Ψυχική Υγεία

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από μισό εκατ. λίρες για την υποστήριξη υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από μισό εκατ. λίρες για την υποστήριξη υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Ηνωμένο Βασίλειο: Από το 2019, έχει σημειωθεί αύξηση 30% στις παραπομπές για υποστήριξη ψυχικής υγείας στο Westminster και απαιτούνται νέες, καινοτόμες προσεγγίσεις για την καλύτερη υποστήριξη των κατοίκων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Γουέστμινστερ προτείνει να επενδύσει εξακόσιες πενήντα χιλιάδες λίρες στην παροχή και υπηρεσίες ψυχικής υγείας για κατοίκους με μαθησιακές δυσκολίες. Από το 2019, έχει σημειωθεί αύξηση 30% στις παραπομπές για υποστήριξη ψυχικής υγείας στο Westminster και απαιτούνται νέες, καινοτόμες προσεγγίσεις για την καλύτερη υποστήριξη των κατοίκων.

Μισό εκατομμύριο λίρες θα διατεθούν για ένα κοινοτικό κέντρο ψυχικής υγείας και ένα πρόγραμμα ευεξίας που θα υποστηρίζει τους κατοίκους να μάθουν νέες δεξιότητες, να ξαναχτίσουν την αυτοπεποίθησή τους, να ενσωματωθούν ξανά στην καθημερινή ζωή και να τους υποστηρίξουν στην επίτευξη των προσωπικών τους στόχων.

Αυτή η προληπτική υπηρεσία θα φτάσει στις κοινότητες και θα προσφέρει έγκαιρη υποστήριξη σε όσους τη χρειάζονται περισσότερο, καθυστερώντας την ανάγκη για πιο εντατική υποστήριξη στο μέλλον. Η επένδυση είναι μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος για τη διατήρηση της υποστήριξης ψυχικής υγείας στο Westminster, διασφαλίζοντας ότι η σωστή παροχή είναι διαθέσιμη για τους κατοίκους μας. Επιπλέον, θα επενδυθούν 150 χιλιάδες για την υποστήριξη περισσότερων ενηλίκων με μαθησιακές δυσκολίες και των οικογενειών τους.

Μερικές από τις πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν:

  • προγράμματα υγείας και ευεξίας,
  • συμβουλές για τη διαχείριση του κόστους ζωής,
  • την ασφάλεια,
  • και τον ψηφιακό γραμματισμό.

 

Αυτές οι πρωτοβουλίες θα ενισχύσουν το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών που είναι ήδη διαθέσιμες στο Westminster. Η Καθηγήτρια Ναυσικά Μπάτλερ-Θαλάση, Μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ενηλίκων δήλωσε: “Η κατάλληλη παροχή ψυχικής υγείας για τους κατοίκους μας είναι μία από τις κύριες προτεραιότητές μου, γι’ αυτό χαίρομαι πολύ που ο προϋπολογισμός μας διέθεσε νέα χρηματοδότηση, η οποία θα είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη των ανθρώπων να ξαναχτίσουν την εμπιστοσύνη τους, να μάθουν νέες δεξιότητες και να συνδεθούν με άλλους.”

“Η πανδημία της Covid-19 και η κρίση κόστους ζωής οδήγησαν ευνόητα σε αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που χρειάζονται υποστήριξη για την ψυχική τους υγεία. Με αυτή τη νέα υπηρεσία, μπορούμε να υιοθετήσουμε μια πιο προληπτική, προληπτική προσέγγιση και να βελτιώσουμε τα αποτελέσματα για τους κατοίκους. Είμαι επίσης πολύ ευχαριστημένος με τη χρηματοδότηση που διατίθεται για άτομα με μαθησιακές δυσκολίες ή/και αυτισμό που θα βοηθήσει τους κατοίκους να ενισχύσουν τα υπάρχοντα ταλέντα τους σε ένα υποστηρικτικό και ελκυστικό περιβάλλον.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πότε η θλίψη ξεπερνά τα όρια και γίνεται ψυχική διαταραχή;

Β.Κουμαντάκη: Τα καταστροφικά γεγονότα αλλάζουν την προοπτική των ανθρώπων για το μέλλον

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν προσπαθείτε να κόψετε μια συνήθεια

Η διατροφή με υψηλή πρωτεΐνη μειώνει την κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10 Τρόποι για να φροντίσετε την ψυχολογία σας

Ψυχική υγεία: Η αυτοφροντίδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας και να βοηθήσει στην υποστήριξη της θεραπείας και της ανάρρωσής σας εάν έχετε ψυχική ασθένεια.

Ανάλυση εγκεφαλικών σημάτων για την κατηγοριοποίηση διαφορετικών τύπων κατάθλιψης.

Οι ερευνητές εκτίμησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα 68 υποφλοιωδών περιοχών χρησιμοποιώντας μια τεχνική νευροαπεικόνισης που ονομάζεται ακριβής ηλεκτρομαγνητική τομογραφία εγκεφάλου χαμηλής ανάλυσης (eLORETA) και η ροή πληροφοριών εντός των περιοχών του εγκεφάλου μετρήθηκε με ένα μέτρο κατευθυνόμενης συνδεσιμότητας.

Πώς θα αποβάλω το άγχος των εξετάσεων;

Διάβασμα: Αν και είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο νευρικοί πριν από ένα τεστ, ορισμένοι μαθητές βρίσκουν το άγχος των εξετάσεων εξουθενωτικό.