Ψυχική Υγεία

Καναδάς: Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η βία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της COVID-19

Καναδάς: Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η βία αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της COVID-19

Καναδάς: Οι περισσότεροι Καναδοί αισθάνονται ότι η βία έχει αυξηθεί στην κοινότητά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 με πολλούς να φοβούνται ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν στο μέλλον.

Οι περισσότεροι Καναδοί αισθάνονται ότι η βία έχει αυξηθεί στην κοινότητά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 με πολλούς να φοβούνται ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν στο μέλλον, σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση. Καθώς φτάνει η τρίτη επέτειος της COVID-19, δημοσκόπηση της Ipsos που διενεργήθηκε αποκλειστικά για την Global News και κυκλοφόρησε την Πέμπτη δείχνει ότι το 58% των Καναδών πιστεύει ότι υπήρξε περισσότερη βία στην κοινότητά τους από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Μεταξύ εκείνων που αισθάνονται ότι η βία έχει αυξηθεί, τα δύο τρίτα ή το 65% πιστεύουν ότι οφείλεται στο ότι η πανδημία έχει επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες κατηγόρησαν επίσης την κατάρρευση κοινών αξιών και κοινωνικής συνοχής και ένα παρόμοιο ποσοστό είπε ότι η οικονομική αβεβαιότητα έχει οδηγήσει στην αύξηση της βίας. Ο Ντάρελ Μπρίκερ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ipsos για τις δημόσιες υποθέσεις, είπε ότι η αντίληψη του κοινού για τη βία αντικατοπτρίζει αυτό που βλέπουν οι Καναδοί στις ειδήσεις κάθε μέρα.

«Όταν οι Καναδοί μιλούν για βία… τι βλέπουν στις ειδήσεις, τι διαβάζουν στο Διαδίκτυο – τόσο πιο τρελή μια κατάσταση τείνει να τραβήξει το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής – κάτι που θα έκανε τους ανθρώπους να σκεφτούν σε κάποιο βαθμό ότι αυτά τα πράγματα στην πραγματικότητα αυξάνονται», είπε σε συνέντευξή του. «Είναι πραγματικά αυτό που βιώνουν, όχι απαραίτητα στην προσωπική τους ζωή, αλλά αυτό που βιώνουν μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης ως επί το πλείστον».

Ποια είναι τα θύματα βίας;

Το πρώτο έτος της πανδημίας σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός εγκλημάτων μίσους που καταγγέλθηκαν από την αστυνομία από τότε που η Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά άρχισε να παρακολουθεί δεδομένα το 2009. Το έγκλημα που καταγγέλθηκε από την αστυνομία ήταν σταθερό το δεύτερο έτος της πανδημίας, αλλά το βίαιο έγκλημα αυξήθηκε, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα εθνικά δεδομένα από τη Στατιστική Υπηρεσία του Καναδά.

Η συχνότητα και η σοβαρότητα του βίαιου εγκλήματος –όπως μετράται με τον Δείκτη Βαρύτητας του Εγκλήματος (CSI)– αυξήθηκε το 2021 με υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής επίθεσης, παρενόχλησης, απειλητικών συμπεριφορών και ανθρωποκτονιών Επιπέδου 1 που αναφέρθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

  • Η σεξουαλική επίθεση επιπέδου 1 ορίζεται συνήθως ως περιστατικά που περιλαμβάνουν «μικρούς σωματικούς τραυματισμούς ή κανέναν τραυματισμό στο θύμα»,
  • σε σύγκριση με τη σεξουαλική επίθεση επιπέδου 2 που περιλαμβάνει «ένα όπλο, απειλές ή πρόκληση σωματικής βλάβης».
  • Η σεξουαλική επίθεση επιπέδου 3 είναι πιο γνωστή ως επιδεινούμενη σεξουαλική επίθεση — που περιλαμβάνει «τραυματισμό, ακρωτηριασμό, παραμόρφωση ή θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του θύματος», σύμφωνα με σημείωμα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι περισσότεροι Καναδοί που ρωτήθηκαν από την Ipsos είπαν ότι αισθάνονται ότι οι γυναίκες (70%) και οι μετανάστες (64%) έχουν γίνει μεγαλύτεροι στόχοι βίας στη χώρα. Οι γυναίκες ήταν επίσης πιο πιθανό από τους άνδρες να αναφέρουν ότι αισθάνονται ανασφαλείς όταν περπατούσαν στη γειτονιά τους τη νύχτα (36%) ή έπαιρναν ταξί ή μοιράζονταν τη βόλτα (20%). Συνολικά, η πλειονότητα των Καναδών εξακολουθούν να δήλωσαν ότι αισθάνονται ασφαλείς εκεί που κατοικούν και κάνουν την καθημερινή τους ζωή.

Στην κυκλοφορία του τον Αύγουστο του 2022, το StatCan ανέφερε υψηλότερους αριθμούς εγκλημάτων με κίνητρο μίσους που στοχεύουν τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και τη φυλή ή την εθνικότητα. Η δημοσκόπηση της Ipsos δείχνει ότι δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για το μέλλον, με οκτώ στους 10 ανθρώπους να λένε ότι πιστεύουν ότι οι πράξεις βίας θα αυξηθούν στον Καναδά. Περισσότεροι από τους μισούς (57%) αισθάνονται επίσης ότι δεν γίνονται αρκετά από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι έγκυες με σχιζοφρένεια έχουν τριπλάσιο κίνδυνο διαπροσωπικής βίας

Στρατηγικές αυτοφροντίδας για άτομα που πάσχουν από κοινωνική φοβία

ΠΟΥ: Καλεί τους ειδικούς να αποφασίσουν για αντικρουόμενες αναφορές σεξουαλικής κακοποίησης Έμπολα

Οι Καναδοί διχάζονται για την ιδιωτικοποίηση της υγειονομικής περίθαλψης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10 Τρόποι για να φροντίσετε την ψυχολογία σας

Ψυχική υγεία: Η αυτοφροντίδα μπορεί να διαδραματίσει ρόλο στη διατήρηση της ψυχικής σας υγείας και να βοηθήσει στην υποστήριξη της θεραπείας και της ανάρρωσής σας εάν έχετε ψυχική ασθένεια.

Ανάλυση εγκεφαλικών σημάτων για την κατηγοριοποίηση διαφορετικών τύπων κατάθλιψης.

Οι ερευνητές εκτίμησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα 68 υποφλοιωδών περιοχών χρησιμοποιώντας μια τεχνική νευροαπεικόνισης που ονομάζεται ακριβής ηλεκτρομαγνητική τομογραφία εγκεφάλου χαμηλής ανάλυσης (eLORETA) και η ροή πληροφοριών εντός των περιοχών του εγκεφάλου μετρήθηκε με ένα μέτρο κατευθυνόμενης συνδεσιμότητας.

Πώς θα αποβάλω το άγχος των εξετάσεων;

Διάβασμα: Αν και είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο νευρικοί πριν από ένα τεστ, ορισμένοι μαθητές βρίσκουν το άγχος των εξετάσεων εξουθενωτικό.