Πολιτική Υγείας

Ρεπουμπλικανοί: Καλούν τον Μπάιντεν να προωθήσει επιθετικές μεταρρυθμίσεις για τη «διαφθορά» του ΠΟΥ

Ρεπουμπλικανοί: Καλούν τον Μπάιντεν να προωθήσει επιθετικές μεταρρυθμίσεις για τη «διαφθορά» του ΠΟΥ

Οι νομοθέτες έχουν αποκαλέσει την οργάνωση «μαριονέτα» για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και κατηγόρησαν τον ΠΟΥ ότι εργάζεται για την απόκρυψη της προέλευσης της COVID-19.

Ρεπουμπλικάνοι: Οι Ρεπουμπλικάνοι καλούν τον Μπάιντεν να προωθήσει επιθετικές μεταρρυθμίσεις για να διορθώσει τη «διαφθορά» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες προτρέπουν τον Μπάιντεν να σταματήσει τις προσπάθειες για «ενδυνάμωση» του ΠΟΥ. Ο ηγέτης του ΠΟΥ πήρε τη δουλειά του από τον Κινέζο Πρόεδρο Xi: βουλευτής του GOP. Ενώ οι ελιτιστές στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θέλουν να πάρουν περισσότερο τον έλεγχο της ζωής μας, ο διαχειριστής του Μπάιντεν σχεδιάζει να παραδώσει την κυριαρχία μας στον ΠΟΥ.

Ο εκπρόσωπος Κρις Σμιθ λέει ότι ο ηγέτης του ΠΟΥ πήρε τη δουλειά του από τον Κινέζο Πρόεδρο Σι. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Ομάδα Ελευθερίας της Βουλής απαιτεί από τον Πρόεδρο Μπάιντεν είτε να αποσύρει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) είτε να διορθώσει την «αχαλίνωτη διαφθορά» του οργανισμού.

Σε επιστολή που εστάλη στον Μπάιντεν τη Δευτέρα, οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες προτρέπουν τον Μπάιντεν να σταματήσει τις προσπάθειες για «ενίσχυση» του ΠΟΥ και αντ ‘αυτού «είτε να επαναλάβει αμέσως την αποχώρηση του Προέδρου Τραμπ από το σώμα ή, τουλάχιστον, να πιέσει σοβαρές μεταρρυθμίσεις για να διορθώσει επιθετικά την κατάσταση του οργανισμού, την αχαλίνωτη διαφθορά και αναποτελεσματική ηγεσία».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να προτείνει τροποποιήσεις στους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (IHRs) κατά τη διάρκεια της 75ης Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας στη Γενεύη αυτή την εβδομάδα, οι οποίες σύμφωνα με τους βουλευτές θα παραδίδουν τον έλεγχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε ξένο σώμα. Οι νομοθέτες αμφισβητούν επίσης την αποτυχία του οργανισμού να απομακρύνει τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, τον οποίο υποστηρίζουν ότι είναι υπεύθυνος για τη συγκάλυψη της προέλευσης της COVID-19 από την Κίνα.

«Φέρεται ότι στοχεύουν στη χειραγώγηση και την παρεμπόδιση του ΠΟΥ από την Κίνα σε όλη την πανδημία της COVID-19, αυτές οι τροπολογίες στην πραγματικότητα εξουσιοδοτούν το ίδιο άτομο που είναι πιο υπεύθυνο για την παραβίαση αυτού του έθνους: τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους», γράφουν στην επιστολή που ελήφθη πρώτα από το Fox News Digital.

«Σας καλούμε να χρησιμοποιήσετε την 75η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας ως ευκαιρία για να απαιτήσετε μια ριζική διόρθωση πορείας και αλλαγή στην ηγεσία». Καταλήγουν: “Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκχωρήσετε τον επιχειρησιακό έλεγχο της κυβέρνησής μας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας σε διεθνή οργανισμό.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί οποιαδήποτε συμφωνία για μια “συνθήκη για την παγκόσμια πανδημία”, αναμένουμε από εσάς να συμμορφωθείτε πλήρως με το Άρθρο II, Ενότητα 2 του Συντάγματος των ΗΠΑ, το οποίο δηλώνει ξεκάθαρα ότι «ο Πρόεδρος θα έχει την εξουσία, με τη συμβουλή και τη συγκατάθεση της Γερουσίας να συνάπτει Συνθήκες, υπό την προϋπόθεση ότι τα δύο τρίτα των παρόντων Γερουσιαστών συμφωνούν».

Η επιστολή των Ρεπουμπλικανών της Βουλής έρχεται την εβδομάδα αφότου οι γερουσιαστές Steve Daines, R-Mont., και Tom Cotton, R-Ark., κάλεσαν τον Biden να αφαιρέσει τις ΗΠΑ από τον ΠΟΥ λόγω της «αβυσσαλέας έλλειψης ικανότητας» του οργανισμού σε όλη  την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι γερουσιαστές αμφισβήτησαν επίσης το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν να υποστηρίξει τις τροποποιήσεις στη Δημόσια και Κοινοτική Υγεία ΔΚΥ από τις 18 Ιανουαρίου, οι οποίες λένε ότι θα αυξήσουν την εξουσία του ΠΟΥ σε βάρος των ΗΠΑ και των συμμάχων τους. Πηγή από τον Λευκό Οίκο είπε στο Fox News Digital ότι η κυβέρνηση «πιστεύει στην επιστήμη».

