Τεχνολογία

Ιατρική τεχνολογία: Η Σιγκαπούρη θα δοκιμάσει νέες τεχνολογίες υγείας με χρηματοδότηση 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων

Ιατρική τεχνολογία: Η Σιγκαπούρη θα δοκιμάσει νέες τεχνολογίες υγείας με χρηματοδότηση 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων

Ιατρική τεχνολογία: Περιλαμβάνει ένα εργαλείο υποστήριξης AI για την ανάλυση μαστογραφιών και μια τεχνολογία νευροεπιστήμης για τη μείωση του στρες και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Οι νέες τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης πρόκειται να δοκιμαστούν σε συνεργασία με τις ομάδες δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης στη Σιγκαπούρη για πιθανή μελλοντική υιοθέτηση και εφαρμογή σε μεγάλη κλίμακα. Συνολικά χορηγήθηκε χρηματοδότηση ύψους 2,4 εκατομμυρίων SG (1,7 εκατομμυρίων δολαρίων) σε έξι λύσεις σχεδόν έτοιμες για την αγορά στο πρόσφατο Healthcare InnoMatch 2022 που διοργανώθηκε από το Κέντρο Καινοτομίας στην Υγεία και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Υγείας και το Ίδρυμα Temasek.

Χρηματοδοτήσεις για την εξέλιξη της ιατρικής τεχνολογίας

Το Healthcare InnoMatch, το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι, είναι μια ετήσια πρόκληση που συγκεντρώνει τεχνολογικές προτάσεις από νεοφυείς και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις για την επίλυση των πιεστικών προκλήσεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τη μεταμόρφωση του μέλλοντος της υγειονομικής περίθαλψης. Για πρώτη φορά στη δεύτερη χρονιά της, η εκδήλωση είδε και τις τρεις ομάδες δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης στη Σιγκαπούρ, National Healthcare Group (NHG), National University Health System (NUHS) και Singapore Health Services (SingHealth), να συνεργάζονται για να αξιολογήσουν τη σκοπιμότητα του προτεινόμενου έργα.

Τα ακόλουθα έξι έργα κέρδισαν περισσότερες από 250 εφαρμογές σε όλο τον κόσμο:

  • PreSAGE από την Connex Healthcare (σε συνεργασία με την NHG) – Λύση βασισμένη σε εικόνα με τεχνητή νοημοσύνη για την πρόβλεψη και την πρόληψη πτώσεων σε νοσοκομεία, γηροκομεία και κατοικίες.
  • FxMammo by FathomX (συνεργασία με NUHS) – Εργαλείο υποστήριξης AI για την ανάλυση μαστογραφιών στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού.
  • Σύστημα Διαχείρισης Ανάκτησης KIMIA από την Kinexcs (σε συνεργασία με την SingHealth) – λύση διαχείρισης μετεγχειρητικής αποκατάστασης για απομακρυσμένη παρακολούθηση της κατάστασης των αρθρώσεων του ασθενούς. Έρχεται με μια έξυπνη φορητή συσκευή αισθητήρα και έναν ψηφιακό θεραπευτή τεχνητής νοημοσύνης που καθοδηγεί τους χρήστες στην άσκηση και εντοπίζει τις επιπλοκές μετά την επέμβαση.
  • NuCalm (σε συνεργασία με το SingHealth) – τεχνολογία βασισμένη στη νευροεπιστήμη που έχει αποδειχθεί κλινικά ότι μειώνει το στρες και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου.
  • QTX Magnetic Mitohormesis από την QuantumTX (σε συνεργασία με την NUHS) – τεχνολογία ενεργοποίησης μυο-μιτοχονδρίων που παρέχει συμπληρωματική μυϊκή ενεργοποίηση για τη βελτίωση της αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό και της λειτουργικής ανεξαρτησίας.
  • Us2.AI (σε συνεργασία με το NHG και το SingHealth) – λογισμικό αυτοματοποιημένου καρδιακού υπερήχου για τη διάγνωση καρδιακής ανεπάρκειας.

