Πολιτική Υγείας

ΗΠΑ: Ο Υπουργός Υγείας προειδοποιεί για το μέλλον χωρίς χρηματοδότηση για την COVID-19

ΗΠΑ: Ο Υπουργός Υγείας προειδοποιεί για το μέλλον χωρίς χρηματοδότηση για την COVID-19

Ο Μπεσέρα είπε ότι η επιστροφή στην «κανονική ζωή» θα λειτουργήσει μόνο «αν ο καθένας κάνει το καθήκον του». Εάν όχι, είπε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να προετοιμαστούν, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες έχουν «επικοινωνήσει αρκετά ξεκάθαρα με τον αμερικανικό λαό τι να κάνει», ακόμη και όταν άλλοι «αποφασίζουν να λοξοδρομήσουν ή να παραμορφώσουν το μήνυμα ή να το διαστρεβλώσουν εντελώς με τρόπους που είναι αναληθείς.

ΗΠΑ: Ο υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) Xavier Becerra προειδοποίησε την Πέμπτη για το μέλλον των Ηνωμένων Πολιτειών χωρίς χρηματοδότηση για την COVID-19. Σε συνέντευξή του στο Associated Press, ο πρώην γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια είπε ότι η Αμερική έχει φτάσει σε ένα «κομβικό σημείο» τον τρίτο χρόνο της πανδημίας. «Πόσο καλά είμαστε πάνω μας», προειδοποίησε, σημειώνοντας ότι χωρίς τα χρήματα για εμβόλια, τεστ και θεραπείες που σώζουν ζωές, η Αμερική θα «κολλήσει στο έδαφος». Στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, ο Πρόεδρος Μπάιντεν παρουσίασε μια πρωτοβουλία COVID-19 για μια νέα και «πιο φυσιολογική» φάση της πανδημίας.

Το Εθνικό Σχέδιο Ετοιμότητας της διοίκησης για την COVID-19 – που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα – εστιάζει σε τέσσερις βασικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από τη νόσο και της θεραπείας της νόσου, της προετοιμασίας για νέες παραλλαγές, της πρόληψης οικονομικών και εκπαιδευτικών τερματισμών και της συνέχισης της καθοδήγησης της προσπάθειας εμβολιασμού του κόσμου.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τη «Δοκιμή για θεραπεία» «Test to Treat», το οποίο επιτρέπει στους Αμερικανούς να υποβάλλονται σε εξέταση για κορωνοϊό σε φαρμακείο και να λαμβάνουν αντιιικά χάπια «επιτόπου χωρίς κόστος» εάν είναι θετικοί.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι η εταιρεία παραγωγής εμβολίων Pfizer Inc. αυτή τη στιγμή «εργάζεται υπερωρίες» για να παράγει για τους Αμερικανούς ένα εκατομμύριο χάπια τον Μάρτιο και υπερδιπλάσιο αυτού του αριθμού τον Απρίλιο.

Ο Becerra είπε ότι ένα αδιέξοδο χρηματοδότησης με τους νομοθέτες θα μπορούσε να εμποδίσει τη «Δοκιμή για θεραπεία» “Test to Treat”, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Υγείας HHS προσπαθεί επίσης να προετοιμαστεί προκειμένου εκατομμύρια να μην χάσουν την ασφάλιση υγείας εάν η καταλληλότητά τους για Medicaid λήξει όταν η κυβέρνηση τερματίσει το επείγον της δημόσιας υγείας COVID-19 σε εθνικό επίπεδο.

Ο Λευκός Οίκος και το Καπιτώλιο βρίσκονται επί του παρόντος σε αδιέξοδο λόγω αιτημάτων για βοήθεια και η Πρόεδρος της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, από την Καλιφόρνια, απέσυρε την πανδημική βοήθεια από τον τεράστιο λογαριασμό δαπανών 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψε ο πρόεδρος την Τρίτη. Ο Μπάιντεν είχε αρχικά ζητήσει 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο αργότερα έγινε πακέτο 15,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά οι αντιρρήσεις τόσο από τους Δημοκρατικούς όσο και από τους Ρεπουμπλικάνους εμπόδισαν τη συμφωνία.