“Ο ΠΟΥ είναι ένα σημαντικό όργανο για το συντονισμό των παγκόσμιων δραστηριοτήτων υγείας και την παροχή τεκμηριωμένης καθοδήγησης σχετικά με την παγκόσμια κρίση υγείας.

Θα σημειώσουμε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε ισχυρότερη, πιο αποτελεσματική θέση για να προωθήσουν τις μεταρρυθμίσεις του ΠΟΥ που θα δημιουργήσουν παγκόσμια ισότητα προστατεύοντας επίσης την πατρίδα αν έχουμε μια θέση στο τραπέζι», είπε η πηγή της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ο ΠΟΥ έχει δεχθεί πυρά από μέλη του Κογκρέσου τα τελευταία δύο χρόνια.

Οι νομοθέτες έχουν αποκαλέσει την οργάνωση «μαριονέτα» για το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και κατηγόρησαν τον ΠΟΥ ότι εργάζεται για την απόκρυψη της προέλευσης της COVID-19.

Τον περασμένο μήνα, οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής έσκαψαν την έρευνά τους για την προέλευση της COVID-19 με έναν νέο γύρο επιστολών που ζητούν διαφάνεια και λογοδοσία από την κυβέρνηση Μπάιντεν και τους επιστήμονες.

Οι Ρεπουμπλικάνοι καλούν τον Μπάιντεν να προωθήσει επιθετικές μεταρρυθμίσεις για να διορθώσει τη «διαφθορά» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Kαθώς τα ομοσπονδιακά χρήματα για τη φροντίδα των ανασφάλιστων για την COVID-19 τελειώνουν, δημιουργείται ένα πιθανό εμπόδιο στην έγκαιρη πρόσβαση.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής Henry Cuellar λέει: «Δεν θέλουμε χάος στα σύνορα»

"Τα χρήματα υπάρχουν και πρέπει να επαναπρογραμματιστούν" λένε οι Ρεπουμπλικανοί για τη διάσωση από τον κορωνοϊό

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνεδρίαση του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πιθανή παγκόσμια έκτακτη ανάγκη για την υγεία

Αν και η πλειονότητα των νέων περιπτώσεων ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί σε ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους άνδρες, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιοσδήποτε διατρέχει πιθανό κίνδυνο.

Η επιτροπή CDC συνιστά στους ηλικιωμένους να κάνουν νεότερα εμβόλια γρίπης

Τα άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν επιπλοκές γρίπης. Υπολογίζεται ότι, τα τελευταία χρόνια, μεταξύ 70% και 85% των θανάτων που σχετίζονται με την εποχική γρίπη έχουν συμβεί σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

Η ΝΥ εργάζεται να επεκτείνει την εμβολιαστική κάλυψη κατά της ευλογιάς των πίθηκων

Ευλογιά των πίθηκων: Την Πέμπτη, η πόλη της Νέας Υόρκης έγινε η πρώτη πόλη των ΗΠΑ που άρχισε να προσφέρει το εμβόλιο κατά της ευλογιάς των πιθήκων σε όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο νόσησης. Όπως δήλωσε ο Επίτροπος Υγείας της πόλης, Δρ. Ashwin Vasan, στόχος είναι η επέκταση της δυνατότητας εμβολιασμού σε όλη την πόλη." 

Τζο Μπάιντεν: Mια θλιβερή μέρα για τη χώρα η απόφαση για τις αμβλώσεις

Τζο Μπάιντεν: «Τώρα με την ανατροπή της απόφασης-ορόσημο Roe v. Wade, ας είμαστε πολύ ξεκάθαροι, η υγεία και η ζωή των γυναικών σε αυτό το έθνος βρίσκονται σε κίνδυνο», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Διευκρινίσεις και απαντήσεις με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα έδωσαν αξιωματούχοι υγείας

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις επαναμολύνσεις, πρόκειται για κάτι δεδομένο, τόνισε και συμπλήρωσε πως επειδή ο ιός θα παραμείνει για πολλά χρόνια, αν όχι για πάντα, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι επαναμολύνσεις είναι κομμάτι της κανονικότητας που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.

Πώς θα συνάπτουν συμβάσεις οι ιδιώτες ιατροί με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας

Προσωπικός ιατρός: Καθορίζεται η διαδικασία σύναψης συμβάσεων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τους ιδιώτες ιατρούς που θα συμβληθούν με τον Οργανισμό ως προσωπικοί ιατροί και κάθε σχετικό θέμα της συμβατικής συνεργασίας τους.

Ευλογιά πιθήκων: Το υπ. Υγείας Ν. Υόρκης εγκαινιάζει κλινική εμβολιασμού

Ευλογιά πιθήκων: Το Υπουργείο Υγείας της Ν. Υόρκης προσφέρει εμβολιασμό σε δικαιούχους Νεοϋορκέζους που μπορεί να έχουν εκτεθεί στην ευλογιά των πιθήκων, ξεκινώντας από σήμερα (23/6) στην κλινική σεξουαλικής υγείας Chelsea. 

Μεγάλη αναμονή καθώς οι ΗΠΑ εμβολιάζουν τους νεότερους κατά της Covid

Την περασμένη εβδομάδα, μια ομάδα ειδικών που συγκλήθηκε από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων εξέτασε δεδομένα από κλινικές δοκιμές που αφορούσαν χιλιάδες παιδιά που διεξήχθησαν από τη Pfizer και τη Moderna και έκρινε ότι και τα δύο εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.