Οι έξι νικητές έχουν συνδυαστεί με τουλάχιστον ένα σύμπλεγμα δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης όπου μπορούν να προσαρμόσουν περαιτέρω τις προσφορές τους και να λάβουν σχόλια από παρόχους και ασθενείς. Η συνεργασία έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει την ανάπτυξη των τεχνολογιών τους σχεδόν έτοιμες για αγορά και να τις προετοιμάσει για μεγάλης κλίμακας εφαρμογή και εμπορευματοποίηση στη Σιγκαπούρη και πέρα ​​από αυτήν.

Tο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης, η Υπηρεσία Επιστήμης, Τεχνολογίας και Έρευνας και η NHG ξεκίνησαν πρόσφατα μια άλλη πρωτοβουλία για την υποστήριξη της καινοτομίας στη βιοϊατρική τεχνολογία. Οι οργανισμοί κυκλοφόρησαν τη θερμοκοιτίδα 15 εκατομμυρίων δολαρίων SG (10,7 εκατομμύρια δολάρια) που ονομάζεται co11ab στο Health City Novena στην Ιατρική Σχολή Lee Kong Chian του NTU Singapore. Με στόχο να είναι πλήρως λειτουργικό το πρώτο τρίμηνο του 2023, το co11ab θα παρέχει στις νεοφυείς επιχειρήσεις πρόσβαση στην τεχνογνωσία του κλάδου, την καθοδήγηση και τη χρηματοδότηση για να αναπτύξουν τις ιδέες και τις ιδέες τους σε προϊόντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέα τεχνολογία για την απεικόνιση δεσμίδων αξονικών ινών στον αμφιβληστροειδή για την έγκαιρη διάγνωση οπτικών νευροπαθειών

Πώς η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο της ιατρικής

Η ανθρώπινη επαφή και η επιστημονική ακρίβεια λείπουν από την τεχνολογία υγείας

Η εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων θα μπορούσε να παρακολουθείται με τα λύματα, σύμφωνα με μελέτη από την Αμερικανική Χημική Εταιρεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα έξυπνα ρολόγια βοηθούν στην προστασία της υγείας

Ανάλογα το μοντέλο έχουν εισαχθεί επίσης τεχνολογίες για καλύτερη επίγνωση του κύκλου ύπνου ώστε να προσαρμόσουν τον τρόπο που κοιμούνται. Αυτό περιλαμβάνει μια λειτουργία Sleep Breathing Awareness που εντοπίζει αναπνευστικές ιδιαιτερότητες κατά τη διάρκεια του ύπνου, δίνοντας στον χρήστη πρόσθετες πληροφορίες για την αναπνευστική του υγεία την ώρα που κοιμάται.

Ο σημαντικός ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή διατροφή

AI διατροφή: Η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει επηρεάσει σημαντικά τον τομέα της υγιεινής διατροφής, φέρνοντας επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε, διαχειριζόμαστε και προάγουμε την ευημερία.

Οι σαρώσεις των ματιών μπορούν να παρέχουν κρίσιμες πληροφορίες για την υγεία των νεφρών, σύμφωνα με μελέτη

"Αυτή η φανταστική έρευνα δείχνει τη δυνατότητα για έναν πολύ πιο ευγενικό τρόπο παρακολούθησης της υγείας των νεφρών. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ομάδα καθώς διερευνά κατά πόσον η προσέγγισή της θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση στη νεφρική νόσο".

Φορητή οθόνη υπερήχων που βοηθά στην αποκατάσταση από τραυματισμό

Αυτό τους επέτρεψε να σχεδιάσουν μια οθόνη υπερήχων με μικρό, φορητό συντελεστή μορφής που θα μπορούσε να προσαρτηθεί σε έναν ασθενή. Σύντομα, ο Chitnis ελπίζει να βελτιώσει περαιτέρω τη συσκευή του και να αναπτύξει εργαλεία λογισμικού για την ταχύτερη ερμηνεία και ανάλυση των υπερηχογραφικών σημάτων.

Τι είναι και πώς γίνεται η τεχνητή μεταμόσχευση κερατοειδούς;

Mεταμόσχευση κερατοειδούς: Σε ορισμένα μάτια, μια παραδοσιακή μεταμόσχευση κερατοειδούς έχει εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιτυχίας. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί συχνά να πραγματοποιηθεί τεχνητή μεταμόσχευση κερατοειδούς.