Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ Ρεπουμπλικανοί: Παροτρύνουν τους Δημοκρατικούς να χρησιμοποιήσουν τα αδιάθετα χρήματα για την COVID-19

ΗΠΑ Ρεπουμπλικανοί: Παροτρύνουν τους Δημοκρατικούς να χρησιμοποιήσουν τα αδιάθετα χρήματα για την COVID-19

Ο Σούμερ μόλις είπε ότι εργαζόταν με τους Ρεπουμπλικανούς για να βρει έναν τρόπο να αποτρέψει τον δημοσιονομικό γκρεμό της COVID. "Αυτό είναι πραγματικά κρίσιμο. Όποιος προσπαθήσει να το εμποδίσει, ο Θεός φυλάξοι να έχουμε μια δεύτερη παραλλαγή και να μην έχουμε αρκετά από τα θεραπευτικά μέσα, αρκετά από τις δοκιμές, αρκετά από τα εμβόλια. "Θα το μετανιώσουν", είπε ο Σούμερ. «Ελπίζουμε να το κάνουμε».

ΗΠΑ Ρεπουμπλικανοί: «Τα χρήματα υπάρχουν και πρέπει να επαναπρογραμματιστούν και αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός», είπε ο McConnell Τσαντ Πέργκραμ Οι μάσκες βγαίνουν. Το γραφείο ανοίγει. Τα ταμεία του COVID μειώνονται. Αλλά το τελευταίο μπορεί να είναι πρόβλημα. Ναι, το Κογκρέσο ξόδεψε σχεδόν 5 τρισεκατομμύρια δολάρια για τον COVID από την αρχή της πανδημίας. Ωστόσο, το Κογκρέσο απέρριψε 15 δισεκατομμύρια δολάρια σε κονδύλια για την υγεία του κορωνοϊού από ένα μεγάλο νομοσχέδιο δαπανών για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης νωρίτερα αυτό το μήνα.

Εν τω μεταξύ, τα κρούσματα αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Κίνα. Υπήρξε μια εξαιρετική ανάκαμψη σε υποθέσεις μεταξύ των νομοθετών στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Είκοσι μέλη του Κογκρέσου βρέθηκαν θετικά μόνο αυτόν τον μήνα. Υπάρχει ανησυχία για ένα άλλο κύμα κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή omicron BA.2.

Ο κορυφαίος ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, αμφιβάλλει ότι θα υπάρξει σοβαρή αύξηση. Αλλά είναι όλα ασαφή. Η κυβέρνηση Μπάιντεν παρακαλεί τους νομοθέτες να εγκρίνουν τα νέα χρήματα για τον COVID. Ο Λευκός Οίκος λέει ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τη διανομή ενός πιθανού τέταρτου ενισχυτή, εάν έχει εντολή.

Χωρίς νέα χρήματα σημαίνει χωρίς δωρεάν τεστ. Χωρίς δωρεάν θεραπείες. Χωρίς δωρεάν εμβόλια. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μιλά για την παραλλαγή του COVID-19 omicron στον Λευκό Οίκο στις 29 Νοεμβρίου 2021. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν μιλά για την παραλλαγή του COVID-19 omicron στον Λευκό Οίκο στις 29 Νοεμβρίου 2021. (AP Photo/Evan Vucci) Οι άνθρωποι θα πρέπει να μαζέψουν τα μετρητά από το χαρτζιλίκι τους για να πληρώσουν για εμβόλια και φάρμακα. Και τι θα συμβεί αν υποτίθεται ότι στείλετε το παιδί σας σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση που απαιτεί εξετάσεις;

Ή να παρακολουθήσετε το πάρτι γενεθλίων ενός φίλου σε δημόσιο χώρο που απαιτεί δοκιμή; Ή να παρακολουθήσετε μια αθλητική εκδήλωση ή συναυλία που απαιτεί τεστ; Οι Αμερικανοί θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους – καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται και οι τιμές του φυσικού αερίου παραμένουν υψηλές. Έτσι, η πληρωμή για ένα τεστ γίνεται de facto φόρος.

