Πολιτική Υγείας

Λευκός Οίκος: Λέει ότι το ταμείο με χρήματα για την COVID-19 είναι «άδειο», καθώς συνδέουν την έγκριση με τη βοήθεια της Ουκρανίας

Λευκός Οίκος: Λέει ότι το ταμείο με χρήματα για την COVID-19 είναι «άδειο», καθώς συνδέουν την έγκριση με τη βοήθεια της Ουκρανίας

Τώρα, ο Λευκός Οίκος λέει ότι είναι ανοιχτός στη διερεύνηση της ανακατανομής των ήδη εγκεκριμένων, μη δαπανηθέντων χρημάτων - και ενδεχομένως να μετατοπίσει το κόστος των εμβολίων και των χαπιών στους ασφαλισμένους. Ωστόσο, τόνισε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η συνέχιση της κάλυψης των αναγκών.

Λευκός Οίκος: Η κυβέρνηση ζητά 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια στην Ουκρανία στην πανδημία Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ σύντομα θα αρχίσουν να ξεμένουν από χρήματα για προμήθειες COVID-19, εκτός εάν το Κογκρέσο αποφασίσει να εγκρίνει περισσότερη χρηματοδότηση. Οι αξιωματούχοι λένε ότι χρειάζονται περισσότερα χρήματα για θεραπείες αντισωμάτων, προληπτικά χάπια και για τη χρηματοδότηση των τοποθεσιών δοκιμών. «Από την πλευρά της COVID-19, ο τραπεζικός λογαριασμός είναι άδειος», είπε η αναπληρώτρια συντονίστρια της COVID-19, Natalie Quillian.

«Είμαστε σε συζητήσεις με νομοθέτες σχετικά με το πώς να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση, αλλά είναι επειγόντως απαραίτητη». Μερικές από τις συνέπειες θα μπορούσαν να γίνουν αισθητές αργότερα αυτόν τον μήνα.

«Αυτό είναι ένα επείγον αίτημα και αυτό είναι που διακυβεύεται στον αγώνα μας κατά της COVID», είπε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι στους δημοσιογράφους την Παρασκευή.

Ένα αίτημα που στάλθηκε στο Κογκρέσο από το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (OMB) ζητά 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια για άμεσες ανάγκες αντιμετώπισης της COVID-19 με αίτημα για 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την παροχή υποστήριξης στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

«Προτρέπω το Κογκρέσο να αντιμετωπίσει αυτές τις κρίσιμες και επείγουσες ανάγκες ως μέρος ενός ολοκληρωμένου νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης πριν από την προθεσμία χρηματοδότησης της 11ης Μαρτίου», δήλωσε στην επιστολή της Τετάρτης η αναπληρώτρια διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού OMB Shalanda Young, σημειώνοντας ότι «μπορεί να προκύψουν πρόσθετες ανάγκες με την πάροδο του χρόνου» λόγω της «ταχέως εξελισσόμενης κατάστασης στην Ουκρανία».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει ότι οι κατασκευαστές δοκιμών COVID-19 θα αρχίσουν να επιβραδύνουν την παραγωγή γρήγορων δοκιμών στο σπίτι αυτόν τον μήνα – εκτός εάν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπογράψει συμβόλαια για να αγοράσει περισσότερα.

Η Διοίκηση Πόρων και Υπηρεσιών Υγείας θα αναγκαστεί να αρχίσει να περιορίζει τις αξιώσεις στο Κογκρέσο για θεραπεία COVID-19 για ανασφάλιστους αυτόν τον μήνα διότι αυτό δεν παρέχει περισσότερα χρήματα.

Η προμήθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε μονοκλωνικά αντισώματα θα εξαντληθεί τον Μάιο.

«Αυτοί οι πόροι χρειάζονται άμεσα για να εξασφαλιστεί άμεσα η παροχή εξαιρετικά αποτελεσματικών από του στόματος αντιιικών θεραπειών, για την αγορά μονοκλωνικών αντισωμάτων και προφύλαξης πριν από την έκθεση, για τη συνέχιση της λειτουργίας κρίσιμων πρωτοβουλιών δοκιμών και δοκιμών χρηματοδότησης, θεραπειών και εμβολίων για τους ανασφάλιστους. -εμβόλιο γενιάς που προστατεύει από μελλοντικές παραλλαγές· για να επιταχύνει τις παγκόσμιες προσπάθειες εμβολιασμού και να παρέχει επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στο εξωτερικό· και για άλλους σκοπούς», είπε ο Γιανγκ.

