ανθεκτικότητα του λαού μας», είπε στις αναρτήσεις της την Κυριακή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι θάνατοι από εγκυμοσύνη στις ΗΠΑ μειώθηκαν το 2022, μετά την έξαρση της COVID

Πώς ο Καναδάς απέφυγε ένα σοβαρό χειμερινό κύμα COVID;

Πώς μεταδίδουμε την COVID-19 μέσα στο σπίτι μας;

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από μισό εκατ. λίρες για την υποστήριξη υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυξημένο τέλος μη προσέλευσης παρακινεί τους ασθενείς να προσέρχονται στα ραντεβού υγειονομικής περίθαλψης;

"Τα τέλη μη προσέλευσης δεν έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία στη Δανία, μέχρι σήμερα", λέει ο Fystro. "Θα κάνουμε επίσης μια έρευνα όπου θα ρωτήσουμε πώς αντιλαμβάνεται ένα δείγμα του πληθυσμού το τέλος μη προσέλευσης, προτού κάνουμε μια ηθική ανάλυση των συστημάτων τέλους μη προσέλευσης".

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.