«Είτε πρόκειται για γάμο είτε για επαγγελματικό συνέδριο ή οτιδήποτε αρέσει να κάνουν οι άνθρωποι, μια δοκιμή στο μπροστινό μέρος μπορεί να βοηθήσει κάποιον να αποτρέψει πιθανή εξάπλωση», δήλωσε ο Δρ Shawn Naqvi, της Personic Health Care στη Βιρτζίνια. «Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά την ανάγκη για περισσότερη ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, ώστε να μπορούμε να την προσφέρουμε δωρεάν σε όλους όσους έχουν ανάγκη».

Ο Naqvi δεν είναι ο μόνος που καλεί το Κογκρέσο να δράσει. Αφού το Κογκρέσο αφαίρεσε τη χρηματοδότηση, ο Φάουτσι είπε σε φόρουμ της Washington Post ότι ήταν «πραγματικά εξαιρετικό, ιδιαίτερα δεδομένου του τι έχουμε περάσει». Ο συντονιστής για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού του Λευκού Οίκου, Τζέφρι Ζίεντς, ανησυχούσε δημόσια για το τι σημαίνει η έλλειψη χρηματοδότησης εάν η πανδημία πάρει χειρότερη τροπή και χρειαστούν εμβόλια.

«Επειδή χρειάζονται μήνες για να ανακτήσουμε τη δυναμικότητα, η αποτυχία να επενδύσουμε τώρα θα μας αφήσει με ανεπαρκείς δοκιμές, χωρητικότητα και προσφορά», δήλωσε ο Zients. «Χρειαζόμαστε επειγόντως πρόσθετη χρηματοδότηση από το Κογκρέσο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά του COVID». Οι ηγέτες του Κογκρέσου και από τα δύο κόμματα έμειναν έκπληκτοι όταν μια συμμαχία νομοθετών αντιτάχθηκε στη συμπερίληψη των χρημάτων του κορωνοϊού στο πακέτο δαπανών.

Οι νομοθέτες αμφισβήτησαν το γεγονός ότι το Κογκρέσο θα πλήρωνε για τα χρήματα για τον COVID μειώνοντας τα μετρητά που είχαν εγκριθεί προηγουμένως από τον κορωνοϊό, που είχαν επισημανθεί για τις πολιτείες και τις περιφέρειές τους. Η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Καπιτώλιο στις 19 Μαρτίου 2021.

πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι μιλά σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Καπιτώλιο στις 19 Μαρτίου 2021. (AP) «Είναι αποκαρδιωτικό», είπε η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι από την Καλιφόρνια, όταν αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα χρήματα για τον COVID από το νομοσχέδιο προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο της κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, η Πελόζι σε μια ιδιωτική συνάντηση επέπληξε προφορικά τους Δημοκρατικούς που ανάγκασαν τους ηγέτες να καταργήσουν την υγειονομική βοήθεια για τον COVID. “Ποιο είναι το μήνυμά σας σε εκείνους τους συναδέλφους που το παραβιάζουν;” ρώτησε ο Τζέικ Σέρμαν του Punchbowl News. «Τους κοινοποίησα το μήνυμά μου», απάντησε μια ατσάλινη Πελόζι, προκαλώντας ένα γέλιο από το δημοσιογραφικό σώμα του Καπιτωλίου. Ο ομιλητής πρόσθεσε ότι το Κογκρέσο πρέπει να αντισταθμίσει όσα χρήματα χρειάζονται για τον COVID.

Αλλά η ψήφιση ενός νομοσχεδίου με περισσότερη βοήθεια για τον COVID είναι μια δύσκολη πώληση. Υπάρχει πανδημική κόπωση. Ορισμένοι Δημοκρατικοί είναι διστακτικοί για την οπτική της πανδημίας που συνεχίζεται καθώς οι ενδιάμεσες εκλογές πλησιάζουν. Κοινοβουλευτικά, ήταν πιο εύκολο να φορτωθούν τα χρήματα για τον COVID στον γενικό λογαριασμό δαπανών.

Τα χρήματα του COVID θα οδηγούσαν σε όλα τα άλλα σε αυτόν τον τεράστιο λογαριασμό των 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση ολόκληρης της κυβέρνησης. Αλλά τώρα, το Κογκρέσο πιθανότατα πρέπει να το αντιμετωπίσει ως αυτόνομο. Μια τέτοια προοπτική μπορεί να μην είναι πρόβλημα στη Βουλή. Αλλά η Γερουσία είναι ένα άλλο θέμα. Οποιοσδήποτε λογαριασμός εκεί υπόκειται σε filibuster. Και, χρειάζονται 60 ψήφοι για να ξεπεραστεί ένα φιλιμάστερ.

