Πολιτική Υγείας

Καναδάς: Η Δημόσια Υγεία της Οττάβα τιμά την επέτειο της πανδημίας

Καναδάς: Η Δημόσια Υγεία της Οττάβα τιμά την επέτειο της πανδημίας

Καναδάς: Ο ΠΟΥ κήρυξε το ξέσπασμα της πανδημίας στις 11 Μαρτίου 2020. Την ίδια μέρα, η Δημόσια Υγεία της Οττάβα ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στην Οτάβα, έναν άνδρα στα 40 του που είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Αυστρία.

Η Δημόσια Υγεία της Οττάβα λέει ότι η επέτειος τριών ετών από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 είναι μια ημέρα για να προβληματιστούμε για τους πολλούς ανθρώπους που επηρεάστηκαν από τον ιό και τους «αμέτρητους τρόπους με τους οποίους η κοινότητα συνήλθε» τα τελευταία τρία χρόνια για να βοηθήσει στη διατήρηση άνθρωποι ασφαλείς. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε το ξέσπασμα του νέου κοροναϊού παγκόσμια πανδημία στις 11 Μαρτίου 2020. Την ίδια μέρα, η Δημόσια Υγεία της Οττάβα ανακοίνωσε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 στην Οττάβα, έναν άνδρα στα 40 του που είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Αυστρία.

Έκτοτε, η Δημόσια Υγεία της Οττάβα έχει αναφέρει 90.356 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 στην Οτάβα, μαζί με 1.025 θανάτους. «Σήμερα αναλογιζόμαστε τους πολλούς ανθρώπους που επηρεάστηκαν από την πανδημία της COVID-19 με τόσους πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των ζωών που χάθηκαν στην Οτάβα μέχρι σήμερα», ανέφερε στο Twitter η Δημόσια Υγεία της Οτάβα. «Είναι επίσης μια ημέρα για να αναλογιστούμε τις αμέτρητες φορές που αυτή η κοινότητα συνήλθε τα τελευταία 3 χρόνια. Οφείλουμε τις ευχαριστίες μας σε κάθε άτομο που εμπλέκεται στη συνεχιζόμενη αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ίδιο και για κάθε μέλος αυτής της κοινότητας που έχει κάνει το ρόλο του για να βοηθήσει να κρατηθεί ασφαλείς ο ένας τον άλλον».

Η μονάδα υγείας λέει ότι «έχουν περάσει πολλά 3 χρόνια» και είναι «εντελώς φυσιολογικό» αν αισθάνεστε κατακλυσμένοι από συναισθήματα την επέτειο της έναρξης της πανδημίας. “Μπορεί να αισθάνεστε ότι επηρεάζεστε περισσότερο από αυτά τα πράγματα από ό,τι στο παρελθόν, και αυτό είναι αρκετά κατανοητό αν σκεφτεί κανείς όσα έχουμε περάσει όλοι”, είπε η OPH. “Φροντίστε να κάνετε check in ο ένας στον άλλον σήμερα. Στείλτε ένα μήνυμα. Καλέστε. Πηγαίνετε να επισκεφτείτε κάποιον. Θα κάνει τη διαφορά. Μπορείτε επίσης να κάνετε τη διαφορά συνεχίζοντας να φοράτε μάσκα όταν χρειάζεται, λαμβάνοντας τα προτεινόμενα εμβόλια για τον COVID-19 και μένοντας σπίτι όταν είστε άρρωστοι”.

Συνολικά 925.499 κάτοικοι της Οτάβα ηλικίας άνω των 5 ετών έχουν λάβει μία δόση του εμβολίου COVID-19, ενώ 616.484 άτομα έχουν λάβει τουλάχιστον τρεις δόσεις. Την Τετάρτη, το Συμβούλιο ενέκρινε μια πρόταση από τον Κομ. Η Theresa Kavanagh θα ορίσει την 11η Μαρτίου ως Ημέρα Εορτασμού για τον εορτασμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους και τις σημαντικές επιπτώσεις που έγιναν λόγω της COVID-19. Η πρόταση σημείωσε ότι η πανδημία της COVID-19 ήταν «άνευ προηγουμένου ως προς τις εκτεταμένες επιπτώσεις της, συμπεριλαμβανομένου του συλλογικού τραύματος, σε άτομα, οικογένειες, παιδιά και ευάλωτες κοινότητες».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι περισσότεροι Καναδοί πιστεύουν ότι η βία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της COVID-19

Ιατρικός τουρισμός - Ταξίδια εκτός ΗΠΑ για περίθαλψη είναι συνηθισμένα

Βοήθεια για την υποβοήθηση του θανάτου μένει αχρησιμοποίητη στο Κεμπέκ

Καναδάς: Μεγάλες καθυστερήσεις πρόσβασης φροντίδας για τις σπάνιες ασθένειες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".