Πολιτική Υγείας

Καναδάς: Πώς απέφυγε ένα σοβαρό χειμερινό κύμα COVID;

Καναδάς: Πώς απέφυγε ένα σοβαρό χειμερινό κύμα COVID;

Καναδάς: Τα υψηλά επίπεδα υβριδικής ανοσίας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που εξηγούν τον περιορισμένο αριθμό νοσηλειών και θανάτων από COVID-19 αυτόν τον χειμώνα.

Τρία χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας, ο Καναδάς κατάφερε να αποφύγει ένα σοβαρό κύμα COVID-19 αυτόν τον χειμώνα παρά την παντελή έλλειψη περιορισμών στη δημόσια υγεία, μια πολυάσχολη περίοδο εσωτερικών διακοπών και έναν ταχέως μεταλλαγμένο ιό που εξακολουθεί να κυκλοφορεί πολύ στον πληθυσμό. «Βρισκόμαστε τώρα σε ένα σημείο στον Καναδά όπου η δραστηριότητα της COVID-19 έχει φτάσει σε σχετικά σταθερή κατάσταση», δήλωσε η επικεφαλής δημόσιας υγείας του Καναδά, Δρ Theresa Tam.

«Ενώ η αβεβαιότητα παραμένει για τα εποχιακά μοτίβα της COVID-19, η τρέχουσα τάση υποδηλώνει ότι ενδέχεται να μην δούμε μεγάλα κύματα τους επόμενους μήνες». Και νέα έρευνα συνεχίζει να υποστηρίζει γιατί: Η υβριδική ανοσία από τον εμβολιασμό και την προηγούμενη μόλυνση αντέχει σε νοσηλεία και θανάτους και πιθανότατα θα συνεχίσει να βοηθά στον έλεγχο της σοβαρότητας της COVID-19 στον Καναδά και σε όλο τον κόσμο για το άμεσο μέλλον.

«Σίγουρα είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση τώρα από ό,τι ήμασταν οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή. «Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε ότι για πρώτη φορά, ο εβδομαδιαίος αριθμός αναφερόμενων θανάτων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες ήταν χαμηλότερος από ό,τι όταν χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά τη λέξη πανδημία πριν από τρία χρόνια».

Περισσότερο από το 76% των ενηλίκων του Καναδά και σχεδόν το 90% των νεαρών ενηλίκων (ηλικίας 17 έως 24 ετών) εκτιμάται ότι είχαν προηγουμένως τη νόσο από τα μέσα Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα εθνικά στοιχεία αιμοδοσίας που δημοσιεύθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση COVID- 19 Task Force Immunity. Τα υψηλά επίπεδα μόλυνσης – σε συνδυασμό με το 80% και πλέον των Καναδών που έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου για την COVID, καλύτερη πρόσβαση στη θεραπεία και λιγότερο σοβαρές λοιμώξεις από προηγούμενα στελέχη.

«Τα υψηλά επίπεδα υβριδικής ανοσίας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που εξηγούν τον περιορισμένο αριθμό νοσηλειών και θανάτων από COVID-19 αυτόν τον χειμώνα», δήλωσε η Δρ Sara Carazo, επιδημιολόγος και ερευνήτρια στο Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Κεμπέκ. “Αυτό εξηγείται επίσης από τα εγγενή χαρακτηριστικά των νέων κυκλοφορούντων παραλλαγών, οι οποίες δεν προκαλούσαν πιο σοβαρή ασθένεια από τις προηγούμενες υποπαραλλαγές του Omicron.”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μεταδίδουμε την COVID-19 μέσα στο σπίτι μας;

Σχετίζεται ο κορωνοϊός με την τύφλωση προσώπου;

70 θάνατοι από Covid, 96 διασωληνωμένοι

Μελέτη διαπιστώνει ότι η τηλεοπτική κάλυψη της COVID-19 έδωσε ώθηση στην έκρηξη της υγιεινής των χεριών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".