Εάν οι ρυθμιστικές αρχές κάνουν το εμβόλιο Pfizer για παιδιά κάτω των 5 ετών ένα σχήμα τριών δόσεων ή εάν αποφασίσουν ότι τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών θα πρέπει να ενισχυθούν, η διοίκηση θα χρειαζόταν περισσότερα χρήματα.

Ωστόσο, οι νομοθέτες δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν σε συμφωνία δαπανών για το τρέχον οικονομικό έτος και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν εκφράσει ανησυχίες για το πόσα χρήματα θα δαπανηθούν για την ανακούφιση από την πανδημία.

«Ω, όχι, είναι πάρα πολλά», είπε ο γερουσιαστής της Αλαμπάμα Ρίτσαρντ Σέλμπι την Πέμπτη όταν ρωτήθηκε για το αίτημα της κυβέρνησης για 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Και δεύτερον, θέλουμε να δούμε πόσα χρήματα υπάρχουν εκεί έξω” που δεν έχουν δαπανηθεί ακόμη από προηγουμένως εγκεκριμένη χρηματοδότηση για την COVID-19.

Ο γερουσιαστής της Γιούτα Μιτ Ρόμνεϊ και άλλοι 35 γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έγραψαν στον Πρόεδρο Μπάιντεν την Τρίτη λέγοντας ότι θέλουν «πλήρη λογιστική» του τρόπου με τον οποίο η κυβέρνηση έχει ξοδέψει τα κεφάλαια που έχουν ήδη χορηγηθεί προτού στηρίξει νέα χρήματα.

Ο πρόεδρος υπέγραψε το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε νόμο τον περασμένο Μάρτιο χωρίς καμία υποστήριξη από τους Ρεπουμπλικάνους.

Τώρα, ο Λευκός Οίκος λέει ότι είναι ανοιχτός στη διερεύνηση της ανακατανομής των ήδη εγκεκριμένων, μη δαπανηθέντων χρημάτων – και ενδεχομένως να μετατοπίσει το κόστος των εμβολίων και των χαπιών στους ασφαλισμένους. Ωστόσο, τόνισε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η συνέχιση της κάλυψης των αναγκών.

“Είμαστε λογικοί στο επείγον αίτημά μας τώρα, αλλά γνωρίζουμε ότι θα χρειαστούν περισσότερα”, δήλωσε ο Quillian. Από την αρχή της πανδημίας οιι λογαριασμοί αρωγής για την COVID-19 περιείχαν 370 δισεκατομμύρια δολάρια για προγράμματα δημόσιας υγείας, σύμφωνα με πίνακα του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (HHS) που έλαβε το Associated Press, 355 δισεκατομμύρια δολάρια από τα οποία δαπανώνται επί του παρόντος, έχουν δαπανηθεί ή έχουν δεσμευτεί για συμβάσεις.

«Τα 22 δισεκατομμύρια δολάρια για την COVID είναι απολύτως απαραίτητα· στην πραγματικότητα, πιθανότατα θα χρειαστούμε περισσότερα καθώς χρειαζόμαστε περισσότερες θεραπείες», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής Νάνσι Πελόζι στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου. Η Πελόζι είπε ότι ελπίζει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι «θα δουν τη σοφία της επιστήμης του τι πρέπει να κάνουμε όσον αφορά την COVID», σύμφωνα με τους New York Times.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΗΠΑ : Δαπάνη 7,4 Εκατομμυρίων για πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δέχτηκε δικομματική οργή για τον προφανή λάθος χειρισμό των τεστ για την COVID-19

Πως ο Τραμπ ενισχύει το σύστημα υγείας στη μάχη κατά του κοροναϊού

Παρά τη στενότερη πλειοψηφία στη Βουλή και τη Γερουσία, ο Μπάιντεν επιμένει στη μονοκομματική διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

Βόρεια Κορέα: Εν μέσω έλλειψης εργαλείων δημόσιας υγείας, ο Βορράς έχει κινητοποιήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να βρουν άτομα με πυρετό και να τους απομονώσουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου αρνητικοί στην Covid σε καραντίνα

Κίνα κορωνοϊός: Οι χρήστες του Weibo εξέφρασαν εκτεταμένη ανησυχία ότι οι αρχές του Πεκίνου ακολουθούσαν παρόμοια προσέγγιση με τη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί κάτω από ένα πολύμηνο lockdown που έχει αρνηθεί σε πολλούς ανθρώπους την επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. 

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech κάνουν επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο για την COVID-19 διαθέσιμο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ηλικίες 5 έως 11 λαμβάνουν δόση που είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε όλους τους 12 ετών και άνω.

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό ότι είχε κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα για δυόμισι χρόνια, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τις πρώτες μολύνσεις από την COVID-19 στις 12 Μαΐου και υφίσταται ταχεία εξάπλωση από τότε.