Τεχνολογία

Τεστ αναπνοής Σιγκαπούρη: Η Σιγκαπούρη ενέκρινε τεστ αναπνοής για την Covid-19 [vid]

Τεστ αναπνοής Σιγκαπούρη: Η Σιγκαπούρη ενέκρινε τεστ αναπνοής για την Covid-19 [vid]

Πράσινο φως άναψαν οι Αρχές της Σιγκαπούρης σε ένα τεστ αναπνοής, που σχεδιάστηκε να εντοπίζει μολύνσεις από τον κορωνοϊό SARS-Cov-2 και να δίνει ακριβή αποτελέσματα μέσα σε μόλις ένα λεπτό!

Τεστ αναπνοής Σιγκραπούρη: Πράσινο φως άναψαν οι Αρχές της Σιγκαπούρης σε ένα τεστ αναπνοής, που σχεδιάστηκε να εντοπίζει μολύνσεις από τον κορωνοϊό SARS-Cov-2 και να δίνει ακριβή αποτελέσματα μέσα σε μόλις ένα λεπτό! Το τεστ αυτό, που ανέπτυξε η νεοφυής επιχείρηση Breathonix σε συνεργασία με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης λειτουργεί περίπου όπως τα αλκοτέστ στα οποία υποβάλλονται οι οδηγοί οχημάτων, αλλά και άλλα παρόμοια που χρησιμοποιούνται στην Ολλανδία. Ένα άτομο φυσά μέσα σε μια βαλβίδα και η συσκευή «διαβάζει» το περιεχόμενο του εκπνεόμενου αέρα και το συγκρίνει με εκείνο ενός ατόμου θετικού στην Covid-19.

Η Σιγκαπούρη θα υποβάλλει στα τεστ αυτά τους ταξιδιώτες που καταφθάνουν από τη Μαλαισία στο μεθοριακό πέρασμα Τούας στη δυτική πλευρά του νησιού κι όσοι βγαίνουν θετικοί θα υποβάλλονται στη συνέχεια σε επιβεβαιωτικό τεστ PCR. Μέχρι τώρα οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα υποβάλλονται σε τεστ αντιγόνων, που θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μαζί με τα τεστ αναπνοής. Τα ακριβή αποτελέσματα των τελευταίων και μάλιστα σε μόλις ένα λεπτό μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, που δέχθηκε σφοδρό πλήγμα από την πανδημία. Την ώρα που οι ΗΠΑ και χώρες της Ευρώπης με μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων αρχίζουν να ξανανοίγουν τα σύνορά τους, η Σιγκαπούρη κι άλλα κράτη στην Ασία που έχουν θέσει υπό έλεγχο την πανδημία διστάζουν και παρεμβαίνουν δυναμικά σε περιπτώσεις εξάρσεων. Το τεστ Breathonix έχει μέχρι στιγμής υποβληθεί σε τρεις κλινικές δοκιμές, οι δύο στη Σιγκαπούρη κι άλλη μία στο Ντουμπάι και εμφάνισε ευαισθησία 93% και ακρίβεια 95% σε μια πιλοτική μελέτη στη Σιγκαπούρη με 180 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η Σιγκαπούρη έχει μόλις 30 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας και κανένα κρούσμα κορωνοϊού από το Σεπτέμβριο

Νέες τεχνολογίες με χρήση φυτών και ηλεκτρικά σήματα

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

10/08/2021: 2η Ψηφιακή Μετάβαση σε Αττική και Ν.Εύβοια

13η Περίοδος Ψηφιακής Μετάβασης: Όσοι κάτοικοι λαμβάνετε επίγειο ψηφιακό σήμα από τα κέντρα εκπομπής που αναφέρονται παρακάτω, θα χρειαστεί στις 10 Αυγούστου 2021 να επανασυντονίσετε τον δέκτη σας (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες. Διαφορετικά θα χάσετε όλα τα κανάλια και θα βλέπετε μαύρο στις οθόνες σας.

Στις 3 πρώτες θέσεις η Ελλάδα στην 5G κατάταξη της Ε. Επιτροπής

Ελλάδα 5G: Σημειώνεται ότι, άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που παρουσιάζουν γεωγραφικές ή πληθυσμιακές ομοιότητες με την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα η Πορτογαλία, δεν έχουν προχωρήσει με τους ίδιους ρυθμούς στην αξιοποίηση της 5G τεχνολογίας.

Aξιολόγηση της δυνατότητας χρήσης μιας κάμερας smartphone για την ανίχνευση της αναιμίας

Η μελλοντική ανάπτυξη θα επικεντρωθεί στο σχεδιασμό μιας διεπαφής χρήστη που θα καθιστά απλό για το κοινό να τραβήξει μια κατάλληλη φωτογραφία – μια φωτογραφία στην οποία ο φωτισμός, η εστίαση και η περιοχή ενδιαφέροντος είναι βελτιστοποιημένα. Οι συγγραφείς σημειώνουν επίσης ότι απαιτούνται εργαλεία απεικόνισης και περαιτέρω εξελίξεις αλγορίθμων που θα επικυρωθούν μέσω πρόβλεψης μοντέλων.

Medtronic : Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της αντλίας ινσουλίνης MiniMed™ 780G

Η Medtronic plc (NYSE:MDT), ο παγκόσμιος ηγέτης στην ιατρική τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τα αποτελέσματα σε πραγματικές συνθήκες, προερχόμενα από συνήθη κλινική πρακτική, για 4.120 χρήστες του συστήματος MiniMed™ 780G.

Με μουσική Β. Παπαθανασίου έντυσε η NASA το βίντεο ταξίδι του Juno στο διάστημα

NASA: Δεν είναι η πρώτη φορά που η NASA επιλέγει την μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, αφού το έργο του Μυθωδία επελέγη ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: 2001 Οδύσσεια στον Άρη.