Τεχνολογία

Τεστ αναπνοής Σιγκαπούρη: Η Σιγκαπούρη ενέκρινε τεστ αναπνοής για την Covid-19 [vid]

Τεστ αναπνοής Σιγκαπούρη: Η Σιγκαπούρη ενέκρινε τεστ αναπνοής για την Covid-19 [vid]

Πράσινο φως άναψαν οι Αρχές της Σιγκαπούρης σε ένα τεστ αναπνοής, που σχεδιάστηκε να εντοπίζει μολύνσεις από τον κορωνοϊό SARS-Cov-2 και να δίνει ακριβή αποτελέσματα μέσα σε μόλις ένα λεπτό!

Τεστ αναπνοής Σιγκραπούρη: Πράσινο φως άναψαν οι Αρχές της Σιγκαπούρης σε ένα τεστ αναπνοής, που σχεδιάστηκε να εντοπίζει μολύνσεις από τον κορωνοϊό SARS-Cov-2 και να δίνει ακριβή αποτελέσματα μέσα σε μόλις ένα λεπτό! Το τεστ αυτό, που ανέπτυξε η νεοφυής επιχείρηση Breathonix σε συνεργασία με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης λειτουργεί περίπου όπως τα αλκοτέστ στα οποία υποβάλλονται οι οδηγοί οχημάτων, αλλά και άλλα παρόμοια που χρησιμοποιούνται στην Ολλανδία. Ένα άτομο φυσά μέσα σε μια βαλβίδα και η συσκευή «διαβάζει» το περιεχόμενο του εκπνεόμενου αέρα και το συγκρίνει με εκείνο ενός ατόμου θετικού στην Covid-19.

Η Σιγκαπούρη θα υποβάλλει στα τεστ αυτά τους ταξιδιώτες που καταφθάνουν από τη Μαλαισία στο μεθοριακό πέρασμα Τούας στη δυτική πλευρά του νησιού κι όσοι βγαίνουν θετικοί θα υποβάλλονται στη συνέχεια σε επιβεβαιωτικό τεστ PCR. Μέχρι τώρα οι ταξιδιώτες που φθάνουν στη χώρα υποβάλλονται σε τεστ αντιγόνων, που θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούνται μαζί με τα τεστ αναπνοής. Τα ακριβή αποτελέσματα των τελευταίων και μάλιστα σε μόλις ένα λεπτό μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο στην επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, που δέχθηκε σφοδρό πλήγμα από την πανδημία. Την ώρα που οι ΗΠΑ και χώρες της Ευρώπης με μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων αρχίζουν να ξανανοίγουν τα σύνορά τους, η Σιγκαπούρη κι άλλα κράτη στην Ασία που έχουν θέσει υπό έλεγχο την πανδημία διστάζουν και παρεμβαίνουν δυναμικά σε περιπτώσεις εξάρσεων. Το τεστ Breathonix έχει μέχρι στιγμής υποβληθεί σε τρεις κλινικές δοκιμές, οι δύο στη Σιγκαπούρη κι άλλη μία στο Ντουμπάι και εμφάνισε ευαισθησία 93% και ακρίβεια 95% σε μια πιλοτική μελέτη στη Σιγκαπούρη με 180 ασθενείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Σιγκαπούρη έχει μόλις 30 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας και κανένα κρούσμα κορωνοϊού από το Σεπτέμβριο

Νέες τεχνολογίες με χρήση φυτών και ηλεκτρικά σήματα

Το πρώτο ξενοδοχείο - συνεδριακός χώρος κορωνοϊού στη Σιγκαπούρη - Οι πρώτες κρατήσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μπορεί η τεχνολογία να βελτιώσει τις σχολικές επιδόσεις των δυσλεξικών παιδιών;

Δυσλεξία: Αξιοποιώντας τη δύναμη της τεχνολογίας, τα παιδιά με δυσλεξία μπορούν να ξεπεράσουν τις προκλήσεις ανάγνωσης και γραφής και να χτίσουν εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

Flood Hub: Η εφαρμογή της Google για πρόβλεψη πλημμυρών και στην Ελλάδα

Flood Hub: Η Google αξιοποίησε την ικανότητά της στην τεχνητή νοημοσύνη για να λανσάρει το Flood Hub, ένα βοηθητικό πρόγραμμα πρόβλεψης πλημμυρών που μπορεί να προειδοποιεί τους ανθρώπους για επικείμενες πλημμύρες