Θα αντιμετωπίσει ένα μελλοντικό νομοσχέδιο για την COVID τις επόμενες εβδομάδες.

Αλλά ο Hoyer είπε ότι η νομοθεσία πρέπει πρώτα να περάσει από τη Γερουσία.

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Steny Hoyer, D-Md., μιλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των Δημοκρατικών της Βουλής στις 22 Ιουλίου 2020.

Ο αρχηγός της πλειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Steny Hoyer, D-Md., μιλά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου των Δημοκρατικών της Βουλής στις 22 Ιουλίου 2020.

Μετά υπάρχει ένα άλλο πρόβλημα: η πολιτική. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν διαφωνήσει εδώ και πολύ καιρό κατά των Δημοκρατικών που ενέκριναν τον δικό τους λογαριασμό 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πριν από ένα χρόνο σε κομματική βάση.

Οι Ρεπουμπλικανοί GOP υποστηρίζουν ότι το μέτρο περιελάμβανε πολλές άσχετες διατάξεις που ισοδυναμούσαν με μια αριστερή λίστα επιθυμιών που δεν είχαν καμία σχέση με την COVID.

Οι Ρεπουμπλικανοί υποστηρίζουν ότι ο λογαριασμός ευθύνεται εν μέρει για την τροφοδοσία του πληθωρισμού, που ξεπλένει την οικονομία με πάρα πολλά μετρητά.

Έτσι, οδεύοντας προς τις ενδιάμεσες εκλογές, οι Ρεπουμπλικανοί έχουν ένα σχέδιο να αποσπάσουν ένα κιλό σάρκας από τους Δημοκρατικούς για να λάβουν βοήθεια για την COVID αυτή τη φορά. Και, θέλουν να κυριαρχήσουν το κομματικό νομοσχέδιο για τον κορωνοϊό του περασμένου Μαρτίου πάνω από τα κεφάλια των Δημοκρατικών.

«Να είστε απόλυτα διαφανείς με το πού πήγαν αυτά τα 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο γερουσιαστής Roy Blunt, R-Mo.

«Ας δούμε τι έχει απομείνει και να δούμε αν δεν θα μπορούσαμε να βρούμε κάποια χρήματα για να πληρώσουμε για ό,τι θα ήθελε η διοίκηση να κάνει στη συνέχεια».

Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Γερουσίας, Mitch McConnell, R-Ky., επεσήμανε γρήγορα αυτό που χαρακτήρισε ως “αδαπάνητα χρήματα” ως πηγή για τη συγκέντρωση λογαριασμών COVID για την αντιμετώπιση ζητημάτων υγείας. “Τα χρήματα υπάρχουν και πρέπει να επαναπρογραμματιστούν και αυτός είναι ο δρόμος προς τα εμπρός”, δήλωσε ο McConnell.

Ο “επαναπρογραμματισμός” χρημάτων για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών υγείας για την πανδημία πιθανότατα χρειάζεται έγκριση από το Κογκρέσο. Και οι Ρεπουμπλικανοί επικεντρώνονται στην προσπάθεια να κάνουν τους Δημοκρατικούς να το πάρουν στο πηγούνι – αντλώντας χρήματα από τις προτεραιότητες των Δημοκρατικών που εγκρίθηκαν στο νομοσχέδιο των 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – μόνο και μόνο για να αντιμετωπίσουν την ετοιμότητα για τον COVID τώρα.

Η γερουσιαστής Susan Collins, R-Maine, είπε ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει ακόμη “διαθέσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο” για τις νέες ανάγκες της COVID. «Πιστεύω ότι η διοίκηση πρέπει να είναι πιο πρόθυμη με τις πληροφορίες και τις αιτιολογήσεις και τις αντισταθμίσεις», είπε η Κόλινς. “Ένας τομέας όπου πιστεύω ότι θα υπάρξει ανάγκη είναι οι δοκιμές.”

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, D-N.Y., δεν ήταν έτοιμος να συμφωνήσει με την πρόταση του McConnell να πάρει χρήματα από άλλα δοχεία COVID.