Την Πέμπτη, η Πελόζι κάλεσε τον Λευκό Οίκο να ζητήσει 45 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια για την COVID-19. «Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι διπλάσιο από αυτό που ζήτησαν, γιατί ακόμη και όταν ζητούσαν περίπου 20-μερικά [δισεκατομμύρια δολάρια] θα μας πήγαιναν μόνο στον Ιούνιο», είπε η Πελόζι στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το The Hill.

Εκατομμύρια εξακολουθούν να είναι ευάλωτα καθώς αίρονται οι περιορισμοί για την COVID

Ο Λευκός Οίκος λέει ότι τα χρήματα για ορισμένες προσπάθειες θα εξαντληθούν μέχρι το τέλος του μήνα, με τη δωρεάν περίθαλψη για την COVID-19 για τους ανασφάλιστους επίσης να κινδυνεύουν.

Ο Μπεσέρα είπε ότι η επιστροφή στην «κανονική ζωή» θα λειτουργήσει μόνο «αν ο καθένας κάνει το καθήκον του». Εάν όχι, είπε ότι οι Αμερικανοί θα πρέπει να προετοιμαστούν, τονίζοντας ότι οι επιστήμονες έχουν «επικοινωνήσει αρκετά ξεκάθαρα με τον αμερικανικό λαό τι να κάνει», ακόμη και όταν άλλοι «αποφασίζουν να λοξοδρομήσουν ή να παραμορφώσουν το μήνυμα ή να το διαστρεβλώσουν εντελώς με τρόπους που είναι αναληθείς. «Πρέπει να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου πιστεύουμε ότι η κατάσταση της υγείας της χώρας και του λαού μας είναι επαρκώς σταθεροποιημένη», κατέληξε ο Μπεσέρα.

«Νομίζω ότι πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά σε εκείνο το σημείο όπου δεν θα βλέπουμε την ανάγκη να έχουμε αυτούς τους πέντε συναγερμούς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

«Η ισότητα στην υγεία πρέπει να είναι μέρος όλων όσων κάνουμε» επισημαίνει ο γραμματέας του Υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ

Τα CDC ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι δεν συνιστούν πλέον καθολική διερεύνηση περιστατικών και εντοπισμό επαφών

Καθώς τα κρούσματα covid πέφτουν κατακόρυφα οι άνθρωποι στις ΗΠΑ αισθάνονται λιγότερο επείγουσα ανάγκη να κάνουν τεστ

Με ποιο κόστος κατακτήθηκε η νίκη επί της covid με τη στρατηγική Μπάιντεν

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

Βόρεια Κορέα: Εν μέσω έλλειψης εργαλείων δημόσιας υγείας, ο Βορράς έχει κινητοποιήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να βρουν άτομα με πυρετό και να τους απομονώσουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου αρνητικοί στην Covid σε καραντίνα

Κίνα κορωνοϊός: Οι χρήστες του Weibo εξέφρασαν εκτεταμένη ανησυχία ότι οι αρχές του Πεκίνου ακολουθούσαν παρόμοια προσέγγιση με τη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί κάτω από ένα πολύμηνο lockdown που έχει αρνηθεί σε πολλούς ανθρώπους την επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. 

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech κάνουν επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο για την COVID-19 διαθέσιμο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ηλικίες 5 έως 11 λαμβάνουν δόση που είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε όλους τους 12 ετών και άνω.

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό ότι είχε κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα για δυόμισι χρόνια, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τις πρώτες μολύνσεις από την COVID-19 στις 12 Μαΐου και υφίσταται ταχεία εξάπλωση από τότε.