Ο Σούμερ μόλις είπε ότι εργαζόταν με τους Ρεπουμπλικανούς για να βρει έναν τρόπο να αποτρέψει τον δημοσιονομικό γκρεμό της COVID. “Αυτό είναι πραγματικά κρίσιμο. Όποιος προσπαθήσει να το εμποδίσει, ο Θεός φυλάξοι να έχουμε μια δεύτερη παραλλαγή και να μην έχουμε αρκετά από τα θεραπευτικά μέσα, αρκετά από τις δοκιμές, αρκετά από τα εμβόλια. “Θα το μετανιώσουν”, είπε ο Σούμερ. «Ελπίζουμε να το κάνουμε».

Η Γερουσία περιήλθε σε άγριους, λεκτικούς καβγάδες πριν από δύο χρόνια αυτόν τον μήνα, σε μια προσπάθεια να περάσει τον εκπληκτικό νόμο «CARES» των 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στην αρχή της πανδημίας. Το μέτρο αποδείχθηκε το πιο σαρωτικό νομοσχέδιο στην αμερικανική ιστορία. Το Κογκρέσο ενέκρινε τελικά το πακέτο μετά από μέρες ανησυχίας. Δύο χρόνια αργότερα, η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος, ακόμη και οι Ρεπουμπλικανοί νομοθέτες εξακολουθούν να τσακώνονται για τα χρήματα.

Η πανδημία δεν έχει υποχωρήσει. Και ούτε η πολιτική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο Γερουσιαστής Braun ζητά την επιστροφή των κεφαλαίων για άλλα έργα στο νομοσχέδιο ανακούφισης για την COVID

Ο υπουργός Υγείας Xavier Becerra προειδοποίησε την Πέμπτη για το μέλλον των ΗΠΑ χωρίς χρηματοδότηση για την COVID-19.

«Η ισότητα στην υγεία πρέπει να είναι μέρος όλων όσων κάνουμε» επισημαίνει ο γραμματέας του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ σύντομα θα αρχίσουν να ξεμένουν από χρήματα για προμήθειες COVID-19 εν μέσω και του πολέμου στην Ουκρανία

Η εκδίωξη μελών του στρατού λόγω των πεποιθήσεών τους δεν είναι μόνο καταστροφική για το ηθικό τους, αλλά βλάπτει επίσης τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας

Η πανεθνική έλλειψη νοσηλευτών στις ΗΠΑ πλήττει περισσότερο τις μικρές κοινότητες

Παρά τη στενότερη πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία, ο Μπάιντεν επιμένει στη μονοκομματική διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.

Οι Έλληνες έκλεισαν τον διακόπτη συντονισμένοι με εκατομμύρια πολίτες σε 190 χώρες για την «Ώρα της γης»

Αναδάσωση, να καθαρίσουμε παραλίες, να καθαρίσουμε τις όχθες των ποταμών μας και τους υγρότοπους ακόμα και να φτιάξουμε ταΐστρες για πουλιά, φωλιές για πεταλούδες ή και ξενοδοχεία μελισσών στην ίδια μας τη βεράντα. «Απλές αλλά δυνατές και συμβολικές ενέργειες οι οποίες μας στρέφουν προς αυτό που έχουμε ανάγκη», είναι οι προτάσεις του VWF. Η αποκατάσταση των υποβαθμισμένων φυσικών οικοσυστημάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της φετινής παγκόσμιας εκστρατείας

Ερευνητές επεκτείνουν τον εντοπισμό ασθενειών στα λύματα

Η ερευνητική ομάδα μελετά ήδη τη σκοπιμότητα παρακολούθησης περισσότερων στόχων μολυσματικών ασθενειών στα λύματα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αναπνευστικών και γαστρεντερικών ιών, όπως οι νοροϊοί, οι αδενοϊοί και οι εντεροϊοί. Συνεργάζονται, επίσης, στενά με αξιωματούχους της δημόσιας υγείας για να εντοπίσουν περισσότερους ιούς, μύκητες και βακτήρια προς μελέτη, λέει η Boehm. "Πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να κάνουμε έρευνα και να διερευνάμε πόσο μακριά μπορούμε να πάμε την επιτήρηση των λυμάτων για στόχους μολυσματικών ασθενειών".